MEDICINA GENERALA

11 Ianuarie 2019

Copiii supusi abuzurilor au un risc mai mare de a se sinucide la maturitate

copii abuzati

Copiii care s-au confruntat cu abuzuri fizice, sexuale, emotionale, sau care au fost neglijati au un risc de doua ori mai mare de a se sinucide cand ajung la maturitate, potrivit unui nou studiu condus de specialisti, conform sciencedaily.com.

Oamenii de stiinta au analizat 68 de studii conduse de psihologi de la Universitatea Manchester, descoperind ca incercarile de sinucidere au fost:

  • De trei ori mai probabile pentru persoanele care au suferit abuzuri sexuale in copilarie.
  • De doua ori si jumatate mai probabile pentru persoanele care au suferit abuzuri fizice in copilarie.
  • De doua ori si jumatate mai probabile pentru persoanele care au suferit abuzuri emotionale, sau care au fost neglijate in copilarie.

Potrivit unui alt studiu, publicat in revista ”Psychological Medicine”, copiii care au suferit abuzuri multimple sunt supusi unui risc de cinci ori mai mare de a incerca sa se sinucida la maturitate.

Tinand cont ca au fost luate doar abuzurile din perioada copilariei, pe masura ce victimele cresc, creste si riscul tentativelor de sinucidere. Mai mult, la cel mai inalt nivel de risc s-au situat persoanele care nu au apelat niciodata la ajutor specializat pentru a trece peste traume.

Cele 68 de studii au fost efectuate in intreaga lume, fiind adunate date despre 262.000 de adulti cu varsta de peste 18 ani care au fost expusi abuzurilor si neglijentei in copilarie.

Maria Panagioti, de la Universitatea Manchester, a condus echipa de cercetare. Aceasta a declarat ca aproximativ un adult din trei a experimentat minim un tip de abuz cand a fost copil.

”Aceste studii demonstreaza gravitatea problemei. De asemenea, avem dovezi solide care sustin faptul ca neglijarea si abuzarea copiilor sunt asociate cu o probabilitate crescuta de a incerca sa se sinucida la maturitate. Acest lucru are implicatii semnificative si asupra serviciilor medicale. De exemplu, un studiu anterior, facut in Statele Unite ale Americii, sugereaza ca povara economica a maltratarii copiilor este estimata la aproximativ 124 de miliarde de dolari”, adauga Maria Panagioti.

Tratamentul actual pentru persoanele care au tendinte de suicid se axeaza pe terapia cognitiva si pe terapia comportamentala. Totusi, acest lucru presupune ca oamenii sa caute ajutor din propria initiativa. Specialistii trag un semnal de alarma asupra faptului ca tocmai persoanele care nu apeleaza la ajutor specializat si care nu sunt monitorizati de medici sunt in cel mai mare pericol.

”Avem nevoie de o noua abordare pentru identificarea acestor oameni. Trebuie sa ne concentram eforturile noi, ca si comunitate, si sa intervenim”, concluzioneaza Panagioti.

Sursa: www.sciencedaily.comEchipa MedLife de Psihologie

Dr. Gontariu Alina MedLife
Gontariu Alina Georgeta
Medic Specialist
Dr. Gontariu Alina MedLife
Gontariu Alina Georgeta
Medic Specialist

Ecografie 2d și Ginecologie

Petrutescu Brandusa
Petrutescu Brandusa
Medic Primar
Petrutescu Brandusa
Petrutescu Brandusa
Medic Primar

Alergologie

Furtuna Catalin
Furtuna Catalin
Medic Specialist
Furtuna Catalin
Furtuna Catalin
Medic Specialist

Orl

Sandor Cosmina Teodora
Sandor Cosmina Teodora
Medic Specialist
Sandor Cosmina Teodora
Sandor Cosmina Teodora
Medic Specialist

Dermatovenerologie

©2021 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.