1/2
Campioni mondiali pentru Campioni ai sperantei
David Popovici si copil cu ursulet

Campioni mondiali pentru Campioni ai speranței

Scrisoare deschisă, 6 campioni mondiali s-au alăturat programului de testare genetică derulat de MedLife și cer sprijin pentru copii cu cancer.

Program gratuit de testare genetică pentru copiii cu cancer

#SperanțaNuMoareDeCancer

Din grijă pentru copiii cu cancer, MedLife a dezvoltat primul program de testare genetică cu acoperire națională pentru îmbunătățirea succesului terapeutic.

În fiecare zi, un copil din România este diagnosticat cu cancer.

În fiecare zi, o familie intră în bătălie cu o boală care ar putea fi învinsă dacă se aplică tratamentul adecvat.

Statisticile arată că, în România, cele mai frecvente tipuri de tumori care afectează copiii sunt:

 • leucemiile (31%)
 • limfoamele (16%)
 • tumorile sistemului nervos central (14%)
 • tumorile osoase și de țesuturi moi (7%)

Din grijă pentru cei mici și pentru un mâine mai bun, MedLife a dezvoltat primul program gratuit de testare genetică, cu acoperire națională, pentru copiii diagnosticați recent cu cancer, în vederea îmbunătățirii succesului terapeutic. Peste 350 de copii au beneficiat deja de programul #SperanțaNuMoareDeCancer, având astfel șansa la un tratament oncologic personalizat.

Un singur test analizează majoritatea claselor de mutații genetice care pot apărea în 523 de gene asociate cu multiple tipuri de cancer.*

*Sunt investigate 523 gene pentru mutații punctiforme prin deleţii, duplicaţii sau inserţii și gene de fuziune care implică 1.385 gene.

Aurul Speranței. Multiplul campion la natație și Ambasador al Speranței, David Popovici, a donat medalia de la Mondiale pentru copiii bolnavi de cancer:

„Am ales să donez o medalie de suflet, foarte importantă pentru mine, către cei care au mai mare nevoie de ea, pentru ca speranța să meargă mai departe. Adevărul este că, de departe, cel mai important campionat este campionatul vieții, menținerea sănătății. Vă invit pe voi toți să donați puțin din timpul vostru pentru a da share programului #SperantaNuMoareDeCancer”.

Cine se poate înscrie în program?

Programul de testare gratuită se adresează tuturor copiilor din România, cu vârste cuprinse între 0 și 18 ani, diagnosticați recent cu orice tip de cancer.

Astfel, pacienții care nu au început protocolul terapeutic sau se află la începutul tratamentului oncologic vor putea  beneficia de terapii țintite.

* Înscrierea în program este condiționată de rezultatul histopatologic care oferă diagnosticul de certitudine și de existența probei de țesut/măduvă la prezentare.

** Relevanța rezultatului testării este complet dependentă de corectitudinea diagnosticului.

Care sunt beneficiile testării?

Testul efectuat de specialiștii MedLife reprezintă o șansă în plus la terapii oncologice țintite, iar acest lucru s-ar putea traduce printr-o șansă în plus la viață.

Iată de ce:

icon microscop

Acest test identifică majoritatea tipurilor de mutații ce afectează numeroase gene implicate în cancer.

icon test

Sunt evaluați mai mulți biomarkeri, atât cei frecveți, cât și cei mai rari, cu un singur test.

icon rezultate rapide

Rezultatele sunt mai rapide, nefiind necesară testarea etapizată.

icon teste

Eliminarea riscului de a rămâne fără material biologic, așa cum se poate întâmpla în cazul testelor care analizează etapizat un număr limitat de mutații. 

Ce spun ghidurile internaționale despre acest test?

Illumina TruSight Oncology 500 este unul dintre cele mai complexe teste de secvențiere din lume pentru afecțiuni oncologice, disponibil în premieră în România, care permite o evaluare comprehensivă a profilului genetic al celulelor canceroase. Mai exact, cu un singur test se analizează mutațiile a 523 de gene asociate cu multiple tipuri de cancer.

