Publicat la: 
25/03/2015

Beneficiile consumului de humus

Humusul are binemeritata reputatie a unui aliment curat si sanatos. Toate ingredientele principale ale acestuia sunt "super alimente". In varianta traditionala, humusul contine naut, pasta de susan, usturoi si ulei de masline. Care sunt beneficiile consumului de humus pentru sanatate si ce simptome poate ameliora?

1.Amelioreaza simptomele anemiei

Humusul contine naut, care este o sursa excelenta de fier. O portie de humus va ofera peste 25% din consumul zilnic recomandat de fier. "In plus, nautul contine si vitamina C, care ajuta la absorbtia fierului care vine din plante. De aceea, nautul este benefic pentru persoanele care sufera de anemie", a explicat Shara Vickers, nutritionist.

2. Reduce riscul formarii cheagurilor de sange

Consumul de humus, bogat in vitaminele E si K, reduce riscul formarii cheagurilor de sange in organism. Un studiu publicat in revista Acta Poloniae Pharmaceutica a descoperit ca doua soiuri diferite de naut sunt eficiente si in reducerea markerilor inflamatorii.

3. Reduce nivelul zaharului din sange

Humusul este un carbohidrat complex ce ofera energie, dar nu ridica nivelul zaharului din sange. In plus, humusul este bogat in proteine.

4. Reduce riscul aparitiei cancerului

O portie de humus contine 36% din aportul zilnic de acid folic. Alimentele bogate in acid folic sunt asociate cu reducerea riscului aparitiei cancerului colorectal si a bolilor de inima.

5. Scade colesterolul

Consumul zilnic de humus poate ajuta la scaderea colesterolului datorita nautului, care contine antioxidanti cunoscuti pentru aceasta abilitate.

Sursa: MedicalDaily

A.C.

Specialitate: 

Echipa medicala MedLife - Nutritie

Articole similare

Oamenii de stiinta de la Harvard au cercetat in ultimii ani beneficiile datorate consumului de cafea, puse in legatura cu descoperirea a 6 noi gene ale ADN-ului uman si confirmarea existentei a 2 gene descoperite anterior. Nurses Health Study este cel mai recent studiu efectuat in acest sens, a caror date arata beneficiile consumului de cafea in...
Consumat cu "cap", vinul creste apetitul sexual/ Foto: Reuters O zicala mai veche spune ca vinul e bun pentru femei cand il beau barbatii. Francezii cred de ceva timp ca felul in care ne alimentam poate imbunatati sexul. Spre exemplu, pana nu de mult, miresele din "tara cocosului galic" consumau sparanghel in ajunul nuntii, scrie www....
Daca ati petrecut prea multe nopti cu ochii in tavan pentru ca nu puteati adormi, nu trebuie sa apelati neaparat la somnifere. Incercati sa va schimbati gustarea de seara. Care sunt alimentele benefice pentru un somn mai bun si mai odihnitor? 1. Lapte Un pahar de lapte cald inainte de somn va poate ajuta sa adormiti mai bine. Laptele este bogat...
Persoanele care consuma cafea in mod regulat prezinta un risc cu 54% mai mic de a dezvolta diabet, afirma cercetatorii greci, potrivit carora explicatia din spatele acestui beneficiu pentru sanatate ar avea la baza efectul antiinflamator al bauturii, informeaza Reuters, citat de Mediafax. "Potrivit unor studii extensive, cafeaua prezinta atat...
Oamenii de stiinta de la Harvard au cercetat in ultimii ani beneficiile datorate consumului de cafea, puse in legatura cu descoperirea a 6 noi gene ale ADN-ului uman si confirmarea existentei a 2 gene descoperite anterior. Nurses Health Study este cel mai recent studiu efectuat in acest sens, a caror date arata beneficiile consumului de cafea in...