Publicat la: 
16/05/2012

MedLife Genesys din Arad a lansat primul Centru de Excelenta in Patologia Tiroidiana din Romania

Spitalul MedLife Genesys din Arad, parte a Sistemului Medical MedLife, a lansat marti primul Centru de Excelenta in Patologia Tiroidiana din Romania. Pacientilor care vin in centru li se vor face investigatii complexe atat in zona de ambulator cat si in laborator. Noul centru este rezultatul unei investitii de 500.000 Euro si pune la dispozitie tuturor celor care au diverse afectiuni endocrine, un circuit medical complet printr-un program amplu de diagnostic si tratament care include: consultatii de specialitate, analize medicale, ecografii, punctii tiroidiene, interventii chirurgicale, monitorizare si tratament in regim ambulator.

Tratamentul chirurgical al patologiilor tiroidiene va fi efectuat de o echipa de chirurgi cu o vasta experienta in domeniu. O interventie chirurgicala are o durata de aproximativ 3-4 ore (in cazul tiroidectomiei totale) si necesita maxim 2-3 zile de spitalizare. Toate interventiile chirurgicale de tiroida se efectueaza la standarde internationale, in conformitate cu Ghidul pentru managementul chirurgical al bolilor endocrine al Asociatiei Britanice de Chirurgie Endocrina.

Pacientii pot beneficia de internare de o zi sau internare continua, in cazul efectuarii unor investigatii suplimentare sau pentru aplicarea tratamentelor unor afectiuni acute cum sunt crizele de hiper sau hipotiroidie. Toate analizele de sange recomandate de medicul specialist se recolteaza in aceeasi locatie, in cadrul spitalului MedLife Genesys. De asemenea, tratamentul medicamentos necesar diverselor afectiuni este asigurat prin farmacia proprie.


Suntem mandri ca am realizat aceasta investitie si putem sa oferim servicii complete inclusiv in sfera patologiei tiroidiene in Arad, iar tehnologia de care dispunem si inalta pregatire a personalului medical ne permit sa realizam interventii chirurgicale similare celor din medicina privata europeana, la noi acasa, in Romania a declarat Adrian Jivan, director general al MedLife Genesys.

Potrivit specialistilor cele mai frecvente afectiuni tiroidiene sunt hipotiroidismul, hipertiroidismul, nodulii tiroidieni si gusa endemica, iar cea mai severa afectiune este cancerul tiroidian care apare la nivelul sistemului endocrine.

Statisticile la nivel mondial arata ca in fiecare an apar 9 cazuri noi de cancer tiroidian la 100.000 de locuitori. Repartitia pe sexe arata ca femeile sunt de 2 ori mai afectate decat barbatii. Acest tip de cancer evolueaza lent, iar diagnosticul se efectueaza pe baza punctiei aspirative cu ac fin.

Cea mai buna metoda de a preveni cancerele tiroidiene este preventia si prezentarea la medical specialist pentru un control de rutina anual. Daca sunt descoperite la timp, acestea se vindeca in proportie de 90%.

Despre MedLife Genesys

Spitalul clinic Genesys a fost lansat in 2009 si reprezinta un centru de excelenta al medicinii aradene. Spitalul dispune de 3 sali de operatie, departament de terapie intensiva si un numar de 51 de paturi in rezerve de 1-2 locuri, ambulatorul pentru 30 de specialitati medicale, maternitate si servicii de laborator. Gama serviciilor medicale se completeaza cu servicii conexe precum scoala mamei, cursuri de puericultura, gimnastica pre-natala si o farmacie cu circuit deschis.

Din 2011 clinica Genesys este integrata in grupul MedLife, beneficiind de expertiza si know-how-ul celui mai mare operator de servicii medicale private din Romania.

Specialitate: 

Echipa medicala MedLife - Endocrinologie

Medic Primar
Albu Alice-Ioana,Medic Specialist
Medic Specialist
Dragutescu Anca,Medic Specialist
Medic Specialist
Mihalca Radu,Medic Primar
Medic Primar
  •  
  • 1 of 14