Ghidurile Internaționale de Specialitate recomandă testarea comprehensivă genomică ca metodă pentru detectarea alterărilor genomice în diverse tipuri de cancer. Studii multiple au demonstrat capacitatea acestei metode de a contribui la ajustarea tratamentului pentru pacienții oncologici de toate vârstele, în proporție de până la 94,5%.*

*Sursa: illumina.com

Ambasadorii Speranței

Multipla campioană la gimnastică, Maria Olaru, și-a donat medalia europeană de aur, obținută împreună cu echipa în 1998, în Rusia, la Sankt Petersburg, pentru copiii diagnosticați cu afecțiuni oncologice. Gestul său impresionant vine în susținerea programului de testare genetică gratuită, #SperanțaNuMoareDeCancer, dezvoltat de MedLife, cea mai mare rețea de servicii medicale private din România.

Mihai Leu, primul român campion mondial la box profesionist și campion național la raliu, s-a alăturat programului MedLife de testare genetică, cu acoperire națională, pentru copiii recent diagnosticați cu cancer, donându-și prima medalie obținută la Campionatul Național de Box din 1983 pentru a fi topită și trasformată în 100 de fundițe aurii, simbol al luptei împotriva cancerului pediatric.

Beatrice Câșlaru, al cărei nume este reprezentativ în istoria înotului românesc, și-a donat prima medalie europeană, în semn de speranță pentru copiii recent diagnosticați cu cancer. Recunoscută ca un simbol al perseverenței și excelenței sportive, Beatrice Câșlaru a oferit medalia de bronz la 200 m liber pe care a obținut-o la Campionatul European de juniori din 1989 pentru a fi topită și transformată în 50 de fundițe aurii.

Cum se face înscrierea?

Înscrierea copiilor în program se poate face prin intermediul unuia dintre părinți, a tutorelui legal sau a medicului curant și presupune două etape:

icon etapa1

Completarea formularului online cu informațiile solicitate și încărcarea documentelor din dosarul medical, care trebuie să cuprindă:

 • Anamneza / descrierea medicului curant
 • Buletinul histopatologic
 • Interpretarea rezultatelor imagistice, dacă există

Cererile vor fi analizate de o echipă medicală în termen de 10 zile lucrătoare.

etapa2

Pacienții care se vor califica pentru înscriere în program vor primi o confirmare scrisă/telefonică și li se vor indica următorii pași pentru completarea dosarului medical. În funcție de tipul de diagnostic, pacienții trebuie să prezinte blocul de parafină (în cazul tumorilor solide) sau probă din măduva osoasă (în cazul leucemiilor) în vederea efectuării testării.

Ce se întâmplă în urma testării?

Rezultatele testării sunt oferite în termen de aproximativ 4 săptămâni de la recepția probei în laborator. Raportul final cuprinde profilul tumorii, recomandările de terapii țintite și studiile clinice potrivite profilului genetic al pacientului.

Pe baza rezultatelor obținute, medicul oncolog va putea să aleagă cele mai potrivite tratamente și terapii pentru fiecare copil diagnosticat cu cancer, în funcție de profilul genetic.

Mai mult decât atât, în cazul în care nu există terapii țintite pentru mutațiile identificate în urma testării, raportul cuprinde o serie de studii clinice disponibile la nivel internațional, relevante pentru fiecare pacient în parte.

Programul are și o componentă de cercetare, copiii înscriși fiind incluși într-un studiu realizat de divizia de cercetare MedLife.

pacienta MedLife

Împreună putem reda speranța copiilor diagnosticați cu cancer!

Chiar dacă nu ești direct vizat de program, ajută-ne să îl facem cunoscut! Dacă știi un copil diagnosticat recent cu cancer, anunță aparținătorii sau medicul curant despre acest program. Și chiar dacă nu știi pe cineva personal, poți da un share pe canalele tale de social media, pentru a ajunge informația la toți cei care au nevoie.

Dacă ai întrebări, nu ezita să ne contactezi:(021) 371 81 01 

*Numărul de telefon este disponibil de luni până vineri, în intervalul orar 9:00 – 17:00.

Formular

Înscrie un copil bolnav!
Completează formularul:

Selectează una dintre următoarele opțiuni:

Indicates required field

Informații Aparținător

Informații Pacient

Vă rugăm să completați diagnosticul conform rezultatului histopatologic.

