Flebologie

Statistici

  • In Romania, 7 din 10 pacienti care intra in cabinetul medicului de familie sufera de Boala Venoasa Cronica;
  • La nivel mondial, peste 18 milioane de persoane se confrunta cu varice, picioare grele sau glezne umflate, unele dintre simptomele Bolii Venoase Cronice.

Ce este flebologia?

Flebologia este un termen folosit pentru a descrie specialitatea tratamentelor pentru tulburari venoase, de la varice pana la dureri la picioare.

O parte semnificativa a lucrarilor unui flebolog este implicata in tratamentul bolilor venoase superficiale, frecvent ale piciorului. Afectiunile tratate adesea includ:

- Ulcerele cu staza venoasa;

- Varice;

- Vene cu aspect de panza de paianjen (telangiectasia);

- Insuficienta venoasa;

- Tromboza venoasa profunda;

- Tromboflebita superficiala;

- Malformatii venoase.

Metode de tratament

Metodele obligatorii sunt utilizate pentru a opri progresul bolii si implica injectii cu o solutie speciala. In functie de caz, varicele sunt inchise chirurgical.

Procedurile moderne, in afara de eficacitatea ridicata, garanteaza un efect estetic bun. Acest lucru este valabil mai ales in ceea ce priveste metodele minim invazive. Metodele non-operative, si anume eliminarea farmacologica, sunt recomandate numai in cazul unor vene varicoase mici, unde se pastreaza capacitatea valvei.

Inchiderea telangiectaziei pe picioare - injectarea unei solutii intr-o vena inflamata determina inchiderea acesteia. In functie de numarul de vene varicoase, procedura dureaza pana la 20 de minute. Procedura se efectueaza in conditii de ambulatoriu, nu necesita anestezie si nu lasa urme. Se foloseste in cazul asa-numitelor vene paianjen si al varicelor minore.

Scleroterapia – presupune injectarea unui agent special de sclerozare direct in vena problema folosind un ac super-fin. Agentul sclerozant face ca venele sa se inchida oagu fie absorbite treptat in organism in mod natural. Procedura este rapida, doar aproximativ 20-30 de minute si va puteti intoarce la serviciu a doua zi

In cazul venelor care au un diametru mai mare, scleroterapia cu spuma sub ghidaj cu ultrasunete este utilizata pentru a asigura o precizie mai mare a injectiei, o eficacitate ridicata si o doza mai mica de medicamente.

Microflebectomia – este o procedura de ultima generatie care consta in indepartarea venelor dilatate prin realizarea de micro-taieturi de 2-3 mm pe piele. Se efectueaza ca o interventie chirurgicala de o zi. Procedura dureaza aproximativ 40 de minute, iar pacientul poate iesi din spital imediat dupa cateva ore dupa operatie. Cel mai important avantaj al acestei metode este marele sau oagul oagulat.

Cea mai populara si cea mai eficienta procedura minim invaziva este tratamentul laser endo-venos, constand in ligarea si excizia varicelor din extremitatea inferioara), prin sigilarea varicelor folosind tehnici laser. Dupa perforarea venei mari, este introdus un cablu cu fibra optica si, sub indrumarea cu ultrasunete, vena este oagulate prin iradierea peretilor cu un laser din interior.

Tratamentul VeinGogh – se realizeaza in mod normal la cei care au vene paianjen pe anumite zone precum fata, gleznele sau genunchii. Acest tratament foloseste un ac izolat foarte fin pentru a administra o energie electrica de inalta frecventa pentru a viza selectiv venele paianjen. Venele de paianjen vor disparea repede si puteti reveni la serviciu a doua zi.

Cand trebuie sa vizitati un medic?

- Cand aspectul picioarelor va deranjeaza;

- Cand piciorele se umfla brusc;

- Cand varicele sunt dureroase;

- Cand apar modificari ale pielii (pielea inrosita sau maro);

- Cand pe picior apar rani deschise (ulceratii).

Medici

MO-E
Moraru Oriana - Elena
Medic Primar
Moraru Oriana - Elena
Medic Primar

Doctor Lica Mircea
Lica Mircea
Medic Primar Chirurgie Generala
Lica Mircea
Medic Primar Chirurgie Generala

Doctor Suhaciu Diana Teodora
Suhaciu Diana Teodora
Medic Specialist
Suhaciu Diana Teodora
Medic Specialist

Doctor Paius Cristian Traian
Paius Cristian Traian
Medic Specialist
Paius Cristian Traian
Medic Specialist

Vezi toți medicii

©2024 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.

Sună acum