Publicat la: 
28/07/2014

Probioticele sunt deja cunoscute datorita beneficiilor pe care le au pentru sanatate, incepand cu reglarea tractul gastro-intestinal si terminand cu incurajarea eforturilor pe care le facem pentru a pierde kilogramele in plus. O noua cercetare arata ca acestea au si alte beneficii, necunoscute pana in acest moment.

Persoanele care consuma probiotice tind sa aiba o tensiune arteriala mai mica, potrivit unui nou studiu publicat in revista Hypertension.

Cercetatorii au analizat noua studii la care au participat 543 de persoane. Dintre acestea,  opt au asociat consumul de probiotice cu o reducere a tensiunii arteriale sistolice.  Opt dintre studii au raportat si o scadere a tensiunii diastolice.

Cercetatorii au observat o scadere mai mare o tensiunii arteriale in cazul participantilor care au consumat mai multe probiotice.

Oamenii de stiinta spun ca imbunatatirea valorilor tensiunii arteriale, provocata de probiotice, are acelasi efect ca reducerea consumului de sare cu aproximativ 2 grame pe zi, ceea ce ar putea fi un pas important pentru promovarea beneficiilor cardiovasculare.

Probioticele sunt "bacteriile bune" din organism. Sistemul digestiv este gazda pentru mai mult de 500 de tipuri diferite de bacterii. Acestea ajuta la mentinerea sanatatii intestinelor si asista la digerarea alimentelor. In plus, ele sunt cunoscute si pentru beneficiile pe care le au pentru sistemul imunitar.

Sursa: Women's Health

A.C.

Echipa medicala MedLife - Ecografie 3D, Endoscopie Gastroenterologie, Gastroenterologie

Lamatic Carmen-Gabriela,Medic Primar
Medic Primar
Simionov Iulia,Medic Primar
Medic Primar
Bondoc Alina,Medic Primar
Medic Primar
Medic Specialist
  •  
  • 1 of 12

Articole similare

Vin rosu/ Foto: MorgueFile.com Efectele negative sau pozitive ale vinului asupra sanatatii au fost intens dezbatute in numeroase studii de specialitate. Un studiu realizat in 2006 de cercetatorii din Danemarca a aratat ca bautorii de vin fac alegeri alimentare mai sanatoase decat bautorii de bere. Specialistii au cantarit subiectul si au...
De la rosu si alb la violet, de la varianta fara seminte la jeleu, gem, suc, vin si stafide, strugurii pot fi consumati intr-o varietate de modalitati si au multiple beneficii pentru sanatate. Fructele-vedeta ale toamnei, cunoscute si sub denumirea de "supermancare", au o istorie de 8.000 de ani, primele podgorii fiind cultivate pe...
Dieta mediteraneana/ Foto: Photoxpress Combinatia de ulei de masline cu frunze de salata sau legume este ceea ce ii ofera dietei mediteraneene succesul in ceea ce priveste efectele asupra sanatatii. Potrivit oamenilor de stiinta, cele doua grupuri de alimente combinate formeaza acizi grasi nitro, care scad tensiunea arteriala. Care sunt...
Branza este genul de aliment pe care il putem manca dimineata, la pranz si seara. Pentru ca aceasta merge si la sandvisul de dimineata si la bruschetele de pranz, dar si pe pastele de seara, este important sa stim daca este benefica pentru sanatate. Specialistii au cantarit subiectul si au raspuns la intrebarea Ar trebui sa mancam branza sau ar...
Nucile, sursa de omega-3/ Foto: MorgueFile.com Nucile sunt o sursa esentiala de nutrimente folositoare pentru sanatatea organismului, avand multiple beneficii, de la asigurarea nivelului optim de bacterii prietenoase in intestin la mentinerea frumusetii pielii. Un studiu recent a dezvaluit faptul ca arahidele asigura un nivel optim de...