Call Center
(021) 9646
Suni din străinătate?
+4021 408 4000
(021) 408 4000
Laboratoare și puncte de recoltare MedLife
Descoperă locațiile MedLife în care poți efectua o gamă extinsă de analize medicale.
Preț analize
Rezultate analize online
Glosar analize medicale
Glosar afecțiuni medicale
Indicații recoltare
Laboratoare MedLife
Puncte de recoltare MedLife
Imagistică MedLife
Alege MedLife pentru investigații de imagistică cu metode avansate de diagnostic.
RMN
Tomografie computerizată
Ecografie
Endoscopie
Mamografie
Osteodensitometrie (DEXA)
Radiologie
Colonoscopie
Pregătire pentru investigații
Monitorizare CT post COVID-19
Radioterapie
Abonamente MedLife
Ai grijă de sănătatea ta și a celor dragi cu abonamentele de sănătate MedLife.
Abonamente corporate
Abonamente IMM
Abonamente individuale de sănătate
Abonament LevelUp
Despre MedLife
Istoria și evoluţia MedLife
Descoperă povestea celui mai mare operator privat de servicii medicale din România.
Centru de cercetare MedLife
Descoperă proiectele centrului de cercetare MedLife creat pentru nevoi și soluții autohtone.
RoMâine
RoMâine îl facem azi, construind o țară mai bună cu Grijă, Respect, Empatie, Încredere și Speranță.
Corporate Social Resposability (C.S.R)
Descoperă strategia de sustenabilitate MedLife.
Newsroom
Citește comunicatele de presă și ultimele știri MedLife și descarcă kitul de presă.
Aspendos este un medicament pe bază de modafinil. Stimuleaza starea de veghe și poate fi recomandat adulților care suferă de narcolepsie și care au tendinţa de a adormi brusc în situaţii nepotrivite.
Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament, deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.
Utilizaţi întotdeauna acest medicament conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Ce găsiți în acest prospect:
Substanta activa din comprimate este modafinil.
Modafinilul poate fi utilizat de catre adultii care sufera de narcolepsie astfel incat sa ii ajute sa stea treji. Narcolepsia este o afectiune care determina somnolenta excesiva in timpul zilei şi o tendinta de a adormi brusc in situatii nepotrivite (episoade de somn cu instalare brusca). Modafinil poate imbunatati narcolepsia dumneavoastra şi poate reduce probabilitatea de a avea episoade de somn cu instalare brusca, dar pot
exista totuşi alte modalitati de care va puteti ajuta pentru a ameliora afectiunea şi medicul dumneavoastra va va sfatui care sunt acestea.
Inainte sa luati ASPENDOS, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului daca:
Copiii şi adolescentii
Copiii şi adolescentii cu varsta sub 18 ani nu trebuie sa ia acest medicament.
Alte lucruri despre care trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau farmacistul
Spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati, ati luat recent sau s-ar putea sa luati orice alte medicamente.
ASPENDOS si anumite alte medicamente se pot afecta reciproc si poate fi necesar ca medicul dumneavoastra sa va modifice doza. Acest lucru este deosebit de important daca luati oricare dintre urmatoarele medicamente in acelaşi timp cu ASPENDOS:
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramaneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament. Nu se cunoaşte daca medicamentul dumneavoastra ii poate face rau copilului dumneavoastra nenascut.
Discutati cu medicul dumneavoastra despre metodele de contraceptie care sunt potrivite pentru
dumneavoastra in timp ce luati ASPENDOS (şi timp de doua luni dupa oprirea tratamentului) şi daca aveti orice alte nelamuriri.
ASPENDOS poate provoca vedere incetoşata sau ameteli in pana la 1 din 10 persoane.
Daca va apar aceste reactii adverse sau daca constatati ca in timp ce luati acest medicament va simtiti in continuare foarte somnoros, nu incercati sa conduceti vehicule sau sa folositi utilaje.
Daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa- l intrebati inainte de a lua acest medicament.
Luati intotdeauna acest medicament exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Comprimatele trebuie inghitite intregi, cu apa.
Adulti
Doza recomandata este de 200 mg pe zi. Aceasta poate fi luata o data pe zi (dimineata) sau divizata in doua prize pe zi (100 mg dimineata şi 100 mg la pranz).
In unele cazuri medicul dumneavoastra poate decide sa creasca doza zilnica pana la 400 mg.
Pacienti varstnici (peste 65 de ani)
Doza recomandata este de 100 mg pe zi. Aceasta poate fi luata o data pe zi (dimineata) sau divizata in doua prize pe zi (50 mg dimineata şi 50 mg la pranz).
Medicul dumneavoastra va va creşte doza (pana la maxim 400 mg pe zi) numai daca nu aveti vreo afectiune a ficatului sau rinichilor.
Adulti cu afectiuni severe ale rinichior şi ficatului Doza recomandata este de 100 mg pe zi.
