MEDICINA GENERALA

28 Iulie 2014

Care sunt beneficiile probioticelor

Probioticele sunt deja cunoscute datorita beneficiilor pe care le au pentru sanatate, incepand cu reglarea tractul gastro-intestinal si terminand cu incurajarea eforturilor pe care le facem pentru a pierde kilogramele in plus. O noua cercetare arata ca acestea au si alte beneficii, necunoscute pana in acest moment.

Persoanele care consuma probiotice tind sa aiba o tensiune arteriala mai mica, potrivit unui nou studiu publicat in revista Hypertension.

Cercetatorii au analizat noua studii la care au participat 543 de persoane. Dintre acestea,  opt au asociat consumul de probiotice cu o reducere a tensiunii arteriale sistolice.  Opt dintre studii au raportat si o scadere a tensiunii diastolice.

Cercetatorii au observat o scadere mai mare o tensiunii arteriale in cazul participantilor care au consumat mai multe probiotice.

Oamenii de stiinta spun ca imbunatatirea valorilor tensiunii arteriale, provocata de probiotice, are acelasi efect ca reducerea consumului de sare cu aproximativ 2 grame pe zi, ceea ce ar putea fi un pas important pentru promovarea beneficiilor cardiovasculare.

Probioticele sunt "bacteriile bune" din organism. Sistemul digestiv este gazda pentru mai mult de 500 de tipuri diferite de bacterii. Acestea ajuta la mentinerea sanatatii intestinelor si asista la digerarea alimentelor. In plus, ele sunt cunoscute si pentru beneficiile pe care le au pentru sistemul imunitar.

Sursa: Women's Health

A.C.

http://www.womenshealthmag.com/nutrition/benefits-of-probiotics©2021 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.