Informații despre Medicul Curant

Dosar Pacient*

Vă rugăm să încărcați documentele care atestă diagnosticul copilului: anamneză, buletin histopatologic, investigații imagistice.

Sunt permise numai fișiere cu extensia jpg, jpeg, doc, docx, pdf.

Dimensiunea tuturor fișierelor încărcate nu poate să depășească 4 GB.

* Toate campurile sunt obligatorii.

Indicates required field

Informații Medic

Informații Pacient

Vă rugăm să completați diagnosticul conform rezultatului histopatologic.

Informații Aparținător

Dosar Pacient*

Vă rugăm să încărcați documentele care atestă diagnosticul copilului: anamneză, buletin histopatologic, investigații imagistice.

Sunt permise numai fișiere cu extensia jpg, jpeg, doc, docx, pdf.

Dimensiunea tuturor fișierelor încărcate nu poate să depășească 4 GB.

* Toate campurile sunt obligatorii.

Întrebări și răspunsuri

În ce constă programul?
Cui se adresează?
Cine derulează programul?
Pe ce perioadă se desfășoară programul?
Care sunt condițiile de înscriere?
De ce nu se pot înscrie toți copiii diagnosticați cu cancer?
Care sunt beneficiile testării?
Ce se întâmplă dacă tratamentul recomandat în urma testării nu este disponibil în România?
Unde se mai poate face acest tip de test?
Programul este valabil și pentru pacienții oncologici adulți?
Ce NU este acest program?

Știri

Află ultimele noutăți legate de acest program:

Inotoarea Beatrice Caslaru
Gest de speranță! Beatrice Câșlaru, multiplă campioană la înot, și-a donat prima medalie europeană în cadrul programului MedLife de testare genetică gratuită pentru copiii cu cancer
 • Beatrice Câșlaru, o prezență emblematică în lumea înotului, și-a donat prima medalie pe care a obținut-o la nivel internațional copiilor cu cancer, în cadrul programului gratuit de testare genetică dezvoltat de MedLife;
 • Până în prezent, 350 de copii cu afecțiuni oncologice au fost înscriși în programul #SperanțaNuMoareDeCancer, ceea ce înseamnă că 1 din 2 copii recent diagnosticați cu cancer în România a beneficiat deja de program*;
 • Înscrierea în program se face în continuare gratuit prin completarea formularului și încărcarea dosarului medical pe pagina www.medlife.ro/speranta-nu-moare-de-cancer;
 • #SperanțaNuMoareDeCancer este un program dezvoltat integral din fonduri proprii MedLife;
 • În prezent, MedLife este operatorul care deține cea mai mare expertiză în sfera de secvențiere genetică și una dintre cele mai mari rețele de laboratoare și centre de recoltare la nivel național.

București, 23 aprilie 2024 - MedLife, cea mai mare rețea de servicii medicale private din România, anunță că o nouă multiplă campioană se alătură primului program de testare genetică gratuită pentru copiii recent diagnosticați cu cancer, #SperanțaNuMoareDeCancer, în calitate de Ambasador al Speranței. Beatrice Câșlaru, al cărei nume este reprezentativ în istoria înotului românesc, și-a donat prima medalie europeană, în semn de speranță pentru copiii recent diagnosticați cu cancer.

Recunoscută ca un simbol al perseverenței și excelenței sportive, Beatrice Câșlaru a oferit medalia de bronz la 200 m liber pe care a obținut-o la Campionatul European de juniori din 1989 pentru a fi topită și transformată în 50 de fundițe aurii (simbol al luptei împotriva cancerului pediatric), urmând să fie dăruite copiilor care înving cancerul.

”Performanța sportivă a fost mereu un pilon central al vieții mele, dar cred că adevărata victorie nu stă doar în strălucirea medaliilor, ci în puterea de a dărui speranță celor care au cel mai mult nevoie de susținerea noastră. Am obținut prima medalie europeană la doar 14 ani, având în minte încurajarea primită de la tatăl meu și în inimă o determinare de nezdruncinat. Ca sportivă de la o vârstă fragedă, ca susținătoare a echipei de înot a României de juniori, dar și ca mamă, cred cu toată ființa mea în forța acestor copii de a câștiga lupta vieții lor. Au însă nevoie de susținerea noastră și aici intervine rolul nostru, al tuturor: al părinților care le sunt aproape, al personalului medical care îi îngrijește, al MedLife prin programul gratuit de testare genetică, dar și al tuturor celor care pot share-ui în rețeaua lor acest beneficiu care poate contribui la o șansă în plus la viață pentru copiii diagnosticați recent cu cancer”, a declarat Beatrice Câșlaru, campioană la înot, medaliată la toate competițiile majore.

