Publicat la: 
29/04/2010

Alimentatia femeii in timpul sarcinii poate creste riscul de cancer atat copiilor, cat si nepotilor ei

Alimentatia mamei are efecte pe termen lung / Foto: Sxc.hu

Alimentatia femeii din timpul sarcinii poate creste riscul de cancer pentru generatii intregi. Conform jurnalistilor de la MSNBC, efectele se pot simti pana la a doua generatie, chiar daca respectivii urmasi mananca sanatos.

Studiul nu a fost inca realizat pe subiecti umani, desi cercetatorii considera ca rezultatele obtinute pe cobai sunt relevante, mai ales ca animalelor le-a fost oferita o dieta tipic americana. Acestia au demonstrat ca riscurile asociate unei diete bogate in grasimi, mai ales bogata in acizi grasi Omega-6, se transmit de la o generatie la alta, fara o expunere ulterioara.

Studiul a fost prezentat saptamana trecuta la intrunirea anuala din Washington a cercetatorilor Asociatiei Americane pentru Cancer.

Pentru cercetari s-au folosit femele gestante, care au fost hranite jumatate normal si jumatate cu mancare grasa bogata in Omega-6 (precum cea de tip fast-food). Dupa nastere, atat femelele, cat si urmasii lor au fost hraniti normal.

Cititi articolul complet pe Smartwoman.

Autor: A.C.

Specialitate: 

Echipa medicala MedLife - Nutritie

Nutritionist

Articole similare

Bucuria sarcinii / Foto: Sxc.hu Femeile care au pierdut o sarcina nu trebuie sa astepte o anumita perioada de timp inainte sa ramana din nou insarcinate, sustin specialistii citati de BBC News. Un studiu efectuat de cercetatorii de la Universitatea din Aberdeen, la care au participat peste 30.000 de femei, arata ca cele mai mari sanse ca sarcina...
Fiziokinetoterapeut Mihaela Mihaescu / Foto: MedLive.ro Masajul si gimnastica sunt importante din prima clipa pentru o sarcina sanatoasa si o dezvoltare motorie armonioasa a copilului in primul an de viata. In ce fel o ajuta miscarea pe viitoarea mama? Care sunt cele mai recomandate tehnici in timpul sarcinii dar si pentru recuperarea post-natala...
Atentie la alimentatie / Foto: Photoxpress Ficatul are multe functii, una dintre cele mai importante fiind cea de a inmagazina anumite vitamine, minerale si zaharuri pentru a fi utilizate ca sursa de energie, de a curata si de a filtra toxinele din sange si a controla productia si secretia colesterolului. Starea generala de sanatate si vitalitate...
Cercetatorii vor sa dezlege acest mister printr-un nou studiu, isi propun sa descopere ce ne determina, la nivelul creierului, sa mancam chiar si dupa ce avem senzatia ca suntem plini. Se pare ca exista doua grupuri mici de celule, care se lupta pentru a detine controlul asupra comportamentului nostru cand vine vorba de hranire. Un grup este...
Ce nevoi are organismul in materie de nutritie dupa perioada sarbatorilor si cum le gestionam sanatos? Care sunt principalele recomandari de alimentatie dupa vacanta de Craciun? Ce greseli frecvente facem in privinta dietelor in aceasta perioada? Ce schimbari sunt benefice si care sunt daunatoare? Dr. Luana Sebestyen, medic primar diabet,...