Homeopatie

Ce este homeopatia?

Homeopatia este un domeniu medical bazat pe convingerea ca organismul se poate vindeca singur. Cei care il practica folosesc cantitati minuscule de substante naturale, precum plantele si mineralele. Ei cred ca acestea stimuleaza procesul de vindecare.

Homeopatia A fost dezvoltat la sfarsitul anilor 1700 in Germania. Este comuna in multe tari europene, dar nu este la fel de populara in Statele Unite.

Cum functioneaza homeopatia?

O credinta de baza in spatele homeopatiei este ceva care provoaca simptome la o persoana sanatoasa poate - in doza foarte mica - trata o boala cu simptome similare. Acest lucru este menit sa declanseze apararea naturala a corpului.

De exemplu, ceapa rosie te face sa plangi. Acesta este motivul pentru care este utilizat in remedii homeopate pentru alergii. Tratamentele pentru alte afectiuni sunt facute din iedera otrava, arsen alb, albine intregi zdrobite si o planta numita arnica.

Medicii homeopati slabesc aceste ingrediente prin adaugarea de apa sau alcool. Apoi, agita amestecul ca parte a unui proces numit „potentare”. Ei cred ca acest pas transfera esenta vindecatoare. De asemenea, homeopatii cred ca cu cat doza este mai mica, cu atat este mai puternic medicamentul. De fapt, multe dintre aceste remedii nu mai contin molecule ale substantei originale. Acestea vin intr-o varietate de forme, cum ar fi granule de zahar, picaturi de lichid, creme, geluri si tablete.

In timpul intalnirii, un homeopat va va pune o serie de intrebari despre sanatatea dvs. mentala, emotionala si fizica. El va prescrie remediul care se potriveste cel mai bine tuturor simptomelor tale. Atunci va adapta tratamentul pentru tine.

Ce conditii trateaza homeopatia?

Homeopatia este folosita pentru o mare varietate de probleme de sanatate, inclusiv unele boli cronice:

- Alergii;

- Migrene;

- Depresie;

- Sindromul oboselii cornice;

- Artrita reumatoida;

- Sindromul colonului iritabil;

- Sindromul premenstrual.

Homeopatia poate fi, de asemenea, utilizata pentru probleme minore precum vanatai, dureri de dinti, dureri de cap, greata, tuse si raceli.

Medicii va indeamna sa nu folositi medicamente homeopate pentru boli care pot pune viata in viata, precum astmul, cancerul si bolile de inima sau in situatii de urgenta. De asemenea, trebuie sa evitati utilizarea acestuia in locul vaccinurilor.

Medici

Doctor Naghi Daniela
Naghi Daniela
Medic Specialist
Naghi Daniela
Medic Specialist

Doctor Eva Otilia
Eva Otilia
Medic Primar
Doctor Marazan Ovidiu
Marazan Ovidiu
Medicis Parteneriat Academic, Prof. Univ. Doctor
Marazan Ovidiu
Medicis Parteneriat Academic, Prof. Univ. Doctor

Vezi toți medicii

©2024 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.

Sună acum