Povestea medaliei și motivul donării sunt prezentate într-un scurt video.

Alături de ea, alte nume mari din sportul românesc, precum David Popovici, Maria Olaru și Mihai Leu și-au donat medalii de suflet pentru a-și arăta susținerea pentru copiii care se confruntă cu boli grave, devenind astfel Ambasadori ai Speranței în cadrul programului gratuit de testare genetică dezvoltat de MedLife.

Lansat oficial pe 15 februarie 2023, programul #SperanțaNuMoareDeCancer a avut ca beneficiari 350 de copii, reprezentând peste jumătate din numărul celor diagnosticați recent cu afecțiuni oncologice.

În cadrul programului, pacienții pediatrici beneficiază de unul dintre cele mai complexe teste de secvențiere din lume pentru afecțiuni oncologice, care analizează mutațiile a 523 de gene asociate cu multiple tipuri de cancer. Pe baza rezultatelor obținute în urma testării, medicii oncologi pot alege cele mai potrivite tratamente și terapii pentru fiecare pacient, în funcție de profilul mutațional al tumorii.

”Cu ajutorul tehnologiei avansate Illumina TruSight Oncology 500, identificăm biomarkeri esențiali, de la cei frecvenți la cei rari, descoperind astfel mutații care stau la baza bolii. Acest nou pas în medicina personalizată poate fi cheia către tratamente țintite, oferind speranță atât pacienților, cât și familiilor”, a declarat Dumitru Jardan, biolog și șeful Laboratorului de Genetică și Biologie Moleculară, MedLife.

Copiii recent diagnosticați cu cancer pot fi înscriși în continuare în programul #SperanțaNuMoareDeCancer de către unul dintre părinți, tutorele legal sau medicul curant prin completarea unui formular și prin încărcarea dosarului medical pe pagina: https://www.medlife.ro/speranta-nu-moare-de-cancer.

#SperanțaNuMoareDeCancer este un program cu acoperire națională, finanțat integral de către MedLife. Testetele genetice sunt oferite gratuit copiilor recent diagnosticați cu cancer, conform condițiilor prezentate pe pagina dedicată programului.

***

Despre Grupul MedLife

MedLife a încheiat 2023 cu o cifră de afaceri consolidată pro-formă în valoare de 453 milioane de euro, în creștere cu 25% față de aceeași perioadă a anului precedent, înregistrând un avans de două cifre pentru majoritatea segmentelor de business. Concomitent, compania a reușit să își recupereze gradual o mare parte din marginile pierdute ca urmare a investițiilor din ultimii ani.

În prezent, Grupul MedLiFe deține cea mai puternică rețea de diagnostic și tratament din România, cu 700 locații proprii și partenere la nivel național și peste 6,5 milioane de pacienți unici care au apelat la servicii de prevenție, wellness, tratament și spitalizare. Totodată, peste 800.000 de angajați beneficiază de abonamente de servicii medicale prin intermediul abonamentelor MedLife.

MedLife a pornit acum aproape trei decenii, s-a dezvoltat sănătos și a devenit cel mai mare furnizor de servicii medicale private din România. Antreprenorii români, care au pus bazele acestei companii, au investit și s-au implicat pentru a aduce schimbare în sistemul de sănătate românesc, au crezut în inovație și au îndrăznit să țintească cât mai sus, pentru a oferi pacienților români calitate, profesionalism, grijă și respect pentru nevoile lor.

Compania operează cea mai extinsă reţea de clinici, una din marile reţele de laboratoare medicale, spitale generale şi specializate şi are cea mai mare bază de clienţi corporate pentru Pachete de Prevenţie în Sănătate din țară. Este, de asemenea, din punct de vedere al vânzărilor, unul dintre cei mai mari jucători de servicii medicale private din Europa Centrală și de Est.

