Investigații imagistice ecografice

Pregătirea pacientului pentru o ecografie trebuie să respecte PROTOCOALELE în funcţie de tipul ecografiei.

  • ecografie abdominală - pacientul nu trebuie să consume alimente, băuturi acidulate sau cafea cu cel puţin 6 ore înainte de investigaţie, deoarece conţinutul gazos intestinal trebuie să fie redus astfel încât să permită vizualizare adecvată a structurilor interne. De asemenea, nu trebuie consumate dulciuri cu 24 de ore înainte de INVESTIGAȚIE, sau alimente care fermentează (iaurt, prăjeli, fasole, prune).
    La adulţii care au exces de gaze intestinal (‘sunt balonaţi’) se vor administra preparate de plante de tip Carbune medicinal, Gasex, sau Espumisan, în cele 2 zile premergatoare examenului, conform prospectului, la toate mesele principale.
  • ecografie pelvină - pentru această investigaţie este indicat ca pacientul să consume 1 litru de apă cu o oră înainte, astfel încât vezica urinară să fie plină.

mainile doctorului se pregatesc pentru o scanare

Pentru ecografia din timpul sarcinii, este recomandat ca pacienta să nu folosească în ziua respectivă creme sau loţiuni corporale.

Pentru ecografia mamară nu sunt necesare pregătiri anterioare.

Programează-te la un medic MedLife!

Poate ai o problemă de sănătate. Sau vrei să faci unele investigații mai amănunțite. Ori vrei să te asiguri că totul e bine.

Indiferent pentru ce ai nevoie de un medic bun, îți poți face o programare, în aplicația mobilă sau apelând numărul de Call-Center (021) 9646.

©2024 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.