Ecografie 5D

  1. Ce este ecografia 5G

Ecografia isi are inceputurile in tehnicile de navigatie, din timpul celui de al doilea razboi Mondial cand era folosita pentru a determina distantele sub apa. Ani mai tarziu aceasta a evoluat catre generatia 2D, 3D si 4D si a fost implementata in sistemul medical in domeniul obsterica-ginecologie. Cea mai noua generatie in materie de apparat ecograf este  generatia 5D, o tehnologie care ofera o dimensiune suplimentara ce este data de deosebita acuratete a detaliilor.

Prin intermediul ecografului dotat cu tehnologia 5D FRV™, mama va avea o vedere reala a copilului, a starii si miscarilor fatului.  Potrivit studiilor, acest tip de ecografie determina rata de detectare a malformatiilor fetale pana la 85%.

Calitatea si definitia imaginii sunt mult superioare modelelor anterioare. Ecografia 5G ofera sanse mult mai mari pentru diagnosticarea malformatiilor vizibile extern, cum ar fi fanta buzelor, sau interne, cum ar fi defecte ale tubului neural, leziuni cerebrale, inima sau sistemul osos al fatului

In plus, ultrasunetele 5D pot fi combinate cu alte tehnologii existente pentru a putea oferi rezultate pe diferite suporturi, cum ar fi imprimarea 3D sau transmiterea audio in smartphone-uri .

Aceasta tehnologie ii va permite sa isi cunoasca mai bine copilul chiar inainte de a se naste

  1. Ce proceduri si interventii fac medicii pentru ecografia 5D

In momentul de fata ecografiile 5D in domeniul obsterica-ginecologie se realizeaza la fel ca si tehnologiile anterioare. Ecografia se realizeaza cu ajutorul unei sonde care va fi trecuta deasupra portiunii investigate. Doctorul va aplica un gel care va facilita contactul sondei cu pielea. Ulterior sonda va transmite informatiile catre aparatul ecograf.

De un an de zile sunt sub forma de testare si ecografiile 5D la distanta care se vor efectua cu ajutorul unei manusi mobile special concepute si unui joystick si va fi recomandat persoanelor imobilizate.

  1. Ce teste fac medicii pentru ecografia 5D
  • Examenul transrectal
  • Examinare urologica
  • Testul pentru hormonul de stimulare tiroidiana (TSH) si T4
  1. Cand e nevoie sa vedeti un medic pentru ecografia 5D

In ceea ce priveste sarcina si ecografia pentru evaluarea bunastarii fatului, ecografia 5D este recomandata a fi efectuata abia dupa primele 12 saptamani de sarcina si ulterior poate fi realizata pana la nastere.  Avantajele sale se aplica si in cazul sarcini multiple.

©2024 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.

Sună acum