Grupul MedLife are un istoric de succes în ceea ce privește atât creșterea organică, cât și creșterea prin achiziții. Echipa sa puternică și experimentată de management a fost capabilă să creeze și să gestioneze aceste oportunități de creștere, dobândind cunoștințe și experiență valoroase, care să îi permită găsirea celei mai bune căi pentru continuarea cu succes a extinderii.

Fiind o companie românească cu tradiție, MedLife a ales să se listeze la Bursa din România, fiind un model al listărilor pe piața locală de capital. A deschis orizonturi, iar prin guvernanța corporativă pe care o are implementată, a inspirat și alte companii locale spre a porni pe acest drum și a ajuta la dezvoltarea capitalului românesc și a economiei. Acțiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzacționare pe piața reglementată la vedere administrată de Bursa de Valori București, Categoria Premium, având simbolul de tranzacționare ″M″.

În perioada de pandemie, MedLife a reușit să joace un rol esențial în societate și să capete un statut de lider în monitorizarea pandemiei prin implicarea activă în zona de cercetare.

Compania continuă să investească în proiecte cu impact asupra comunității locale, în tehnologie și infrastructură. Creează locuri de muncă și dezvoltă un ecosistem care contribuie la dezvoltarea și menținerea unei Românii sănătoase.

*Raportul este unul estimativ pentru că nu există informații oficiale publice, în acest moment, privind numărul de copii diagnosticați cu cancer în anul în curs. Potrivit Analizei cazuisticii Registrului Național al Cancerelor la Copil în România (2010 - 2017), 400 de copii și tineri sunt diagnosticați și tratați în fiecare an în clinicile de oncologie pediatrică din România. O altă sursă, platforma Comisiei Europene care măsoara incidența cancerului la copii în fiecare stat UE, ECIS - European Cancer Information System, arată că, în anul 2022, incidența cancerului pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 0 - 19 ani a fost de 545 de cazuri. Din decembrie 2022, în cadrul Primului Program de Testare Genetică Gratuită pentru Copiii Bolnavi de Cancer au fost înscriși peste 350 de copii recent diagnosticați cu afecțiuni oncologice.

Recunoastere internationala pentru programul gratuit dezvoltat de MedLife pentru testarea genetica a copiilor cu cancer
Recunoaștere internațională pentru programul gratuit dezvoltat de MedLife pentru testarea genetică a copiilor cu cancer

MedLife, cea mai mare rețea de servicii medicale private din România, a primit trofeul GOLD Sabre Award, la categoria ”Corporate Media Relations”, pentru #SperanțaNuMoareDeCancer, primul program gratuit de testare genetică pentru copiii diagnosticați cu cancer, cu acoperire națională.

1 din 2 copii recent diagnosticați cu cancer in Romania a fost deja inscris in Programul Gratuit de Testare Genetica dezvoltat de MedLife
1 din 2 copii recent diagnosticați cu cancer în România a fost deja înscris în Programul Gratuit de Testare Genetică dezvoltat de MedLife

Medici oncologi: Programul de testare genetică MedLife, o premieră în România, ne ajută să stabilim din prima tratamentul țintit pentru fiecare pacient, fiind speranța unei parcurs clinic mai bun

David Popovici MedLife
În cadrul programului MedLife de testare genetică, David Popovici a oferit primele 20 de fundițe aurii din medalia de la Mondiale copiilor care au supraviețuit cancerului
 • MedLife marchează un an de când a dezvoltat primul și singurul program gratuit de testare genetică, cu acoperire națională, pentru îmbunătățirea succesului terapeutic în cazul copiilor recent diagnosticați cu cancer;
 • Peste 250 de copii recent diagnosticați cu afecțiuni oncologice au fost înscriși în programul #SperanțaNuMoareDeCancer, reprezentând peste jumătate din totalul celor diagnosticați anual în România;
 • Susținător al programului MedLife încă de la lansare, David Popovici și-a donat în urmă cu câteva luni o medalie de suflet în semn de speranță pentru copiii bolnavi de cancer;
 • Un panou cu 100 de fundițe aurii din medalia lui David Popovici a fost expus de MedLife în cadrul Institutului Clinic Fundeni pentru a fi dăruite celor care înving boala cruntă;
 • David Popovici a vizitat copiii bolnavi de cancer internați la Institutul Clinic Fundeni și a oferit primele 20 de fundițe aurii copiilor care au supraviețuit luptei cu această boală, devenind Campioni ai Speranței.
 • #SperanțaNuMoareDeCancer este un program dezvoltat integral din fonduri proprii MedLife. Înscrierea în program se face în continuare gratuit prin completarea formularului și încărcarea dosarului medical al fiecărui pacient pe pagina www.medlife.ro/speranta-nu-moare-de-cancer.

