Beneficiile consumului de humus
Humusul are binemeritata reputatie a unui aliment curat si sanatos. Toate ingredientele principale ale acestuia sunt "super alimente". In varianta traditionala, humusul contine naut, pasta de susan, usturoi si ulei de masline. Care sunt beneficiile consumului de humus pentru sanatate si ce simptome poate ameliora?
1.Amelioreaza simptomele anemiei
Humusul contine naut, care este o sursa excelenta de fier. O portie de humus va ofera peste 25% din consumul zilnic recomandat de fier. "In plus, nautul contine si vitamina C, care ajuta la absorbtia fierului care vine din plante. De aceea, nautul este benefic pentru persoanele care sufera de anemie", a explicat Shara Vickers, nutritionist.
2. Reduce riscul formarii cheagurilor de sange
Consumul de humus, bogat in vitaminele E si K, reduce riscul formarii cheagurilor de sange in organism. Un studiu publicat in revista Acta Poloniae Pharmaceutica a descoperit ca doua soiuri diferite de naut sunt eficiente si in reducerea markerilor inflamatorii.
3. Reduce nivelul zaharului din sange Humusul este un carbohidrat complex ce ofera energie, dar nu ridica nivelul zaharului din sange. In plus, humusul este bogat in proteine.
4. Reduce riscul aparitiei cancerului
O portie de humus contine 36% din aportul zilnic de acid folic. Alimentele bogate in acid folic sunt asociate cu reducerea riscului aparitiei cancerului colorectal si a bolilor de inima.
5. Scade colesterolul
Consumul zilnic de humus poate ajuta la scaderea colesterolului datorita nautului, care contine antioxidanti cunoscuti pentru aceasta abilitate.
Sursa: MedicalDaily
A.C.