Publicat la: 
20/08/2013

MedLife a lansat cel mai complex Centrul de Genetica si Biologie Moleculara din Romania - MedLife Genetics. Noul Centru pune la dispozitia pacientilor o gama variata de teste de genetica, precum: teste de predispozitie genetica, teste de oncogenetica, farmacogenetica, teste pentru diagnosticul rombofiliilor, teste pentru identificarea mutatiilor implicate in bolile genetice, teste pentru diagnosticul prenatal, teste  de infertilitate, teste de paternitate si teste pentru diagnosticul agentilor infectiosi.

Centrul este unic in Romania prin:

• Metoda de analiza a markerilor genetici – secventiator de noua generatie de la Illumina - care permite analiza in ansamblu a tuturor markerilor de interes cu o acuratețe și  precizie foarte mari;

• Abordarea predispozitiei genetice – pentru calcularea  riscului sunt folosite rezultatele studiilor de ultima ora  efectuate de marile consortii internationale;

• Include pacientii care-si fac testele de predispozitie la 42  de boli intr-un program personalizat de monitorizare si  preventie;

• Posibilitatea de personalizare a testelor.

Testele de predispozitie genetica sunt teste de screening care se adreseaza pacientilor sanatosi, preocupati de starea lor de sanatate. In aceasta categorie se  inscriu urmatoarele analize: testul de predispozitie la 42 de boli comune, testul de predispozitie la cancer ereditar de san si  ovar si testul de predispozitie la cancer ereditar de colon.

Testul de predispozitie la 42 de boli comune este un test unic  in Romania care permite analiza unui numar de 307 markeri  genetici implicati in predispozitia la boli cardiovasculare,  boli neurologice, boli metabolice, boli hematologice, anumite  tipuri de cancer etc.

Testul se adreseaza tuturor celor care vor sa-si cunoasca  riscurile genetice si sa intervina activ pentru prevenirea  bolilor.

Recoltarile pentru test se pot efectua in toate  unitatile MedLife. Inainte de efectuarea testului, va  recomandam sa va faceti o programare la unul dintre geneticienii MedLife Genetics, pentru a discuta despre  nevoile dumneavoastra si despre testul pe care urmeaza  sa-l efectuati.

Rezultatele testului se elibereaza in 22 de zile,  iar interpretarea rezultatelor este facuta de catre unul dintre  specialistii centrului. Pacientii din tara pot discuta online cu  medicul, dupa o programare. Pretul testului include cele doua consultatii.

La final, pacientii pot fi inclusi intr-un program de urmarire si  preventie in cadrul unitatilor MedLife.

Testul de predispozitie la cancerul de colon − se analizeaza  mutatiile in genele APC, MUTYH, MLH1, MSH2, MSH6, EPCAM, STK11, oferind informatii despre riscurile pentru  a dezvolta cancer colorectal la pacientii cu antecedente in

familie.

Testul de predispozitie la cancerul ereditar de san si ovar − se analizeaza mutatiile in genele BRCA1, BRCA2, CHEK2, ATM, BRIP1 si PALB2. Testul este recomandat pacientelor  care au avut in familie cazuri de cancer la san sau ovar.

Teste de oncogenetica

Sunt o categorie de teste efectuate din tesut tumoral care ofera  specialistilor in oncologie si hematologie informatii ce permit alegerea terapiei optime pentru pacientii oncologici. Aceasta  categorie include teste de identificare a mutatiilor in tumorile  solide si neoplaziile hematologice.

Teste de farmacogenetica

Adresate oncologilor, cardiologilor si neurologilor, testele din aceasta categorie permit evaluarea raspunsului la tratament al pacientilor și alegerea regimului si a dozei optime de medicatie.

Teste pentru diagnosticul trombofiliilor aceste teste permit identificarea de mutatii responsabile de trombofiliile ereditare.

Teste pentru identificarea mutatiilor implicate in  bolile genetice

Aceste teste permit identificarea mutatiilor asociate cu bolile  genetice, ca boala Coreea Huntington, distrofie miotonica, distrofie musculara Duchenne/Becker, hematofilia A si B etc.

Teste pentru diagnosticul prenatal - permit identificarea aberatiilor cromozomiale pentru diagnosticul prenatal (analiza cromozomilor din lichid  amniotic, test rapid FISH din lichid amniotic pentru identificarea aneuploidiilor cromozomilor X, Y, 21, 18, 13 etc.)

Teste de infertilitate – sunt teste care determina factorii genetici implicati in infertilitate.

Teste de paternitate – teste prin care se analizeaza mai multi markeri localizati la  nivelul cromozomilor, pentru stabilirea paternitatii.

Teste pentru diagnosticul agentilor infectiosi – sunt teste care permit determinarea viremiei hepatitei B, C,  D, a mutatiilor HBV de rezistenta la tratament etc.

MedLife Genetics, Calea Grivitei 365, detalii si programari,  la 021 96 46

 

Alte NoutatiVezi toate Noutatile

Învățătorii se pot testa gratuit pentru depistarea anticorpilor specifici COVID-19 începând de astăzi   București, 1 septembrie: Începând de astăzi, 1 septembrie, și până pe data de 14 septembrie...
Ce este screening-ul metabolic neonatal? Un test modern de depistaj care urmărește înlocuirea testului Guthrie în practica pediatrică, acesta din urmă fiind considerat în zilele noastre nefiabil și...