București, 18 decembrie 2023: MedLife, cea mai mare rețea de servicii medicale private din România, marchează un an de la lansarea primului și singurului program gratuit de testare genetică pentru copiii cu cancer, cu acoperire națională, din România printr-un eveniment deosebit care a avut loc astăzi la Institutul Clinic Fundeni. În cadrul acestuia, multiplul campion european și mondial la natație, David Popovici, a oferit primele 20 de fundițe aurii, simbol al luptei împotriva cancerului pediatric, copiilor care au învins această boală cruntă, devenind astfel Campioni ai Speranței. Fundițele dăruite astăzi sunt doar o parte dintre cele 100 de bucăți realizate din medalia pe care David Popovici a obținut-o anul trecut la Mondialele de la Budapesta în proba de 200 m liber masculin și pe care a donat-o în cadrul programului MedLife cunoscut sub numele #SperanțaNuMoareDeCancer. Alte 80 de fundițe, expuse astăzi într-un panou la Institutul Clinic Fundeni, își așteaptă campionii.

”Sunt un campion, dar asta doar pentru că am reușit să ating peretele mai rapid decât alții. Eu înot rapid, dar consider că responsabilitatea mea și a tuturor de fapt este să-i ajutăm pe ceilalți atunci când putem. E important să avem cât mai multe finanțări pentru astfel de programe cum este cel demarat de MedLife. Ei au făcut primul pas și cred că și statul ar trebui să se implice mai mult ca principal finanțator”, a declarat David Popovici, campion la natație și Ambasador al Speranței în cadrul programului de testare genetică dezvoltat de MedLife.

Gestul lui David Popovici vine în susținerea programului #SperanțaNuMoareDeCancer demarat de MedLife care, la un an de la lansare, a ajuns la aproximativ jumătate din numărul estimativ de copii diagnosticați cu cancer anual*. În cadrul programului, pacienții pediatrici recent diagnosticați cu cancer beneficiază de unul dintre cele mai complexe teste de secvențiere din lume pentru afecțiuni oncologice, care analizează mutațiile a 523 de gene asociate cu multiple tipuri de cancer. Pe baza rezultatelor obținute în urma testării, medicii oncologi pot alege cele mai potrivite tratamente și terapii pentru fiecare pacient, în funcție de profilul mutațional al tumorii.

”Orice campion trebuie să aibă în spate o echipă care îl va îngriji și îl va trata. Rolul MedLife, prin acest program gratuit de testare genetică pentru copiii recent diagnosticați cu cancer, este de a ajuta medicii oncologi pediatri, în cazul de față echipa de la Institutul Clinic Fundeni, să aibă toate informațiile necesare, cum ar fi prognosticul pacientului, profilul tumorii, astfel încât să ofere cele mai potrivite tratamente țintite. Toți ne dorim același lucru: ca pacienții să fie vindecați și să devină în final campioni ai speranței”, a declarat Dumitru Jardan, biolog și șeful Laboratorului de Genetică și Biologie Moleculară MedLife.

Programul gratuit de testare genetică pentru copiii diagnosticați recent cu cancer dezvoltat de MedLife se bucură de colaborarea cu majoritatea oncopediatrilor din țară, iar cele mai multe probe au fost transmise de Institutul Clinic Fundeni. Prof. Dr. Anca Coliță evidențiază importanța încadrării corecte a severității bolii pentru a oferit pacienților șansa optimă la un tratament personalizat.

