Call Center
Suni din străinătate?
Click aici
București
Brașov
Arad
Craiova
Timișoara
Cluj-Napoca
Sibiu
Ploiesti
Iasi
Află toate informațiile despre analize, laboratoare, puncte de recoltare, gama de analize, indicații pentru pacienți
LISTĂ ANALIZE
Analize disponibile: analize sânge, biochimie, hematologie, imunologie, markeri tumorali, citologie, microbilogie, toxicologie, genetică
REZULTATE ANALIZE ONLINE
Afla rezultatele analizor tale online. Te loghezi cu CODUL DE PROBA primit si CNP-ul tau si poti accesa rezultatele online.
GLOSAR ANALIZE
Află detalii despre analizele de laborator: semnificații, intervale de referință, interpretarea valorilor mari sau mici, indicații de recoltare
INDICATII RECOLTARE
Află cum te pregătești pentru recoltările și examinările de laborator: probe sânge, urină, materii fecale, exhudat faringan, secreții genitale
GLOSAR AFECȚIUNI
Află totul despre cele mai frecvente afectini: cum se manifestă, care sunt cauzele, simptome, care este tratamentul și cum se previn
LABORATOARE CENTRALE
Alege MedLife când ai nevoie de Radiografii, Ecografii, Tomografii sau RMN. Investim constant în cei mai buni specialiști și echipamente pentru o diagnosticare precisă și rapidă
Departamente
PREGĂTIRE PENTRU INVESTIGAȚII
Află cum trebuie să te pregătești pentru investigații Imagistice: RMN, CT, Radiologie, Mamografie, Endoscopie, Osteodensimetrie (DEXA)
CENTRE IMAGISTICĂ
ISTORIA ȘI EVOLUŢIA MEDLIFE
Suntem cel mai mare operator privat de servicii medicale din România și depunem toate eforturile pentru a asigura calitatea excepțională a actului medical
RELAȚIA CU INVESTITORII
Obține informații despre Calendarul financiar, Rapoarte și prezentări pentru investitori, Guvernantă Corporativă, Documente și noutăți MedlLife
FACEM ROMÂNIA BINE
Facem România bine prin cunoaștere, tehnologie și resposabilitate. Medicină, așa cum o înțelegem noi, este cunoașterea vieții de la stiintă la emoții
Corporate Social Resposability (C.S.R)
Află despre strategia de sustenabilitate MedLife. Un angajament pe care ni l-am asumat de a avea un comportament etic și responsabil, îmbunătățind în diverse moduri viața comunității.
NEWSROOM PENTRU PRESĂ
Vezi comunicatele de presă, kitul de presă, galeria multimedia, cifrele sistemului medical și ultimele știri MedLife
Calculator analize
Entamoeba histolytica produce o parazitoza numita amibiaza.
Amibiaza poate evolua asimptomatic la purtatori sanatosi sau ca o enterita acuta de tip dizenteriform: amibiaza boala sau amibiaza invaziva (amibiaza intestinala acuta), complicata uneori cu o amibiaza viscerala, in special hepatica, cu prognostic sever (1).
E. histolytica se transmite prin ingestia de forme chistice ale protozoarului, care reprezinta forma de rezistenta si de diseminare a parazitului. Viabile in mediu de la saptamani la luni, chisturile se gasesc in solurile sau in apa contaminate cu fecale.
Ajunse in ileonul terminal sau colon, chisturile se transforma in trofozoiti (forma invaziva).
Trofozoitii pot penetra si invada bariera mucoasei colice conducand la distructie tisulara, diaree cu scaune mucoase sau mucosanguinolente si colita. In plus, trofozoitii pot disemina hematogen prin circulatia portala, la ficat sau in alte organe (2).
E. histolytica cauzeaza o mare varietate de manifestari clinice: infectii asimptomatice, infectii noninvazive simptomatice, proctocolita acuta, colita fulminanta cu perforatie, megacolon toxic, colita cronica, amebonul, ulceratii perianale (2).
Amibiaza viscerala evolueaza cu febra, alterarea starii generale, semne obiective organice pseudotumorale: abcese hepatice, boala pleuropulmonara, peritonita, pericardita, abcese cerebrale (1,2).
Diagnosticul de laborator se face punand in evidenta parazitul (microscopie, cultura, detectie de antigen) sau folosind tehnici imunologice. Metodele de diagnostic serologic utilizate sunt reactia de hemaglutinare pasiva, imunelectroforeza, ELISA, imunofluorescenta indirecta (1).
Interpretare valori mari: Prezenta anticorpilor anti-Entamoeba histolytica, confirmati, confirma diagnosticul de infectie.
Prezenta anticorpilor anti-Entamoeba histolytica, confirmati, confirma diagnosticul de infectie.
Interpretare valori mici: Absenta anticorpilor anti-Entamoeba histolytica exclude o infectie cu acest parazit.
Absenta anticorpilor anti-Entamoeba histolytica exclude o infectie cu acest parazit.
Anticorpii anti entamoeba sunt prezenti la 70-90% din pacientii cu infectie simptomatica intestinala si pana la 99% la cei cu abcese hepatice la 7-8 zile de la debutul simptomatologiei.
Cand rezultatul este negativ, determinarea anticorpilor trebuie repetata dupa o saptamana.
Testele serologice nu pot face diferentierea intre infectia acuta sau cea din antecedente deoarece seropozitivitatea persista ani dupa infectia acuta (2).
Determinarea anticorpilor anti-Entamoeba histolytica este recomandata in confirmarea / infirmarea diagnosticului de amibiaza la persoane ce prezinta simptomatologie sugestiva.
©2021 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.