Onco-Hematologie

Str. Înfrățirii Nr. 5A, Craiova
ceva
Spitalul MedLife Sama Craiova
Spitalul MedLife Sama Craiova

Spitalul MedLife Sama Craiova

Misiunea noastră este aceea de a oferi pacientului siguranța și încrederea că va beneficia de servicii medicale la cele mai înalte standarde.

 • Onco-Hematologie
 • Specialități medicale

Despre Departamentul Oncologie-Hematologie

Departamentul de oncologie se ocupă cu studiul apariției și dezvoltării neoplaziilor maligne, urmărind depistarea, diagnosticul, tratamentul și monitorizarea pacienților după tratament.
În cadrul departamentului, procesul de monitorizare pe termen lung are ca scop depistarea efectelor secundare tardive ale tratamentelor oncologice.

Regiunea Oltenia se confruntă cu o realitate alarmantă în ceea ce privește incidența patologiei neoplazice. Aici sunt înregistrate cele mai multe cazuri de cancer în evidență și cea mai ridicată rată de prevalență - 2824,2%000 locuitori.

Înființarea departamentului oncologic MedLife Craiova a venit ca o consecință firească a acestei realități și a dorinței de a asigura pacienților o diagnosticare rapidă, monitorizare și tratament adecvat.

Secția de Oncologie – Hematologie MedLife Craiova a fost înființată în anul 2018 sub coordonarea dr. Roxana Mustață, medic specialist Oncologie Medicală și Radioterapie.

Pacienții beneficiază în cadrul contractului CAS de investigații și tratamente gratuite pentru următoarele afecțiuni asociate patologiei oncologice: infecţia intestinală bacteriană (nespecificată), infecţia bacteriană (nespecificată), anemii prin carenţă de fier, malnutriţia proteino-energetică (moderată, ușoară), tulburarea de apetit (nespecificată), boli cerebrovasculare (specificate), boli pulmonare interstiţiale specificate, gastrite acute, sindromul intestinului iritabil cu diaree, sindromul intestinului iritabil fără diaree, hepatita reactivă (nespecifică), sângerări anormale specificate ale uterului şi vaginului, ganglioni limfatici măriţi localizaţi, precum si alte îngrijiri medicale specifice. În cadrul unitații sunt asigurate servicii de spitalizare de zi.

Specialitatea are drept principal scop tratamentul medicamentos al cancerului (chimioterapie, hormonoterapie, imunoterapie, tratamente personalizate), precum și tratamentul suportiv al simptomelor și al complicațiilor cancerului.

Secția de Oncologie și Hematologie, cu sediul în Str. Înfrățirii, nr. 5A este structurată în:

 • Ambulatoriu de specialitate cu specialităţile Hematologie şi Oncologie, Medicină Internă, Cardiologie, precum și un cabinet de psihologie/ psihiatrie
 • Spitalizare de zi cu o capacitate de 19 paturi în specialitățile Hematologie și Oncologie, precum și toate celelalte structuri anexe necesare: laborator de pregătire tratamente chimioterapie, laborator de explorări funcționale, sală de tratamente, farmacie cu circuit închis

Modul de organizare a departamentului este axat pe asigurarea celor mai bune practici pentru fiecare diagnostic și pe monitorizarea continuă a pacientului de către o echipă medicală cu înaltă pregătire și experiență acumulată în gestionarea paientului oncologic.

Totodată, alături de echipa de specialiști MedLife Craiova sunt derulate frecvent campanii promoționale de prevenție pe diferite tipologii oncologice pentru a oferi persoanelor cu grad crescut sau minim de risc posibilitatea detecției în faze incipiente sau corectării unor comportamente dăunătoare sănătății.

Toate tipurile de tratamente efectuate sunt oferite cu decontare CNAS, respectând protocoale naționale de prescriere a acestor medicamente.

Pentru a beneficia de serviciile medicale MedLife, este necesară stabilirea unei programări pentru un consult de specialitate.

oncologie

Servicii

 • Tratamente citostatice
 • Investigaţii în scop diagnostic (analize de laborator, ecografii, RX, CT, RMN)
 • Tratament simptomatic şi suportiv pentru pacienţii aflaţi în curs de tratament
 • Monitorizare clinică, biologică, hematologică şi paraclinică a pacienţilor
 • Monitorizare pe termen lung pentru depistarea efectelor secundare tardive ale tratamentelor oncologice
 • Consultații de specialitate
 • Administrare de tratamente chimioterapice
 • Administrare de terapii biologice
 • Administrare de imunoterapie
 • Monitorizarea stării de sănătate prin investigații paraclinice de laborator și imagistică
 • Explorări funcționale
 • Endoscopie diagnostică digestivă și bronșică
Contactează-ne!

*Toate câmpurile sunt obligatorii.

©2024 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.