”Diagnosticul genomic înseamnă că noi cunoaștem inamicul, că reușim să știm mai bine care sunt particularitățile inamicului pe care trebuie să-l învingem, iar lucrul acesta este extraordinar de important în lupta cu cancerul. Avem foarte mulți pacienți care sunt bine. Pentru mulți dintre ei am fi ales alt tratament în lipsa acestor teste genetice puse la dispoziție de MedLife. Copiii prezenți astăzi aici (n.r.: care au primit fundițe aurii de la David Popovici) au câștigat multe medalii pentru că fiecare zi a fost o luptă pe care au învins-o”, a declarat prof. dr. Anca Coliță, manager al Institutului Clinic Fundeni și președinte al Societăţii Române de Onco-Hematologie Pediatrică.

Copiii recent diagnosticați cu cancer pot fi în continuare înscriși în programul #SperanțaNuMoareDeCancer de către unul dintre părinți, tutorele legal sau medicul curant prin completarea unui formular și prin încărcarea dosarului medical pe pagina: https://www.medlife.ro/speranta-nu-moare-de-cancer.

#SperanțaNuMoareDeCancer este un program cu acoperire națională, finanțat integral de către MedLife. Testetele genetice sunt oferite gratuit copiilor recent diagnosticați cu cancer, conform condițiilor prezentate pe pagina dedicată programului.

***

Despre Sistemul Medical MedLife

Sistemul Medical MedLife a pornit acum aproape trei decenii, s-a dezvoltat sănătos și a devenit cel mai mare furnizor de servicii medicale private din România. Antreprenorii români, care au pus bazele acestei companii, au investit și s-au implicat pentru a aduce schimbare în sistemul de sănătate românesc, au crezut în inovație și au îndrăznit să țintească cât mai sus, pentru a oferi pacienților români calitate, profesionalism, grijă și respect pentru nevoile lor.

Compania operează cea mai extinsă reţea de clinici, una din marile reţele de laboratoare medicale, spitale generale şi specializate şi are cea mai mare baza de clienţi corporate pentru Pachete de Prevenţie în Sănătate din ţară. Este, de asemenea, din punct de vedere al vânzărilor, unul dintre cei mai mari jucători de servicii medicale private din Europa Centrală și de Est.

Grupul MedLife are un istoric de succes în ceea ce privește atât creșterea organică, cât și creșterea prin achiziții. Echipa sa puternică si experimentată de management a fost capabilă să creeze și să gestioneze aceste oportunități de creștere, dobândind cunoștințe și experiență valoroase, care să îi permită găsirea celei mai bune căi pentru continuarea cu succes a extinderii.

Fiind o companie românească cu tradiție, MedLife a ales să se listeze la Bursa din România, fiind un model al listărilor pe piața locală de capital. A deschis orizonturi, iar prin guvernanța corporativă pe care o are implementată, a inspirat și alte companii locale spre a porni pe acest drum și a ajuta la dezvoltarea capitalului românesc și a economiei. Acțiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzacționare pe piața reglementată la vedere administrată de Bursa de Valori București, Categoria Premium, având simbolul de tranzacționare ″M″.

În perioada de pandemie MedLife a reușit să joace un rol esențial în societate și să capete un statut de lider în monitorizarea pandemiei prin implicarea activă în zona de cercetare. Compania continuă să investească în proiecte cu impact asupra comunității locale în tehnologie și infrastructură. Creează locuri de muncă și dezvoltă un ecosistem care contribuie la dezvoltarea și menținerea unei Românii sănătoase.


*Raportul este unul estimativ pentru că nu există informații oficiale publice, în acest moment, privind numărul de copii diagnosticați cu cancer în anul în curs. Potrivit Analizei cazuisticii Registrului Național al Cancerelor la Copil în România (2010 - 2017), 400 de copii și tineri sunt diagnosticați și tratați în fiecare an în clinicile de oncologie pediatrică din România. O altă sursă, platforma Comisiei Europene care măsoara incidența cancerului la copii în fiecare stat UE, ECIS - European Cancer Information System, arată că, în anul 2022, incidența cancerului pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 0 – 19 ani a fost de 545 de cazuri. În cadrul Primului Program de Testare Genetică Gratuită pentru Copiii Bolnavi de Cancer au fost înscriși, în acest an, 253 de copii recent diagnosticați cu afecțiuni oncologice.

©2024 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.