Publicat la: 
29/04/2010

Alimentatia femeii in timpul sarcinii poate creste riscul de cancer atat copiilor, cat si nepotilor ei

Alimentatia mamei are efecte pe termen lung / Foto: Sxc.hu

Alimentatia femeii din timpul sarcinii poate creste riscul de cancer pentru generatii intregi. Conform jurnalistilor de la MSNBC, efectele se pot simti pana la a doua generatie, chiar daca respectivii urmasi mananca sanatos.

Studiul nu a fost inca realizat pe subiecti umani, desi cercetatorii considera ca rezultatele obtinute pe cobai sunt relevante, mai ales ca animalelor le-a fost oferita o dieta tipic americana. Acestia au demonstrat ca riscurile asociate unei diete bogate in grasimi, mai ales bogata in acizi grasi Omega-6, se transmit de la o generatie la alta, fara o expunere ulterioara.

Studiul a fost prezentat saptamana trecuta la intrunirea anuala din Washington a cercetatorilor Asociatiei Americane pentru Cancer.

Pentru cercetari s-au folosit femele gestante, care au fost hranite jumatate normal si jumatate cu mancare grasa bogata in Omega-6 (precum cea de tip fast-food). Dupa nastere, atat femelele, cat si urmasii lor au fost hraniti normal.

Cititi articolul complet pe Smartwoman.

Autor: A.C.

Specialitate: 

Echipa medicala MedLife - Nutritie

Articole similare

Usturoiul si sanatatea / Foto: Photoxpress.com Usturoiul nu este cunoscut doar pentru mirosul neplacut ci si pentru calitatile medicinale. Valoarea pe care planta o are in bucatarie, de a da savoare mancarurilor, este egalata de efectele pozitive asupra organismului. Cateii proaspeti de usturoi sau suplimente facute din acestea sunt folositi...
Ce modificari se produc in trimestrul al II-lea de sarcina? La ce trebuie sa fie atenta o gravida in aceasta perioada? Care sunt principalele investigatii medicale ce trebuie efectuate sau repetate dupa primul trimestru? In ce consta triplul test si cand este nevoie de amniocenteza? Dr. Doinita Gache, medic primar obstetrica-ginecologie, a...
Atentie la alimentatie / Foto: Photoxpress Ficatul are multe functii, una dintre cele mai importante fiind cea de a inmagazina anumite vitamine, minerale si zaharuri pentru a fi utilizate ca sursa de energie, de a curata si de a filtra toxinele din sange si a controla productia si secretia colesterolului. Starea generala de sanatate si vitalitate...
Femeile care au diverse complicatii la prima sarcina, cum ar fi nastere prematura sau preeclampsie, au un risc dublu de a dezvolta hipertensiune arteriala mai tarziu, pe parcursul vietii, comparativ cu femeile care au sarcini fara complicatii. La studiu au participat 4000 de femei, iar problemele privind hipertensiunea arteriala au aparut, cel...
Pe langa sampon, balsam si masti de par, incercati sa aveti griija de sanatatea parului optand pentru o dieta sanatoasa. Iata care sunt alimentele care stimuleaza cresterea sanatoasa a parului, conform International Business Times. 1. Ardeiul gras galben Ardeiul galben are o cantitate de vitamina C mai mare de cinci ori decat portocalele si, de...