Medicul dumneavoastra va va revizui tratamentul periodic pentru a verifica daca acesta este potrivit pentru dumneavoastra.
Daca luati prea multe comprimate, este posibil sa apara greata, neliniştite, dezorientare, confuzie, agitatie (nervozitate, surescitare), anxietate sau excitabilitate. De asemenea, pot sa apara dificultati la adormire, diaree, halucinatii (perceperea unor lucruri care nu sunt reale), dureri toracice, modificari ale vitezei batailor inimii sau o creştere a tensiunii arteriale.
Adresati-va unitatii de primiri urgente a celui mai apropiat spital sau spuneti imediat medicului dumneavoastra sau farmacistului. Luati cu dumneavoastra acest prospect şi orice comprimate ramase.
Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata si luati urmatoarea doza la ora obişnuita.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.
Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.
Opriti administrarea acestui medicament şi adresati-va imediat medicului dumneavoastra daca:
(febra) şi modificari ale analizelor de sange.
Alte reactii adverse includ urmatoarele:
Reactii adverse foarte frecvente (pot afecta mai mult de 1 din 10 persoane)
Reactii adverse frecvente (pot afecta pana la 1 din 10 persoane)
Reactii adverse mai putin frecvente (pot afecta pana la 1 din 100 de persoane):
Daca manifestati orice reactii adverse, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. Acestea includ orice reactii adverse nementionate in acest prospect. De asemenea, puteti raporta reactiile adverse direct prin intermediul sistemului national de raportare, ale carui detalii sunt publicate pe web-site-ul Agentiei Nationale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/.
Agentia Nationala a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale Str. Aviator Sanatescu nr. 48, sector 1
Bucuresti 011478- RO
Tel: + 4 0757 117 259
Fax: +4 0213 163 497
e-mail: adr@anm.ro.
Raportand reactiile adverse, puteti contribui la furnizarea de informatii suplimentare privind siguranta acestui medicament.
A nu se lasa la vederea şi indemana copiilor. A se pastra la temperaturi sub 30oC.
Nu utilizati acest medicament dupa data de expirare inscrisa pe cutie şi blister. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Nu aruncati niciun medicament pe calea apei sau reziduurilor menajere. Intrebati farmacistul cum sa aruncati medicamentele pe care nu le mai folositi. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.
Cum arata ASPENDOS şi continutul ambalajului
ASPENDOS se prezinta sub forma de comprimat rotund, biconvex, de culoare alba cu diametru de 9 mm. ASPENDOS este ambalat in blistere din PVC/Al cu 20, 30, 60, 90 comprimate.
Este posibil ca nu toate marimile de ambalaj sa fie comercializate.
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata şi fabricantul Detinatorul autorizatiei de punere pe piata
Medochemie Ltd.
1-10 Constantinoupoleos str.
3011 Limassol Cipru
Fabricant
Medochemie Ltd. Central Factory 1-10 Constantinoupoleos str.
Acest medicament este autorizat in Statele Membre ale Spatiului Economic European sub urmatoarea denumire comerciala:
ASPENDOS
Acest prospect a fost revizuit in iunie 2019.
Aceste informații au caracter general. Informațiile detaliate și actualizate la zi privind acest medicament sunt disponibile pe web-site-ul Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România https://www.anm.ro/. Menționăm faptul că datele conținute în informația furnizată pot fi actualizate în mod dinamic pe website-ul ANMDMR. Există posibilitatea ca informațiile furnizate să suporte actualizări asupra conținutului Nomenclatorului medicamentelor de uz uman.
Nu este recomandată administrarea de medicamente în lipsa unui consult medical.
Aspaco este un medicament pe bază de acid acetilsalicilic/paracetamol/fosfat de codeină hemihidrat. Poate fi recomandat pentru dureri de cap, migrenă, dureri de dinţi,...
Vezi detalii
Aspatofort este un medicament hepatoprotector care conține două substanțe active: clorhidrat de piridoxină si acid D,L – aspartic. Se poate administra în caz de...
Aspavim este un medicament care are ca substanţe active potasiul și magneziul. Acestea au rol în funcţionarea inimii, muşchilor şi nervilor. Aspavim poate fi indicat în...
Aspenter este un medicament antitrombotic ce conţine acid acetilsalicilic și acţionează prin prevenirea formării cheagurilor de sânge. Este indicat în reducerea riscului...
Aspifox este un medicament care conține acid acetilsalicilic și care aparține unui grup de medicamente numite antiagregante plachetare. Aspifox se administrează pentru a...
Aspirin este un medicament care are ca substanță activă acidul acetilsalicilic. Acesta scade durerea și febra, Aspirin fiind utilizat pentru tratamentul simptomatic al...
Distribuie
©2025 Acest site este proprietatea MedLife S.A. Toate drepturile rezervate.