Publicat la: 
6/05/2015

Deschis in anul 2011, Spitalul MedLife Brasov se bucura de una dintre cele mai performante sectii de Ortopedie din tara. Parte a spitalului din anul 2012, echipa medicala de ortopedie-traumatologie coordonata de prof. univ. dr. Iosif Samota este formata din trei medici primari si patru medici specialisti. De-a lungul timpului, acestia au finalizat cu succes numeroase operatii majore si cazuri dificile. Numarul operatiilor a înregistrat o crestere constanta, astfel incat, in al treilea an de functionare a sectiei de ortopedie au fost realizate de trei ori mai multe interventii comparativ cu anul 2012, si anume 330. In total, in cei trei ani de functionare, echipa doctorului Șamotă a realizat peste 600 de intervenții, toate încheiate cu succes. Dintre acestea, interventii cu un grad ridicat de dificultate au fost cele 37 de ligamentoplastii de genunchi si cele 132 de endoprotezari.

Finalul anului 2014 a reprezentat perioada premierelor pentru echipa domnului dr. Samota. Specialistii ortopezi au operat, in premiera pentru Spitalul MedLife Brasov, un pacient cu gonartroza grava, asociata cu pseudartroza de femur (fractura veche nevindecata). Au fost rezolvate ambele leziuni cu ajutorul unui dispozitiv unic, proteza de genunchi LEXA, ce permite reluarea precoce a mersului, cu sprijin pe piciorul operat in primele 3-5 zile de la interventie. Ulterior, a fost operata o pacienta cu gonartroza grava pe un genunchi cu sechele din copilarie si pentru care protezarea uzuala nu era posibila. La finalul lunii, a fost implantata, in premiera in cadrul Spitalului MedLife Brasov, o proteza de umar.

In anul 2015, echipa de medici ortopezi a Spitalului MedLife Brasov este pregatita sa practice o gama vasta de interventii pentru orice tip de traumatism sau sechele traumatice ale membrelor, interventii artroscopice la nivelul genunchiului, ligamentoplastii artroscopice la genunchi, artroscopia umarului, precum si protezari interne de sold, genunchi si umar.

Alte NoutatiVezi toate Noutatile

Știm că sunt multe lucruri de pregătit înainte de venirea pe lume a bebelușului vostru, tocmai de aceea vă așteptăm la Baby Boom Show, în perioada 5 – 8 martie, cu pachete speciale pentru nașterea...
Programul poate suferi modificari, pentru a afla date cat mai actualizate, va rugam sa apelati 021 9646 ARAD Hyperclinica MedLife Genesys Marti, 24 dec: 8:00 – 12:00 Miercuri, 25 dec: închis Joi, 26...