Ce este psihoterapia individuala
Aparitia unor situatii noi de viata care genereaza inadaptare, neplacere psihica si fizica, relatii inadecvate cu ceilalti, traume din prezent sau trecut, negasirea spontaneitatii, nemultumiri generate de performantele profesionale, ar putea fi cateva motive de a ajunge sa cauti un cabinet de psihoterapie sau consiliere. Cu alte cuvinte, mediul "psi" este cautat atunci cand apare o sursa de nefericire, neimplinire, un simptom sau atunci cand cineva simte o dorinta de schimbare, de maturizare.
Terapeutii trebuie sa fie specialisti care stiu sa asculte, nu critica, nu evalueaza, respecta si promoveaza libertatea si unicitatea fiecarui individ.
Daca esti in cautarea unei modalitati de a-ti imbunatati viata, daca ai cateva intrebari la care nu gasesti usor raspuns, daca esti intr-un impas existential, psihoterapia te poate ajuta sa iti depasesti dificultatile emotionale si relationale, te poate ajuta sa gasesti raspuns sau sa faci acele schimbari pe care nu ai reusit pana acum sa le faci singur.
Cererile de psihoterapie sunt multiple, printre ele se numara:
- aprofundarea cunoasterii propriei persoane;
- probleme legate de stres;
- dificultati in gestionarea unor emotii - furie, anxietate, depresie;
- probleme rezultate din interactiunea si comunicarea cu ceilalti (a asculta / a te face ascultat);
- impasuri aparute in relatii personale sau profesionale;
- pentru descoperirea unor noi metode adaptative si creative;
- pentru imbunatatirea increderii in propria persoana / in ceilalti;
- tulburari de comportament.
In ce consta psihoterapia individuala?
O psihoterapie ofera un spatiu de intalnire si regasire interioara, un spatiu de dialog verbal si nonverbal. Acest spatiu se vrea liber si fara constrangeri ideologice, lipsit de prejudecati.
Pentru fiecare persoana, se dedica un timp, de fiecare data acelasi, in care terapeutul ii acorda intreaga sa atentie. Toate problemele, ideile, emotiile, fanteziile clientului isi gasesc dreptul la exprimare, analiza si intelegere. Scopul este ca in relatie cu terapeutul, clientul sa isi poata pune intrebarile potrivite; astfel noi raspunsuri se pot transforma in solutii eficiente de viata. Durata terapiei poate varia in functie de fiecare caz si de nevoile fiecaruia.
Sursa: MindCare.ro
Citeste si Depresia, ruptura profunda a propriei individualitati
http://medlive.hotnews.ro/depresia-boala-omului-modern.htmlSolicită o programare
Aici puteți să solicitați o programare pentru serviciile noastre de oriunde vă aflați, fără telefon și fără vizită în clinică.
Analizele cu bilet de trimitere în decontare cu Casa de Asigurări de Sănătate se recoltează doar în baza unei programări prealabile.
Articole din aceeași categorie
Cum se modifica sensibilitatea emotionala pe parcursul vietii?
De ce devenim mai pozitivi pe masura ce imbatranim? De ce adolescentii sunt atat de sensibili la lucrurile negative? Acestea sunt intrebarile la care oamenii de stiinta au incercat sa raspunda printr-un nou studiu revolutionar, analizand modul in care oamenii de toate varstele detecteaza semnale...
Copiii supusi abuzurilor au un risc mai mare de a se sinucide la maturitate
Copiii care s-au confruntat cu abuzuri fizice, sexuale, emotionale, sau care au fost neglijati au un risc de doua ori mai mare de a se sinucide cand ajung la maturitate, potrivit unui nou studiu condus de specialisti, conform sciencedaily.com. Oamenii de stiinta au analizat 68 de studii condu...
Pierderea auzului creste riscul depresiei?
Specialistii au descoperit, printr-un nou studiu, ca pierderea auzului in randul varstnicilor este asociata cu multe simptome ale depresiei. De asemenea, sugereaza ca majoritatea nici nu incearca sa se trateze, acesta fiind un mod eficient de a preveni depresia, potrivit sciencedaily.com. Studiu...