Alimentatia femeii in timpul sarcinii poate creste riscul de cancer atat copiilor, cat si nepotilor ei

Sarcină
29 Aprilie 2010
Autor: Echipa medicală MedLife
alimentatia femeii in timpul sarcinii poate creste riscul de cancer atat copiilor cat si nepotilor ei

Alimentatia femeii din timpul sarcinii poate creste riscul de cancer pentru generatii intregi. Conform jurnalistilor de la MSNBC, efectele se pot simti pana la a doua generatie, chiar daca respectivii urmasi mananca sanatos.

Studiul nu a fost inca realizat pe subiecti umani, desi cercetatorii considera ca rezultatele obtinute pe cobai sunt relevante, mai ales ca animalelor le-a fost oferita o dieta tipic americana. Acestia au demonstrat ca riscurile asociate unei diete bogate in grasimi, mai ales bogata in acizi grasi Omega-6, se transmit de la o generatie la alta, fara o expunere ulterioara.

Studiul a fost prezentat saptamana trecuta la intrunirea anuala din Washington a cercetatorilor Asociatiei Americane pentru Cancer.

Pentru cercetari s-au folosit femele gestante, care au fost hranite jumatate normal si jumatate cu mancare grasa bogata in Omega-6 (precum cea de tip fast-food). Dupa nastere, atat femelele, cat si urmasii lor au fost hraniti normal.

Cititi articolul complet pe Smartwoman.

Solicită o programare

Aici puteți să solicitați o programare pentru serviciile noastre de oriunde vă aflați, fără telefon și fără vizită în clinică. 

Analizele cu bilet de trimitere în decontare cu Casa de Asigurări de Sănătate se recoltează doar în baza unei programări prealabile.


Pasul 1

Detaliile Pacientului



Pasul 2

Detaliile Programării