Publicat la: 
26/02/2018

Beneficiile suplimentelor alimentare din sfecla rosie pentru pacientii cu insuficienta cardiaca

Sucul din sfecla rosie ar putea creste capacitatea de a depune efort si gradul de rezistenta la efort al pacientilor cu insuficienta cardiaca, potrivit unui studiu publicat recent in "The Journal of Cardiac Failure," informeaza news.iu.edu.

Insuficienta cardiaca cu fractie de ejectie redusa

Studiul examineaza impactul nitratului de sodiu alimentar, sub forma de suplimente din sfecla rosie, asupra capacitatii de a depune efort in randul pacientilor cu insuficienta cardiaca cu fractie de ejectie redusa. Aceasta afectiune este caracterizata prin incapacitatea muschilor inimii de a se contracta in mod eficient pentru a obtine o cantitate optima de oxigen pentru intreg organismul.

Zeci de milioane de persoane din intreaga lume sufera de insuficienta cardiaca si aproximativ jumatate dintre acestia au fractia de ejectie redusa, ceea ce determina incapacitatea de a respira normal si diminuarea absorbtiei de oxigen in organism, care la randul lor duce la consumul marit de energie in timpul efectuarii efortului fizic.

Beneficiile extractului din sfecla rosie pentru sanatatea cardiaca

Suplimentele din sfecla rosie pot creste semnificativ rezistenta la efort pe parcursul exercitiilor fizice in randul persoanelor care sufera de insuficienta cardiaca si le sustine organismul pe durata acestora pentru a isi doza optim cantitatea de oxigen.

"Cresterea nivelului necesar de oxigenare a organismului si scaderea consumului de oxigen pe parcursul efortului fizic sustinut sunt indicative ce prezic decesul in randul pacientilor cu insuficienta cardiaca," explica Dr. Andrew Coggan, profesor in cadrul Universitatii din Indiana si autorul principal al studiului.

Un aspect important al studiului este faptul ca nu au fost observate efecte secundare nedorite ale aportului de nitrat de sodiu alimentar, accentueaza cercetatorii.

De asemenea, datele expuse in raportul cercetatorilor subliniaza ca suplimentele alimentare pe baza de extract din sfecla rosie ar putea insoti tratamentul recomandat in mod obisnuit pacientilor ce sufera de insuficienta cardiaca cu fractie de ejectie redusa.

Cu toate acestea, este necesara efectuarea mai multor studii pentru a confirma rezultatele cercetarii de fata si a determina daca tratamentul este eficient pe termen lung pentru imbunatatirea gradului de rezistenta la efort, a calitatii vietii si chiar a sperantei de viata in randul persoanelor care sufera de aceasta afectiune.

Specialitate: 
Adaugă comentariu nou

Echipa medicala MedLife - Cardiologie

Medic Specialist
Vaduva Liliana,Medic specialist
Medic specialist
Medic Primar
Medic Primar
  •  
  • 1 of 25

Articole similare

Nu numai astmul este vinovat de respiratia suieratoare / Foto: PhotoXpress     Respiratia suieratoare (wheezing) este un simptom declansat de ingustarea sau obturarea partiala a cailor respiratorii. De multe ori, aceasta este un semn al astmului, boala care sensibilizeaza plamanii si provoaca inflamarea cailor respiratorii. Orice alergen, de la...
Dr. Violeta Stolea / Foto: MedLive.ro "O dieta tinuta dupa ureche s-ar putea sa nu aduca rezultatele scontate, s-ar putea ca cel sau cea care o tine sa nu scada efectiv in greutate cat si-a propus, sa nu scada deloc in greutate, sau s-ar putea ca o scadere initiala de 2-3 kg sa duca la luarea in greutate a mai multor kilograme" a explicat dr....
Pizza: da sau nu? Foto: MorgueFile.com Majoritatea persoanelor spun "pizza" atunci cand se gandesc la o mancare delicioasa. Cu toate acestea, beneficiile ei asupra sanatatii au fost puse la indoiala o perioada lunga de timp. Specialistii au cantarit subiectul si au raspuns la intrebarea "Ar trebui sa mancam pizza sau ar fi mai bine sa o evitam...
Tindem sa credem ca ne oprim din mancat atunci cand stomacul nostru este plin. Stiinta ne arata ca lucrurile stau altfel. Iata 5 motive din cauza carora ajungem sa mancam prea mult, conform theconversation.com. 1. Dimensiunea portiilor Aspectele vizuale ale unei mese, cum ar fi dimensiunea portiei, influenteaza cat de mult mancam. Intr-un studiu...
Spanacul, sursa de fier / Foto: Photoxpress Consumul frecvent de spanac protejeaza persoana impotriva cancerului de prostata, de san, de stomac, de colon, de plamani, de piele si de col uterin. De asemenea, castiga si protectie sporita impotriva bolilor de inima, a osteoporozei si artritei. Datorita continutului ridicat de luteina, spanacul ajuta...