Medicină nucleară

Str. Carierei Nr. 65A Brașov
Spitalul de Oncologie MedLife Brașov
Spitalul de Oncologie MedLife Brașov
Spitalul de Oncologie
MedLife Brașov
  • Centru de diagnostic și tratament oncologic
  • Medicină integrativă la standarde europene pentru pacientul oncologic

Despre departamentul Medicină nucleară

Departamentul este coordonat de: Dr Buzumurga Claudia – medic primar medicină nucleară.

Suntem cel de-al şaselea centru din ţară în care bolnavii cu afecţiuni oncologice pot efectua gratuit investigaţia PET‑CT, în urma încheierii a unui contract cu Casa de Asigurări de Sănătate.

Acest beneficiu este rezultatul colaborării dintre două centre oncologice de renume: Centrul Medical NeoLife și Spitalul OncoCard Brașov care a devenit Spitalul de Oncologie MedLife Brașov. Un parteneriat în sprijinul pacienților din regiune și nu numai, care ajută la un diagnostic mult mai precis și mai rapid, completând tabloul imagistic oferit de ecografie, mamografie, tomografie și rezonanță magnetică. PET/CT este o evaluare imagistică, practic o scanare a corpului, după injectarea cu glucoză marcată cu fluor radioactiv. Această procedură ajută medicii să evalueze în primul rând agresivitatea tumorilor, în funcție de activitatea metabolică: se știe că țesuturile maligne au un apetit crescut pentru glucoză. Odată injectată, aceasta este absorbită mai repede de celulele maligne, iar acestea devin vizibile la scanare datorită fluorului radioactiv atașat de glucoză.

Alături de PET/CT, pacienții Spitalului MedLife - Centrul de diagnostic și tratamentul oncologic pot efectua în noul centru de medicină nucleară și SCINTIGRAFII. Acest tip de investigație reprezintă o altă metodă nedureroasă, ce permite diagnosticarea unei multitudini de afecțiuni structurale sau patologice pentru care investigațiile ecografice, de radiologie convențională, computer tomograf, sau RMN nu furnizează informații suficiente.

medicina nucreara

Servicii

  • PET CT
  • Scintigrafie
Contactează-ne!

Contact - locație și program

*Toate câmpurile sunt obligatorii.

©2024 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.