Call Center
(021) 9646
Suni din străinătate?
+4021 408 4000
(021) 408 4000
Laboratoare și puncte de recoltare MedLife
Descoperă locațiile MedLife în care poți efectua o gamă extinsă de analize medicale.
Preț analize
Rezultate analize online
Glosar analize medicale
Glosar afecțiuni medicale
Indicații recoltare
Laboratoare MedLife
Puncte de recoltare MedLife
Imagistică MedLife
Alege MedLife pentru investigații de imagistică cu metode avansate de diagnostic.
RMN
Tomografie computerizată
Ecografie
Endoscopie
Mamografie
Osteodensitometrie (DEXA)
Radiologie
Colonoscopie
Pregătire pentru investigații
Monitorizare CT post COVID-19
Radioterapie
Abonamente MedLife
Ai grijă de sănătatea ta și a celor dragi cu abonamentele de sănătate MedLife.
Abonamente corporate
Abonamente IMM
Abonamente individuale de sănătate
Abonament LevelUp
Despre MedLife
Istoria și evoluţia MedLife
Descoperă povestea celui mai mare operator privat de servicii medicale din România.
Centru de cercetare MedLife
Descoperă proiectele centrului de cercetare MedLife creat pentru nevoi și soluții autohtone.
RoMâine
RoMâine îl facem azi, construind o țară mai bună cu Grijă, Respect, Empatie, Încredere și Speranță.
Corporate Social Resposability (C.S.R)
Descoperă strategia de sustenabilitate MedLife.
Newsroom
Citește comunicatele de presă și ultimele știri MedLife și descarcă kitul de presă.
Platoul de radioterapie este dotat cu două acceleratoare lineare moderne, cu energii cuprinse între 6-16 MV, capabile de a efectua tehnici de iradiere 3D, IMRT, RAPID-ARC.
Tehnica RAPID-ARC permite escaladarea dozelor la nivelul procesului tumoral și reduce dozele de iradiere la nivelul țesuturilor sănătoase. Aceasta are un impact pozitiv asupra diminuării probabilității apariției complicațiilor și reduce timpul necesar pentru administrarea dozelor de iradiere, crescând comfortul pacienților în timpul tratamentului.
La ora actuală, radioterapia este una dintre ramurile importante ale medicinei oncologice și reprezintă o etapă importantă a luptei împotriva cancerului. Asta pentru că protocoalele de tratament care presupun iradierea tumorilor contribuie substanțial la ameliorarea stării de sănătate a pacienților cu cancer și la vindecarea acestora pe termen lung. În cadrul clinicii noastre, pacienții diagnosticați cu cancer pot beneficia de programe performante de radioterapie decontate integral de Casa Națională de Asigurări de Sănătate.
Nu toți bolnavii de cancer pot ajunge să aibă nevoie de acest tip de terapie, dar majoritatea da. Iar pentru anumite cancere – cum sunt cele din sfera ORL sau cel de col uterin – radioterapia poate însemna șansa de vindecare.
Radioterapia, în mare, e un tratament cu raze x, cu fotoni. Există și alte tipuri de radioterapie – cu particule grele, cu protoni, cu ioni de carbon. Deci e un tratament local, spre deosebire de chimioterapie care e un tratament sistemic ce acționează asupra întregului corp, un tratament prin care încercăm să țintim tumora și să protejăm țesuturile sănătoase din jurul ei. Stabilim înaintea oricărui tratament care este volumul tumoral pe care vrem să îl tratăm. Împreună cu fizicianul medical alegem tipul de tehnică pe care urmează să o folosim astfel încât să încadrăm cât mai bine volumul de iradiat în doza prescrisă și în același timp să protejăm țesuturile sănătoase din jur. Fiecare organ, fiecare țesut, are o limită de doză până la care nu este afectat pe termen lung prin tratamentul de iradiere, trebuie să respectăm acele constrângeri de doză.
Radioterapia stereotactică, tehnologia EDGE Varian este disponibilă la Spitalul de Oncologie MedLife Brașov.
Este un tip de radioterapie care folosește doze mari într-un volum țintă de dimensiuni mici. Se deosebește de radioterapia convențională, pentru că sunt necesare mai puține ședințe, iar precizia este extraordinar de mare în acest tratament, protejând astfel organele sănătoase din jur.
Radioterapia stereotactică prin unitatea EDGE Varian oferă un tratament ultra-precis.
Avantajele tehnologiei EDGE VARIAN
Radioterapia poate fi necesară în tratamentul oncologic atât la pacienții inoperabili cât și la cei deja operați. În cazul în care vrem să convertim un caz avansat loco-regional la operabilitate, putem face radioterapia înainte de operație tocmai pentru ca acel pacient să se poată opera, cum sunt tumorile de rect de exemplu, avansate local, la care facem radioterapia pentru a le putea opera ulterior. În cazul în care intervenția chirurgicală s-a putut efectua însă rezultatele post-operatorii ne indică factori de risc pentru recidivă, atunci radioterapia are rolul de a completa intervenția chirurgicală și a scădea riscul de recidivă locală.
În cele mai multe cazuri radioterapia este cu viză curativă, adică avem o formațiune tumorală avansată local cum sunt tumorile din sfera ORL care nu poate fi operată și tratamentul constă în radio-chimioterapia curativă care durează pentru cancerele ORL 7 săptămâni în care zi de zi pacientul vine pentru o ședință de 10 minute, iar o dată pe săptămână face o perfuzie de radiosensibilizare cu un chimioterapic, rolul lui fiind să ajute efectul iradierii.
Radioterapia poate trata cancerul. În oncologie e greu să vorbești despre vindecare – vindecarea înseamnă lipsa bolii după un anumit timp după ce s-a încheiat tratamentul cu intenție curativă. Vindecarea trebuie dovedită în timp în oncologie. Dar pacienții trebuie să știe că radioterapia este parte integrantă a tratamentului oncologic – sunt situații când vindecarea stadiilor avansate loco-regional poate fi obținută doar prin radioterapie, cum sunt pacienții cu patologie ORL, cum sunt cazurile de paciente cu boală avansată a colului uterin unde facem doar radioterapie și chimioterapie cu intenție curativă. Sunt cazuri în care acei pacienți nu pot fi operați, chimioterapia nu e suficientă singură, iar radioterapia e tratamentul care le poate asigura vindecarea.
*Toate câmpurile sunt obligatorii.
©2025 Acest site este proprietatea MedLife S.A. Toate drepturile rezervate.