Publicat la: 
20/09/2012

Maternitatea MedLife Griviţa, parte a Sistemului Medical MedLife, devine prima maternitate privată din Bucureşti certificată de către UNICEF ca Spital Prieten al Copilului. Scopul Iniţiativei Spital Prieten al Copilului (ISPC) este de promova, încuraja şi proteja alimentaţia naturală exclusivă pentru copii, pentru o perioadă de cel puţin 4-6 luni, având ca stategie implementarea celor "Zece paşi pentru o alăptare de succes”.

Cele mai recente studii ale UNICEF în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii arată că în România rata alăptării exclusive în 2010 a fost de 12,6%, indicând o scădere faţă de anii anteriori. Această cifră este mult sub media europeană şi sub cea mondială, care este de 39%. Dacă în prima lună de viață, 31% dintre copii sunt alăptați exclusiv la sân, acest procent scade în următoarea luna la 22,7%, ajungându-se în luna a șasea a copilului la un procent de 3,4%. În plus, procentul alăptării exclusive în mediul urban, este aproape de două ori mai mare decat în mediul rural, 15,4 față de 9,8%.

Maternitatea MedLife Griviţa respectă şi pune în aplicare toţi cei 10 paşi pentru o alăptare cu succes. Aceşti paşi reprezintă baza pentru “Iniţiativa Spital Prieten al Copilului”. Maternitatea are în acest moment o politică scrisă privind alăptarea, care este comunicată regulat întregului personal de îngrijire. Politica MedLife privind alimentaţia naturală a nou-născuţilor este afişată în spital şi în clinicile de consult prenatal. De asemenea, personalul avizat informează toate gravidele despre avantajele alăptării şi aspectele practice ale alăptării.

În conformitate cu politica ISPC, în maternitate mamele sunt ajutate să înceapă alăptarea cat mai repede dupa naştere şi li se arată cum să alăpteze şi cum să menţină secreţia lactată chiar atunci când sunt despărţite de copiii lor. Nou-născutul intră în contact cu pielea mamei în primele minute după naştere. De asemenea, nu se oferă  nou-născuţilor alimente sau lichide, altele decât laptele matern, cu excepţia cazurilor cu indicaţie medicală, se practică rooming-in-ul care permite mamei şi copilului să rămână împreună 24 de ore pe zi şi se încurajează alăptarea la respectându-se nevoile copilului. Personalul din cadrul maternităţii nu oferă suzete sau tetine (biberon) copiilor care sug la sân.

Maternitatea MedLife Griviţa încurajează constituirea grupurilor de sprijin pentru mame şi orientează  mamele către aceste grupuri de sprijin la externarea din maternitate.

Statistici ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) au dovedit faptul că mamele care au alăptat cel puţin un copil, vreme de minim un an, au cu 35% şanse mai mici de a face o formă de cancer mamar dacât cele care au născut, dar nu au alaptat.

Despre MedLife:

MedLife activează pe piața din România din 1996, fiind cel mai mare operator privat de servicii medicale de pe piața locală.

Compania acoperă toate zonele de activitate medicală: ambulatoriu, spitale, maternităţi, laboratoare, farmacii, acestea din urmă constituind Sistemul Medical MedLife.

În prezent, MedLife îşi desfăşoară activitatea în 9 Hyperclinici din Bucureşti, Timişoara, Braşov şi Arad; 8 laboratoare proprii de analize; 6 spitale în Bucureşti, Braşov şi Arad, dintre care un spital de Pediatrie, unul de Ortopedie şi unul de Obstetrică-Ginecolgie; 3 maternităţi în Bucureşti şi în ţară, 28 de centre medicale generaliste în Bucureşti şi în ţară, 9 centre de excelenţă cu specializare unică, 6 farmacii proprii reunite sub reteaua PharmaLife, şi în colaborare cu 135 clinici medicale partenere din toată ţara.

Conform studiului internaţional realizat de Reader's Digest, MedLife este pentru al treilea an consecutiv cel mai de încredere brand în rândul românilor la categoria “Clinică Privată”, iar în ultimii patru ani, studiile de piaţă IMAS derulate la nivel naţional plasează constant MedLife drept brandul cu cea mai mare notorietate pe toate segmentele: spital privat, clinică-centru medical, laborator medical. De asemenea, MedLife a câștigat anul acesta premiul „Superbrands” la categoria „Clinici private”.

Despre Iniţiativa Spital Prieten al Copilului (ISPC):

ISPC este o iniţiativă globală a UNICEF şi îşi propune să dea fiecărui copil cel mai bun start în viaţă prin incurajarea alimentaţiei naturale. Iniţiativa a fost lansată în 1991 şi până în prezent 20.000 de unităţi sanitare din întreaga lume au fost desemnate ca Prietene ale Copilului.

Specialitate: 
Comentarii

Va pot confirma ca este un spital in adevaratul sens al cuvantului. Te simti exact ca intr-un concediu in care alegi un hotel, ne cazam doi oameni fericiti si plecam spre casa trei oameni in culmea extazului. Este cel mai "tare" spital existent. Am nascut acolo si il recomand cu toata caldura si toata increderea. Multumesc inca o data tuturor celor ce m-au ghidat sa ajung acoli, celor care au avut grija de noi acolo, intr-un cuvant MEDLIFE.

Nu dezinformati. Maternitatea Spitalului T. Vuia din Arad ara acest titlu de citiva ani.Daca,insa, e vorba de prima maternitate privata din capitala,acreditata astfel e OK.,dar e inca putin.Oricum articolul e publicitate,mascata.

sunt mai multe maternitati de stat care au acest titlu! Eu am nascut la Spitalul judetean Sf.ANdrei din galati si a fost super! Eu intr-o camera cu fetita mea, mi-a fost data la san imediat dupa nastere.

Pagini

Echipa medicala MedLife - Ginecologie, Obstetrica Ginecologie

Medic Primar,...
Buse Corina,Doctor
Doctor
Medic Specialist
Vasilescu Sorin Liviu,Medic Specialist
Medic Specialist
  •  
  • 1 of 79

Articole similare

Maternitatea MedLife Griviţa, parte a Sistemului Medical MedLife, devine prima maternitate privată din Bucureşti certificată de către UNICEF ca Spital Prieten al Copilului. Scopul Iniţiativei Spital Prieten al Copilului (ISPC) este de promova, încuraja şi proteja alimentaţia naturală exclusivă pentru copii, pentru o perioadă de cel puţin 4-6 luni...