Call Center
(021) 9646
Suni din străinătate?
+4021 408 4000
(021) 408 4000
Descoperă locațiile MedLife în care poți efectua o gamă extinsă de analize medicale.
Preț analize
Rezultate analize online
Glosar analize medicale
Glosar afecțiuni medicale
Indicații recoltare
Laboratoare MedLife
Puncte de recoltare MedLife
Alege MedLife pentru investigații de imagistică cu metode avansate de diagnostic.
RMN
Tomografie computerizată
Ecografie
Endoscopie
Mamografie
Osteodensitometrie (DEXA)
Radiologie
Radioterapie
Pregătire pentru investigații
Monitorizare CT post COVID-19
Ai grijă de sănătatea ta și a celor dragi cu abonamentele de sănătate MedLife.
Abonamente corporate
Abonamente IMM
Abonamente individuale de sănătate
Istoria și evoluţia MedLife
Descoperă povestea celui mai mare operator privat de servicii medicale din România.
Centru de cercetare MedLife
Descoperă proiectele centrului de cercetare MedLife creat pentru nevoi și soluții autohtone.
RoMâine
RoMâine îl facem azi, construind o țară mai bună cu Grijă, Respect, Empatie, Încredere și Speranță.
Corporate Social Resposability (C.S.R)
Descoperă strategia de sustenabilitate MedLife.
Newsroom
Citește comunicatele de presă și ultimele știri MedLife și descarcă kitul de presă.
Alte denumiri: Sindromul Edwards
Trisomia 18 cauzata de prezenta unui cromozom 18 suplimentar consta in general in retard psihic, greutate mica la nastere si multiple anomalii de dezvoltare, inclusiv microcefalie severa, occiput proeminent, urechi malformate, jos implantate si un aspect facial caracteristic.
Trisomia 18 apare cu o frecventa de de 1/6000 nou-nascuti vii, insa avorturiile spontane sunt frecvente. Mai mult de 95% dintre copii afectati au forma completa de trisomie 18. Cromozomul suplimentar este aproape intotdeauna provenit de la mama iar varsta materna mai inaintata creste riscul bolii. Raportul femei/barbati este de 3/1.
Exista un istoric de miscari fetale slabe, polihidraminos, o placenta de mici dimensiuni si o singura artera ombilicala.
Greutatea si talia la nastere sunt mult mai mici decat cele corespunzatoare varstei gestationale, nou-nascutul prezentand hipotonie si hipoplazie severa a musculaturii scheletice si a tesutului adipos subcutanat. Tipatul este slab, iar raspunsul la sunete redus. Fisura palpebrala este scurta, gura si maxilarul hipoplazice conferind fetei un aspect ascutit. Frecvent se asociaza microcefalie, occiput proeminent, urechi malformate, jos implantate, pelvis ingust si un stern scurt. Pumnul este de obicei inclestat cu indexul suprapus peste degetul 3 si 4. Lipseste pliul distal de la nivelul degetului 5 iar dermatoglifele de la nivelul degetelor sunt slab evidentiate. Unghiile sunt hipoplazice iar degetul mare de la picior este scurtat si adesea prezinta dorsiflexie. Frecvent sunt prezente anomalii ale picioarelor de tipul piciorului stramb. Coexista anomalii cardiace congeitale severe, in special persistenta de canal arterial si DSV (defect septal ventricular).
Frecvente sunt si anomaliile pulmonare, diafragmatice, ale tractului gastrointestinal, ale peretelui abdominal, renale si ale ureterelor. Deasemenea sunt prezente hernii sau diastaza muschilor drepti abdominali, criptorhidism si pliuri tegumentare excesive la nivelul spatlui si cefei. Deasemenea este prezent pliul simian (un pliu palmar unic), polidactilie si unghii hiperconvexe si inguste. 80 % dintre cazuri prezinta anomalii cardiovasculare congenitale severe, dextrocardia este frecventa.
Organele genitale sunt adesea anormale la ambele sexe; la baieti este prezent criptorhidism si anomalii ale scrotului, iar la fete uter bicorn.
In perioada de sugar mic apar frecvent episoade de apnee.
Retardul mintal este sever.
Diagnosticul poate fi suspectat prenatal prin prezenta de anomalii ecografice (de ex: limitarea cresterii intrauterine) sau teste serice materne anormale si postnatal dupa aspectul fizic. In ambele cazuri confirmarea se face prin efectuarea cariotipului.
Cei mai multi pacienti (80%) sunt asa de grav afectati incat decedeaza inainte de o luna de viata, mai putin de 10 % supravietuind mai mult de 1 an.
Nu exista un tratament specific.
Neonatologie și Camera de garda
Call Center - (021) 9646
Neonatologie și Pediatrie
Pediatrie și Neonatologie
Call Center - 021.9383
Neonatologie
Call Center - (025) 7960
Aici puteți să solicitați o programare pentru serviciile noastre de oriunde vă aflați, fără telefon și fără vizită în clinică.
Analizele cu bilet de trimitere în decontare cu Casa de Asigurări de Sănătate se recoltează doar în baza unei programări prealabile.
Pentru stabilirea unei programări necesare pentru efectuarea analizelor medicale, vă rugăm să apelați numărul de Call Center (021) 9646 . Pentru interpretare rezultate analize medicale, vă recomandăm să solicitați o programare la unul dintre medicii noștri.
©2023 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.