Chirurgia antepiciorului

Ce este chirurgia antepiciorului?

Chirurgia antepiciorului este o subspecialitate a ortopediei si podiatriei care se ocupa de tratamentul, diagnosticul si prevenirea afectiunilor talpii piciorului si gleznei.

Afectiunile pe care medicii specializati in chirurgia antepiciorului le trateaza sunt:

- Inflamatii la nivelul talpii si gleznei;

- Unghii incarnate;

- Neuromul Morton - o afectiune care se manifesta intre degetele 3 si 4 de la picior si conduce la ingrosarea tesutului de langa unul din nervii locali;

- Bunionul croitorului – bunioni ce apare din cauza purtatii incaltamintei inadecvate;

- Deformatii ale unghiilor;

- Pinteni ososi.

Ce proceduri fac medicii specializati in chirurgia antepiciorului?

Proceduri non-chirurgicale

Marea majoritate a afectiunilor talpii piciorului si gleznei nu necesita interventie chirurgicala. De exemplu, pentru mai multe afectiuni falangeale schimbarea incaltamintei poate fi suficienta pentru a trata afectiunea.

Pentru procesele inflamatorii, cum ar fi artrita reumatoida, medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene si medicamentele antireumatice modificatoare de boli pot fi utilizate pentru a gestiona sau incetini procesul.

Ortotipurile sau un dispozitiv aplicat extern utilizat pentru modificarea caracteristicilor structurale sau functionale ale sistemului neuromusculoscheletal special pentru picior si glezna pot fi utilizate ca insertii in pantofi pentru a deplasa regiunile piciorului pentru a fi amplasate mai echilibrat, mai confortabil sau terapeutic al piciorului.

Terapia fizica poate fi folosita si pentru ameliorarea simptomelor.

Tratamente chirurgicale

Chirurgia este considerata a fi o ultima optiune atunci cand abordarile mai conservatoare nu reusesc sa atenueze simptomele.

Tehnicile precum bunionectomii pot fi utilizate pentru a indeparta chirurgical bunionii si alte deformari ale piciorului si gleznei, artrododeze (sau fuziunea spatiilor articulare) pentru procesele inflamatorii si reconstructia chirurgicala (adica masuri invazive de manipulare a structurilor neuromusculoskeletale) pentru a trata alte deformari.

Cand trebuie sa vad un medic specialist in chirurgia antepiciorului?

Este indicat sa consultati un specialist daca resimtiti durere la nivelul talpii si gleznei, precum si daca suferiti de artrita reumatoida, aveti unghii incarnate sau v-au aparut bunioni de la incaltaminte.

Decizia de a face o interventie chirurgicala la talpa picior sau glezna se bazeaza, de regula, pe alegerile de stil de viata si informatiile date de chirurgi. Dar daca pielea ta este afectata sau picioarele devin rapid deformate, este important sa obtii o evaluare a interventiei chirurgicale de urgenta pentru a evita infectiile.

Medici

Uscatu Marius Mihail
Uscatu Marius Mihail
Medic Specialist Ortopedie-Traumatologie
Uscatu Marius Mihail
Medic Specialist Ortopedie-Traumatologie

Vezi toți medicii

©2023 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.

Sună acum