Publicat la: 
28/07/2014

Probioticele sunt deja cunoscute datorita beneficiilor pe care le au pentru sanatate, incepand cu reglarea tractul gastro-intestinal si terminand cu incurajarea eforturilor pe care le facem pentru a pierde kilogramele in plus. O noua cercetare arata ca acestea au si alte beneficii, necunoscute pana in acest moment.

Persoanele care consuma probiotice tind sa aiba o tensiune arteriala mai mica, potrivit unui nou studiu publicat in revista Hypertension.

Cercetatorii au analizat noua studii la care au participat 543 de persoane. Dintre acestea,  opt au asociat consumul de probiotice cu o reducere a tensiunii arteriale sistolice.  Opt dintre studii au raportat si o scadere a tensiunii diastolice.

Cercetatorii au observat o scadere mai mare o tensiunii arteriale in cazul participantilor care au consumat mai multe probiotice.

Oamenii de stiinta spun ca imbunatatirea valorilor tensiunii arteriale, provocata de probiotice, are acelasi efect ca reducerea consumului de sare cu aproximativ 2 grame pe zi, ceea ce ar putea fi un pas important pentru promovarea beneficiilor cardiovasculare.

Probioticele sunt "bacteriile bune" din organism. Sistemul digestiv este gazda pentru mai mult de 500 de tipuri diferite de bacterii. Acestea ajuta la mentinerea sanatatii intestinelor si asista la digerarea alimentelor. In plus, ele sunt cunoscute si pentru beneficiile pe care le au pentru sistemul imunitar.

Sursa: Women's Health

A.C.

Echipa medicala MedLife - Ecografie 3D, Endoscopie Gastroenterologie

Dolofan Oana,Medic Specialist
Medic Primar
Medic Specialist
Medic Specialist
Medic Specialist
  •  
  • 1 of 11

Articole similare

Exista numeroase rapoarte care prezinta riscurile consumului de carne, dar sunt acestea justificate? Daca dati crezare utlimelor rapoarte, consumul de carne creste riscul aparitiei bolilor de inimia si a cancerului. Pericolul nu vine de la carnea alba, ca cea de pui, ci de la carnea rosie si procesata, scrie Dr. Michael Mosley, care a investigat...
Cat de sanatoase sunt ouale?/ Foto: MorgueFile.com Inca din copilarie stiam ca ouale sunt foarte bune pentru micul dejun, dar devin nesanatoase pe parcursul zilei. Cinci experti in nutritie au fost intrebati de beneficiile consumului de oua la micul dejun. Fiecare dintre cei cinci experti au notat ca ouale sunt o sursa excelenta de vitamine,...
Cerealele stimuleaza productia de serotonina/ Foto: Sxc.hu Carbohidratii sunt, in mod eronat, asociati cu cresterea in greutate si cu numarul crescut de calorii, dar de fapt acestia sunt o parte esentiala a unei diete echilibrate, in special daca sunteti o persoana activa din punct de vedere fizic. Bineinteles, carbohidratii sunt diferiti: cei...
Avocado/ Foto: MorgueFile.com Fructele de avocado sunt unele dintre cele mai bogate, delicioase si nutritive alimente. Aceste fructe sunt bogate in vitamine si minerale ce au proprietati anti-imbatranire si de lupta impotriva bolilor. Un studiu, efectuat anul acesta, a descoperit ca persoanele care consuma avocado in mod regulat au un aport...
Este binecunoscut faptul ca migdalele si nucile au numeroase efecte benefice asupra sanatatii, dar nici fisticul nu trebuie ignorat. Fisticul contine nutrienti precum carbohidrati, proteine, grasimi, fibre dietetice, fosfor, potasiu, tiamina, vitamina B6, beta-caroten, luteina, calciu, fier, magneziu, zinc, vitaminele A, C, E. Ce trebuie sa...