Tomografie computerizata

Promotie valabila in limita fondurilor alocate de Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti.

Ce este CT?

Tomografia computerizată este o metodă de diagnosticare rapidă și nedureroasă, care combină razele X cu o tehnologie computerizată avansată, pentru a crea imagini precise și detaliate ale structurilor interne ale corpului și ale organelor.

Investigația CT este confortabilă și de scurtă durată, nu este invazivă și nu provoacă dureri.
Pacientul se așează pe masa de examinare, iar aceasta culisează lent în interiorul aparatului.

Ce afecțiuni plate depista o tomografie computerizată?

Această tehnică este recomandată pentru a diagnostic un grup mare de afecțiuni de la nivelul craniului, toracelui, abdomenului, pelvisului sau membrelor, şi poate oferi informaţii asupra vaselor sangvine și oaselor (leziuni hemoragice acute, leziuni osoase etc.).
 

Când este recomandată tomografia computerizată?

CT nu se face fără indicația medicului specialist, care va solicita această examinare numai atunci când celelalte metode paraclinice sunt insuficiente pentru un diagnostic corect.

CT este investigația de primă intenție în urgențele neurologice (traumatisme cranio-cerebrale și hemoragie acută) sau la pacienții politraumatizați.

Care sunt contraindicațiile?

Această metodă de diagnostic este iradiantă, prin urmare nu se efectuează niciodată gravidei, pentru că există risc de malformații fetale. Nu se efectuează, de asemenea, pacienților cu alergie la iod, deoarece substanța de contrast este pe bază de iod, sau pacienților cu insuficiență renală; de aceea, în cazul CT-ului cu substanță de contrast, pacienții trebuie să se prezinte cu valorile ureei și creatininei.

Pentru programari:
021.9646