Embriologie

Statistici:

  • 1 din 4 cupluri de varsta fertila din Romania are dificultati in conceperea unui copil
  • Anual in Romania se efectueaza de 10 ori mai putine FIV decat in Europa de Vest
  • Primul copil nascut prin FIV in Romania are 26 de ani

 

Ce este embriologia?

Embriologia este ramura biologiei care studiaza formarea, cresterea timpurie si dezvoltarea embrionilor. Embriologia este esentiala atunci cand au loc proceduri de fertilizare in vitro (FIV).

Ce este un embriolog?

Un embriolog este un specialist in fertilitate care ajuta la crearea embrionilor viabili pentru a fi utilizat imediat in FIV sau pentru a fi inghetati pentru utilizarea ulterioara. Acestia sunt responsabili pentru intretinerea si gestionarea atenta a materialului genetic utilizat la crearea embrionilor - sperma si ouale colectate - precum si monitorizarea acestor embrioni pe masura ce se dezvolta.

Ce proceduri si interventii fac medicii embriologi?

Pentru femei, crearea embrionilor prin fertilizarea in vitro incepe cu hiperstimularea ovariana controlata. Acest proces determina ovarele sa maturizeze mai mult de un ou, astfel incat mai multe pot fi colectate simultan. In timpul procedurii de extragere a oului, medicul foloseste un ac pentru a perfora foliculul matur si a colecta lichidul in interior. Embriologul ia apoi acest fluid, il examineaza la microscop si identifica si separa orice ovul continut in interior.

Pentru barbati, procesul este mai simplu. Un esantion de sperma este colectat si apoi trimis la embriolog pentru spalare. Spalarea spermatozoizilor este procesul de indepartare totala a lichidului seminal, care lasa doar cel mai mobil si sanatos spermatozoid.

Odata ce ouale sunt colectate si spermatozoizii sunt spalati si pregatiti, embriologul incepe sa lucreze. Acesta va combina sperma si ouale pentru a crea o serie de embrioni. Apoi, va monitoriza cu atentie dezvoltarea acelor embrioni. In unele cazuri, embriologul va folosi injectia intracitoplasmatica de sperma (ICSI) - un proces de FIV mai intens care implica injectarea unei singure celule de spermatozoizi sanatosi in fiecare ovul matur - pentru a creste sansele de fertilizare.

Cand e nevoie sa vedeti un embriolog?

Puteti programa o vizita la un specialist in embriologie daca doriti sa aveti un copil dar nu puteti ramane insarcinata in mod natural.

©2021 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.

Sună acum