Publicat la: 
16/08/2011

Spitalul de pediatrie MedLife / Foto: MedLife

Proiectul de finantare este sprijinit de International Finance Corporation, membra a Grupului Bancii Mondiale, Erste Group si Banca Comerciala Romana, fiind una dintre cele mai mari investitii in economie anul acesta.

Bucuresti, august 2011: MedLife, cel mai mare operator de servicii medicale private din Romania, a incheiat astazi, alaturi de International Finance Corporation (IFC), membra a Grupului Bancii Mondiale, si Erste Group impreuna cu Banca Comerciala Romana (BCR), un contract de credit sindicalizat in valoare de 40 milioane euro. Fondurile oferite de International Finance Corporation, si Erste Group impreuna cu Banca Comerciala Romana, sunt parte a unui program de investitii care include si fonduri individuale, in valoare totala de 52,1 milioane euro, care va fi derulat in intervalul 2011 - 2015.

Acordul de finantare reprezinta un pas important in strategia de dezvoltare a MedLife si sta la baza unui program de investitii pentru extinderea operatiunilor si deschiderea de noi unitati, atat in Bucuresti, cat si in tara.

"Aceast proiect finantat de IFC si Erste va permite MedLife sa ofere mai multe servicii medicale in tara, fiind un model prin care furnizorii de servicii medicale private preiau din efortul sistemului de stat, avand si un impact pozitiv asupra bugetului de asigurari de sanatate, prin economiile realizate", a declarat Ana-Maria Mihaescu, Sefa misiunii International Finance Corporation (IFC) in Romania.

La sfarsitul programului de investitii anuntat, MedLife va avea in portofoliu o retea de 10 hyperclinici, 6 spitale de mari dimensiuni, 10 laboratoare, 12 farmacii.

"Oferim servicii medicale pentru un milion de oameni anual. Suntem onorati ca, avand sprijinul partenerilor nostri financiari, putem sa concretizam angajamentul MedLife de a extinde accesul la asistenta de calitate pentru mult mai multi romani. In contextul crizei din sistemul public de sanatate, succesul modelului privat poate deveni un reper si un drum de urmat pentru reformarea serviciilor de sanatate. Consideram ca, la etapa actuala, sistemul privat este pregatit sa ofere intreg suportul autoritatilor romane pentru crearea unui nou cadrul legislativ in domeniul sanatatii", a declarat Mihail Marcu, Presedinte CA MedLife.

"Proiectul MedLife a reprezentat o oportunitate excelenta de finantare, avand in vedere potentialul sectorului de servicii medicale private si viabilitatea investitiilor planificate. Participarea in cadrul sindicalizarii este sustinuta direct de catre banca mama din Austria, Erste Group, ceea ce confirma angajamentul Erste fata de Romania si fata de finantarea infrastructurii locale in domeniul sanatatii. Banca Comerciala Romana a actionat, la nivel local, in calitate de intermediar al tranzactiei realizand totodata structurarea finantarii si procesul tehnic de evaluare (due-dilligence)", a declarat Tobias W. Seiferth, Director Clienti Internationali Mari in cadrul BCR.

Potrivit rezultatelor anuntate pentru primele sase luni, cifra de afaceri a MedLife a crescut cu 37% fata de acceasi perioada a anului 2010, de la 17,35 milioane euro, la 23,8 milioane euro.

Despre International Finance Corporation, membru al Grupului Bancii Mondiale

International Finance Corporation (IFC), membru al Grupului Bancii Mondiale, creeaza oportunitati pentru ca oamenii sa invinga saracia si sa isi imbunatateasca viata. Sustinem cresterea economica durabila in tarile in curs de dezvoltare, sprijinind dezvoltarea sectorului privat, mobilizand capitalul privat si oferind servicii de consultanta si de diminuare a riscurilor pentru societati comerciale si guverne. In anul fiscal 2010, IFC si-a ajutat clientii sa creeze locuri de munca, sa respecte mediul inconjurator si sa sprijine comunitatile lor locale, realizand in acelasi timp finantari record de aproape $ 19 miliarde. Pentru mai multe informatii, va rugam sa accesati site-ul www.ifc.org.

