Banner IgE specific la gluten (f79)

IgE specific la gluten (f79)

Află informații utile despre această analiză:

  • Când este recomandată
  • Care este procedura de recoltare
  • Ce semnifică rezultatele obținute

Informații generale

Intoleranța la gluten afectează tot mai multe persoane, iar manifestările acesteia pot fi de la medii la severe. Simptomele intoleranței la gluten includ dureri abdominale, balonare, uneori chiar diaree, așadar ele vizează doar sistemul digestiv, spre deosebire de alergia la grâu sau de boala celiacă. În consecință, intoleranța la gluten mai este numită și sensibilitatea non-celiacă la gluten.

Pentru a putea diagnostica alergia sau intoleranța la gluten se folosește analiza de determinare IgE specific la gluten f79. Asemeni unui panel cu alergeni alimentari, determinarea intoleranței la gluten se face cu ajutorul imunoglobulinelor din clasa IgE, acestea reprezentând puncte de contact între celulele care eliberează histamină și alergen.

Probă IgE specific la gluten (f79) Medlife

Când este recomandată determinarea IgE specific la gluten (f79)

Determinarea unui test de alergii IgE specific este necesar în cazul în care pacientul prezintă, în mod repetat, simptomele specifice unei reacții alergice.

Procedura recoltare

Recoltarea analizelor se face a jeun (pe nemâncate) sau post prandial (după masă). Se realizează analiza prin puncție venoasă, în vacutainere fără anticoagulant.

Interpretare rezultate

Valorile de referință ale IgE specific la gluten (f79) sunt calculate în funcție de severitatea reacțiilor alergice. Astfel, rezultatele analizelor se pot încadra în intervalul de referință: 0 – 0.35 kU/L.

Interferențe și limite

Specimenele intens hemolizate influențează rezultatele analizei.

Valori scăzute

Valorile scăzute pot înseamna că o persoană nu este alergică la gluten, însă nu pot exclude în totalitate această posibilitate.

Valori crescute

Valorile crescute reflectă sensibilitatea la gluten.

De asemenea, valori ridicate mai pot apărea și în alte cazuri de alergii, în situația existenței unor boli parazitare sau în boala Hodgkin.

Bibliografie

  1. Kam, Katherine. “Going Gluten-Free.”, WebMD, 28 Apr. 2011, www.webmd.com

Solicită o programare

Alege opțiunea de a te programa online, simplu și rapid, prin intermediul formularului de programare.

femeie fericita care lucreaza folosind mai multe dispozitive pe un birou la domiciliu