Publicat la: 
26/10/2010
Absolventii de medicina ar putea primi dreptul de practica limitata, inainte de rezidentiat - propunere legislativa

Practica limitata, fara drept de semnatura sau parafa / Foto Agerpres

Tinerii absolventi ai facultatilor de medicina vor putea fi angajati imediat dupa ce termina facultatea ca ajutoare in anumite sectii, la UPU* sau cabinetele medicilor de familie. In acest fel, tinerii vor putea fi responsabilizati sa se pregateasca mai bine in timpul facultatii si, chiar daca nu vor intra in rezidentiat, nu vor pierde cunostintele acumulate in timpul facultatii, a declarat ministrul Sanatatii, Cseke Attila, intr-o conferinta de presa. Ei vor lucra sub indrumare, fara a avea dreptul la parafa sau semnatura.

Dreptul de practica limitata pentru absolventii facultatilor de medicina va putea fi exercitat pe anumite competente, stabilite de catre minister cu avizul Colegiului Medicilor din Romania.

"Avem nevoie de medici in spitalele din Romania si nu ne mai putem permite sa pierdem medici tineri", a declarat CSEKE Attila in cadrul conferintei de presa.

In prezent, medicul care termina cursurile universitare nu poate fi angajat decat cel mult la una ditre firmele de medicamente, ca vanzator.

UPU = Unitate Primire Urgente, n.red.

Emma Olaru, Redactia MedLive.ro

Comentarii

parerea mea, ar fi , ca tot n-au scoala multa, tinerii medici sa fie angajati la guvern sau la parlament ptr a le spala masinile ,,alesilor,, !?!si asa avem prea putini ospatari si tinichigii...

Poate ca nu este cazul sa generalizez, dar atat timp cat munca rezidentilor in cea mai mare parte consta in a fi scrib si nu a-si pune in aplicare cunostintele sau macar in a castiga experienta, propun sa ii angajam pe studenti ha...ha... ca si asa calitatea invatamantului de oricare a scazut dramatic. Poate fi un lucru bun angajatul, dar medicul trebuie sa aiba totusi o responsabilitate, nu? nu parafa, nu responsabilitate, deci bagator de seama? Asta nu trebuia sa o faca in timpul facultatii, la stagiile din an sau din vara?

Alte articoleVezi toate articolele

Practica limitata, fara drept de semnatura sau parafa / Foto Agerpres Tinerii absolventi ai facultatilor de medicina vor putea fi angajati imediat dupa ce termina facultatea ca ajutoare in...
Performanta medicala globalizata / Foto: Agerpres Mai mult de unul din trei medici practicieni din Marea Britanie au facut studiile in afara tarii, informeaza General Medical Council, institutia...