DE VORBA CU MEDICII

15 Septembrie 2023

Dumnezeu lucrează prin oameni

scris de

Echipa medicală MedLife

medic si pacient inainte de o interventie urologica prin chirurgie robotica

Dumnezeu lucrează prin oameni. Iar unul dintre acești oameni este medicul Cristian Iatagan, de la MedLife grație căruia domnul I.T. este acum sănătos. Așa a descris soția unui pacient operat de dr. Cristian Iatagan experiența prin care a trecut soțul său.

I.T. este un economist pensionar în vârstă de 70 ani care nu face economii la zile. Fiindcă acum își permite să trăiască fără griji. Ce-i drept, în primăvara acestui an, a avut un pic de tras din cauza unei tumori care se instalase „bine mersi“ în rinichiul său. A contat faptul că face regulat analize de rutină și a descoperit că e ceva în neregulă în corpul său.

Primul pas făcut după această analiză? Încă o analiză. De data aceasta, o ecografie la MedLife. Rezultatul a cam grăbit desfășurarea lucrurilor.

„Am dat de oameni minunați la MedLife care mi-au spus: Faceți repede programare, s-a confirmat dagnosticul și aveți nevoie de operație»“, descrie, acum calm, situația de atunci I.T.”

Un diagnostic precum carcinom renal cu celule clare (Tumora Grawitz) poate să cam dezechilibreze un psihic mai slab sau nepregătit pentru astfel de verdicte. Nu și pe I.T. care a început să consulte mai mulți medici specializați în acest domeniu.

„Unii mi-au zis că taie tot. Alții, pe bucăți, dar tot taie. Nu m-au convins deloc să mă dau pe mâna lor. Plus că parcă le lipsea empatia“, mai spune I.T. La patru medici a ajuns pacientul până ce l-a găsit pe cel despre care poate spune că i-a salvat viața. „Unii au fost foarte tranșanți și fără perdea. Îmi spuneau: «Rămâneți cu un rinichi».

„Printr-un noroc și după ce am făcut cercetări pe net, am ajuns la medicul Iatagan. (dr. Cristian Iatagan - Medic Primar Urologie, Supraspecializare în Chirurgie Robotică). M-a convins să mă dau pe mâna dânsului. Mi-a inspirat încredere, empatie (...) mi-a dat oarece garanție. Ne-a povestit de-a fir a păr ce va face. Cum va decurge operația. Ce va face acest robot Da Vinci. Ne-a arătat și pe CT unde va interveni“, m-a convins ca am ajuns unde trebuie.

Am plecat de acolo din cabinet de parcă eram vindecat înainte de procedură“.

Operația a avut loc în luna aprilie 2023 la MedLife Life Memorial Hospital și s-a realizat cu ajutorul robotului Da Vinci Xi. Discuția cu domnul doctor a fost foarte directă și foarte la obiect. Mi-a povestit domnul doctor cam care sunt etapele, le-am înțeles, le-am acceptat, spune IT, care a trecut foarte bine peste operație iar acum este sănătos. Mai urmează o analiză la sfârșitul lunii septembrie 2023, dar acum se simte foarte bine.

Fire sportivă, I.T. a trecut foarte bine și peste recuperare, nu doar peste intervenția chirurgicală. „În cinci zile eram gata de treabă. Totul a fost perfect. Mi s-a spus că puteau fi și dureri sau stări mai ...nedorite, dar nu am avut parte de așa ceva.
Bineînțeles că domnul doctor a fost mereu cu mine, așa că acum sunt foarte bine. Țin să menționez toată recunoștința mea pentru domnul doctor Iatagan. Este un om deosebit, care se detașează printre alți medici. Unii se cred atotștiutori. Eu cred că ar trebui să fie o empatie între noi ca pacienți și medici. Că doar nu mă duc de plăcere la el. De-asta am apreciat dialogul cu domnul doctor Iatagan. Am apreciat empatia dansului și calmul cu care mi-a explicat pe înțelesul meu ce se va întâmpla și ce va fi. Sunt convins că nici dânsul nu face minuni dumnezeiești, dar vrea să facă mai mult decât majoritatea. E un alt fel de om. De așa ceva am avea nevoie. L-aș recomanda oricui are nevoie de dânsul“.

După ce a trecut prin această experiență și a realizat că fără analizele de rutină boala sa nu ar fi fost descoperită la timp, domnul I.T. face o recomandare: Fiecare să-si facă analizele o dată pe an. Mai ales după o anumită vârstă.

Privind în urmă, domnul afirmă că această experiență de viață l-a marcat, dar nu face un capăt de țară din asta. „Totuși, cred că ar trebui să se facă mai multă reclamă unui stil de viață mai sănătos. Mai ales, în vremurile în care trăim“.

Domnul IT aproape că nu vrea să își răspundă la întrebarea: Cum ar fi fost dacă nu se opera. „Nu știu! Mă puneți în situația de a fi Dumnzeu. Dar am aflat că această boală s-ar fi putut extinde în tot organismul“. Nu s-a întâmplat asta grație intervenției medicului Cristian Iatagan, așa că acum se bucură de viață, de soție și de fiică.

La MedLife ai mereu un medic bun.Solicită o programare

Aici puteți să solicitați o programare pentru serviciile noastre de oriunde vă aflați, fără telefon și fără vizită în clinică.

Analizele cu bilet de trimitere în decontare cu Casa de Asigurări de Sănătate se recoltează doar în baza unei programări prealabile.


Pasul 1

Detaliile PacientuluiPasul 2

Detaliile Programării


©2023 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.