Despre Banca Comerciala Romana si Erste Group

Banca Comerciala Romana (BCR), membra a Erste Group, este cel mai important grup financiar din Romania, incluzand operatiunile de banca universala (retail, corporate & investment banking, trezorerie si piete de capital), precum si societatile de profil de pe piata leasingului, managementului activelor, pensiilor private, a bancilor de locuinte si a serviciilor bancare prin telefonul mobil. BCR este banca Nr.1 in Romania dupa valoarea activelor (peste 16 mld EUR), banca Nr.1 dupa numarul de clienti si banca Nr.1 pe segmentele de economisire si creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din Romania, dupa gradul de incredere al clientilor si dupa numarul celor pentru care BCR este principala institutie cu care fac banking.

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din Europa Centrala si de Est. Mai mult de 50.000 de angajati deservesc peste 17 milioane de clienti in cadrul a 3.200 de filiale din 8 tari (Austria, Republica Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia si Ucraina). La 30 iunie 2011, Erste Group detinea active totale in valoare de 214,2 miliarde EUR, inregistrand un profit net de 496,3 milioane EUR si un raport cost/venituri de 49.5%.

Despre MedLife

MedLife activeaza pe piata din Romania din 1996, fiind cel mai mare operator privat de servicii medicale de pe piata locala.

Compania isi desfasoara activitatea in 9 Hyperclinici din Bucuresti, Timisoara, Brasov si Arad, 8 laboratoare proprii de analize, 28 de centre medicale generaliste in Bucuresti si in tara, 7 centre cu specializare unica si in colaborare cu 135 clinici medicale partenere din toata tara.

Alaturi de Spitalul de Pediatrie MedLife, compania mai detine doua spitale multidisciplinare, Life Memorial Hospital in Bucuresti si MedLife-Genesys, in Arad. Acestea includ maternitate proprie si pot gestiona cazuri complexe de chirurgie.

Conform studiului international realizat de Reader's Digest, MedLife este pentru al doilea an consecutiv cel mai de incredere brand in randul romanilor la categoria ¬Clinica Privata¬, iar in ultimii trei ani, studiile de piata IMAS derulate la nivel national plaseaza constant MedLife drept brandul cu cea mai mare notorietate pe toate segmentele: spital privat, clinica-centru medical, laborator medical.

MedLife este compania cu cea mai mare cifra de afaceri pe aceste segmente in ultimii patru ani.

Autor: MedLife

Comentarii

HIPERclinica......probabil provine din hiperspatiu, Ce angajati au, hipermedici sau medicii din microclinici ?

Ma bucur sa aflu ca se investeste in domeniul medical in Romania. Insa din pacate in orasul in care locuiesc eu nu exista servicii medicale private de calitate. Exista cumva pe lista dumneavoastra si orasul Craiova cu un spital sau o clinica privata?
E mare nevoie aici de servicii de calitate!

Articole similare

MedLife continua seria de noi unitati inaugurate in acest an si deschide la Cluj-Napoca prima hyperclinica din portofoliul companiei. Hyperclinica MedLife Cluj-Napoca este cea mai mare clinica privata din oras si pune la dispozitia clujenilor servicii integrate de ambulator, imagistica si laborator. Investitia in noua unitate se ridica la...
Estethic Center - MedLife Iasi Dr. Lucian Popa, unul dintre cei mai reputati medici de chirurgie plastica din Iasi, a vorbit cu reporterii MedLive despre Esthetic Center, unitate care pune la dispozitia pacientilor cea mai moderna tehnologie dermato-estetica, tehnici inovative in chirurgia estetica, precum si tratamente complete de refacere si...
Clinica MedLife Grivita / Foto: MedLife Rezultatele Trusted Brands 2010, cel mai recent studiu de piata realizat asupra consumatorului roman de revista Reader's Digest, au plasat MedLife pe primul loc la categoria „Clinica privata” – dupa nivelul de incredere de care se bucura in randul consumatorilor. Astfel, MedLife a acumulat un punctaj de 30...
Centrul de Diagnostic si Tratament al Osteoporozei, Obezitatii si Bolilor Tiroidiene / Foto: MedLife MedLife a inaugurat Centrul de Diagnostic si Tratament al Osteoporozei, Obezitatii si Bolilor Tiroidiene, adresat tuturor persoanelor care sufera de afectiuni osteoporotice, tiroidiene sau de nutritie. Evenimentul vine la scurt timp dupa...
MedLife, cel mai mare operator de servicii medicale private din Romania, participa in perioada 10-13 aprilie la Baby Boom Show, targ dedicat viitoarelor mamici si copiilor pana la cinci ani. Viitoarele mamici care vin la editia de primavara a targului, sunt invitate sa viziteze "Oraselul Copiilor MedLife"* pentru a beneficia de pachete de...