Ecografie 4D E8

 1. Ce este ecografia 4D-E8

O scanare cu ultrasunete este un examenul medical care utilizeaza unde sonore de inalta frecventa pentru a capta imagini vii din interiorul corpului. Este, de asemenea, cunoscut sub numele de sonografie sau ecografie. Spre deosebire de alte tehnici imagistice, in timpul ecografiei nu se folosesc radiatii. Din acest motiv este metoda preferata pentru vizualizarea unui fat in curs de dezvoltare in timpul sarcinii.

Voluson E8 este varianta imbunatatita a aparatului ecograf a E6. Prin urmare, aceasta noua varianta a fost lansata cu mai multe sonde si optiuni (cum ar fi Advanced STIC, V-SRI, Expert) disponibile. Acestui ecograf ii pot fi atasate 11 tipuri de sonde.

Aparatul ecograf E8 ofera tehnologii mai inovatoare decat versiunile sale anterioare. Si duce calitatea imaginii la un alt nivel. De exemplu, tehnologia HDlive, care ofera un realism anatomic excelent si creste perceptia adancimii. Are caracteristici care imbunatatesc vizualizarea sistemului cardiovascular fetal, creste calitatea examenelor de ecou, evaluarea aritmiei si masuratorile functiei cardiace.

In plus, E8 are optiunea de upgrade in varianta E8 Expert care ofera o functionalitate completa si performanta platformei E8 „standard” oferind o noua caracteristica Sector larg (camp vizual extins al sondelor cu retea curbata prin directia fasciculului) pe toate sondele capabile de aceasta caracteristica.

In plus, functia sondelor de volum Matrix (RAM3-8, RM6C si RSM5-14, RM14L) si sonda transvaginala de inalta rezolutie RIC6-12 sunt disponibile pe E8 Expert.

Ecograful este disponibil de asemenea cu ecran tactil si ofera posibilitatea trimiterii imaginilor direct de la consola pacientilor prin MMS sau prin e-mail

 1. Ce fac medicii cu ecografia 4D-E8

Imaginea cu ultrasunete va fi realizata cu ajutorul unei sonde care va fi trecuta deasupra portiunii investigate. Doctorul va aplica un gel care va facilita contactul sondei cu pielea. Ulterior sonda va transmite informatiile catre aparatul ecograf.

 1. Ce teste fac medicii pentru ecografia 4D-E8

•          Examenul transrectal

•          Examinare urologica

•          Testul pentru hormonul de stimulare tiroidiana (TSH) si T4

 1. Cand e nevoie sa mergeti la un medic pentru ecografia 4D-E8

Ecografia va fi recomandata de medicul specialist sau de familie si este utilizata din mai multe motive, inclusiv pentru:

 • Vizualizarea uterului si a ovarelor in timpul sarcinii si pentru monitorizarea copilului in curs de dezvoltare
 • Diagnosticarea bolii de vezica biliara
 • Evalueaza fluxul sanguin
 • Ajuta la ghidarea exacta a acului pentru biopsie sau tratament tumoral
 • Examinarea sanilor
 • Verificarea glandei tiroide
 • Detectarea problemelor genitale si ale prostatei
 • Evaluarea inflamatiei articulatiilor (sinovita)

 

©2023 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.

Sună acum