Call Center
(021) 9646
Suni din străinătate?
+4021 408 4000
(021) 408 4000
Descoperă locațiile MedLife în care poți efectua o gamă extinsă de analize medicale.
Preț analize
Rezultate analize online
Glosar analize medicale
Glosar afecțiuni medicale
Indicații recoltare
Laboratoare MedLife
Puncte de recoltare MedLife
Alege MedLife pentru investigații de imagistică cu metode avansate de diagnostic.
RMN
Tomografie computerizată
Ecografie
Endoscopie
Mamografie
Osteodensitometrie (DEXA)
Radiologie
Radioterapie
Pregătire pentru investigații
Monitorizare CT post COVID-19
Ai grijă de sănătatea ta și a celor dragi cu abonamentele de sănătate MedLife.
Abonamente corporate
Abonamente IMM
Abonamente individuale de sănătate
Istoria și evoluţia MedLife
Descoperă povestea celui mai mare operator privat de servicii medicale din România.
Centru de cercetare MedLife
Descoperă proiectele centrului de cercetare MedLife creat pentru nevoi și soluții autohtone.
RoMâine
RoMâine îl facem azi, construind o țară mai bună cu Grijă, Respect, Empatie, Încredere și Speranță.
Corporate Social Resposability (C.S.R)
Descoperă strategia de sustenabilitate MedLife.
Newsroom
Citește comunicatele de presă și ultimele știri MedLife și descarcă kitul de presă.
Alte denumiri: Scaun moale
Diareea reprezintă, așadar, creşterea frecvenţei și a cantității actelor de defecaţie și scăderea consistenței scaunului. Poate apărea la orice vârstă. Problema cea mai importantă este aceea că în perioadele cu diaree organismul pierde cantități importante de lichid și de săruri minerale, ceea ce poate duce la deshidratare, o manifestare extrem de periculoasă în cazul copiilor și vârstnicilor.
Există 2 tipuri de diaree:
Cauza principală a diareei o reprezintă contactul cu agentul infecțios care provine fie de la o persoană deja bolnavă, fie de la apa sau alimentele contaminate.
Prezintă un risc ridicat de îmbolnăvire:
Principalul simptom al diareei cronice îl reprezintă materiile fecale moi sau apoase, care persistă mai multe săptămâni la rând. Manifestările diareei pot fi moderate sau severe. Dacă este vorba despre o formă moderată, bolnavul poate avea câteva scaune de o consistență mai scăzută, dar fără alte manifestări. În formele severe, bolnavul poate avea și 20 de scaune pe zi, apoase, câte unul la fiecare 20-30 de minute. În plus, pot apărea și alte manifestări precum:
Medicul stabilește diagnosticul de diaree în urma:
În cazul adulților, trebuie mers la medic dacă apar simptome precum: deshidratarea, dureri severe la nivelul abdomenului, febră. În cazul unui copil, trebuie mers la medic de urgență dacă diareea durează mai mult de 24 de ore. În cazul bebelușilor, diareea este foarte periculoasă pentru că poate duce foarte repede la deshidratare severă și ulterior la deces.
Tratamentul pentru diaree depinde foarte mult de cauza. Dacă diareea este cauzată de infecția cu un parazit, atunci medicul poate prescrie un tratament cu antibiotice. Dacă este vorba despre un caz mai dificil, atunci medicul poate recomanda spitalizarea și administrarea unui tratament intravenos.
Medicul va decide tratamentul în urma următoarelor considerente:
În cele mai multe și mai ușoare cazuri, diareea acută se vindecă de la sine, după câteva zile. Există și medicamente care pot grăbi vindecarea sau pot ameliora manifestările diareei:
Una dintre cele mai frecvente complicații ale diareei o reprezintă deshidratarea bolnavului, din cauza pierderii masive de fluide și electroliți. Deshidratarea este periculoasă mai ales la copiii, la gravide și la persoanele în vârstă. Semnele deshidratării sunt următoarele:
Diareea severă poate duce la deshidratare, adică la pierderea unei cantități importante de apă și electroliți din organism, ceea ce afectează activitatea musculară și alte funcții importante. Deshidratarea este o complicație foarte periculoasă în cazul copiilor, a persoanelor în vârstă și a celor cu un sistem imunitar scăzut. În cazul în care bolnavul ajunge la deshidratare, trebuie intervenit rapid, altfel organele interne pot fi afectate (în sensul că nu mai funcționează corespunzător), iar bolnavul poate intra în stare comatoasă.
Soluția în cazul deshidratării nu o reprezintă numai consumul de apă, fiindcă apa nu conține electroliți. Este indicat un consum ridicat de fructe și sucuri naturale din fructe.
Sunt și alte complicații ale diareei, cum ar fi:
În caz de diaree, nu numai tratamentul medicamentos este important, ci și regimul alimentar, pentru că acesta poate ameliora mult simptomele diareei. Se recomandă alimente care nu provoacă aciditate sau disconfort gastric:
Pentru a preveni diareea, trebuie respectate reguli stricte de igienă și alimentație:
Endoscopie - Gastroenterologie , Ecografie 4D- Voluson , Gastroenterologie , Ecografie 3D și Endoscopie
Call Center - (021) 9646
Ecografie 3D și Medicina interna
Gastroenterologie și Endoscopie
Endoscopie - Gastroenterologie , Gastroenterologie și Endoscopie
Nefrologie , Medicina interna și Ecografie 2D
Call Center - (023) 6960
Call Center - (023) 9960
Aici puteți să solicitați o programare pentru serviciile noastre de oriunde vă aflați, fără telefon și fără vizită în clinică.
Analizele cu bilet de trimitere în decontare cu Casa de Asigurări de Sănătate se recoltează doar în baza unei programări prealabile.
Pentru stabilirea unei programări necesare pentru efectuarea analizelor medicale, vă rugăm să apelați numărul de Call Center (021) 9646 . Pentru interpretare rezultate analize medicale, vă recomandăm să solicitați o programare la unul dintre medicii noștri.
©2023 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.