Ortodontie si Ortopedie dento - faciala

Statistici

- 95 din 100 de copii au probleme dentare;

- Atat in alte tari, cat si in Romania, numarul celor care apeleaza la aparate dentare pentru a-si corecta problemele ortodontice a crescut.

Ce este ortodontia si ortopedia dentofaciala?

Ortodontia este o binecunoscuta specialitate in stomatologie. Ortodontistii ajuta pacientii care au dinti nealiniati prin aplicarea aparatelor dentare pentru a indrepta dintii decupati, strambati si inghesuiti. Cu acest tratament, pacientii pot avea muscaturi si zambete mai bune.

Ortopedia dentofaciala ajuta pacientii sa remedieze in mod specific problemele care s-au dezvoltat cu structura osoasa a maxilarului si a fetei. Folosesc aparate care pot redirectiona cresterea dintilor pentru a face o varietate de reparatii, inclusiv un maxilar ingusta si fixarea sub-muscaturii si a supra-muscaturii.

Ce proceduri si interventii fac medicii specializati in ortodontia si ortopedia dentofaciala?

Daca problemele de muscatura ale unui copil necesita interventie, un ortodont poate folosi o varietate de aparate pentru a modifica rata, directia sau cantitatea de crestere a maxilarului. Aparatele ortopedice dentofaciale pot fi fixate pe dinti sau detasabile. Unele dintre cele mai comune aparate pe care profesionistii din domeniul stomatologiei le pot recomanda sunt:

- Expanderul palatului: Acest dispozitiv fix impinge incet cartilajul deasupra maxilarului superior pentru a largi un maxilar prea mic pentru a tine dintii;

- Expansorul maxilarului inferior: osul maxilarului inferior nu poate fi intins, astfel incat acest expansor deplaseaza treptat dintii pentru a face loc.

Desi copiii sunt considerati cel mai bun candidat pentru ortopedie dentofaciala, acesta poate fi aplicabil si pentru adultii care se confrunta cu anomalii ale maxilarului. Pentru adulti, corectarea anomaliilor maxilarului devine putin dificila, deoarece oasele maxilarului sunt complet formate si intarite. Acesta este, de asemenea, unul dintre motivele majore pentru care expertii sugereaza o interventie chirurgicala pentru adulti.

Ce teste fac specialistii in ortodontie si ortopedie dentofaciala

Un examen de screening poate fi efectuat pentru a determina natura problemei ortodontice si pentru a determina daca si cand este indicat tratamentul.

Cand e nevoie sa mergeti la un specialist in ortodontie si ortopedie dentofaciala?

Specilistii recomanda copiilor sa vada un ortodont nu mai tarziu de varsta de 7 ani, chiar daca nu exista probleme. Acest lucru se datoreaza faptului ca maxilarul este inca in curs de dezvoltare si cel mai bine este sa depistezi problemele devreme. Si adultii cu probleme ortodontice pot opta pentru un aparatat dentar.

Medici

Milicescu Stefan
Milicescu Stefan
Medic Primar Ortodontie si Ortopedie Dento-Faciala
Milicescu Stefan
Medic Primar Ortodontie si Ortopedie Dento-Faciala

Ortodontie si Ortopedie dento - faciala

NAA
Nicolae Alexandra Andreea
Medic Dentist Specialist
Nicolae Alexandra Andreea
Medic Dentist Specialist

Ortodontie si Ortopedie dento - faciala

Vezi toți medicii

©2022 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.

Sună acum