SARS-CoV-2

21 Aprilie 2021

LINIA I - consiliere psihologică pentru cadrele medicale la MedLife Craiova

Anul pandemic reprezintă o perioadă stresantă pentru noi toți, dar mai ales pentru personalul medical. Construiți astfel încât să gestioneze situațiile limită prin natura profesiei, medicii, asistenții, personalul auxiliar au asistat în fiecare moment al ultimului an caracterizat de pandemia de Covid-10 la erodarea proprilor resurselor fizice și mentale, apropiindu-se de burn-out.

burn out

Ce este sindromul burn-out?

Introdus în anii 70'  de către psihologul Herbert Freudenberger  termenul de burn-out este definit în psihologie ca sindromul burnout sau sindromul epuizării profesionale și reprezintă o stare de epuizare, atât fizică cât și psihică, care apare în special la persoanele a căror profesie implică o responsabilitate deosebită și interacțiuni frecvente cu oamenii.

Amprenta acestui fenomen îngrijorător duce la scăderea performanțelor la locul de muncă, afectează relațiile cu cei din jur și calitatea vieții individului.

Paralel cu criza sanitară cauzată de răspândirea virusului SARS-CoV-2, au aparut premisele unei crize în rândul celor ce asigură îngrijire pacienților diagnosticați COVID-19 pozitiv.

Rezultatele unui studiu realizat de organizatia Medscape în perioada 30.08 - 05. 11.2020 și publicat la începutul acestui an subliniază că dintr-un eșantion de peste 12.000 de profesioniști din sistemul medical, din peste 29 de specialități, un procent de 42% din repondenți a resimțit efectele epuizării la locul de muncă. Pandemia a accelerat acest fenomen mai ales în rândul specialităților implicate direct în tratarea bolnavilor.

Rezultate similare au fost obținute de către Organizația non-profit The Physicians Foundation.  Sondajul concluzionează că  58% of medici au dezvoltat simptome specifice burn-out-ului comparativ cu 40%  în anul 2018,  un procent de 13% a apelat la un psiholog pentru a atenua consecințele pandemiei la locul de muncă, 37% din repondenți ar dori să se retragă din activitate anul următor

Divizia MedLife Craiova lansează campania LINIA I - consiliere psihologică pentru cadrele medicale.

Demersul este creat cu intenția de a sprijini cadrele medicale din spitalele COVID și suport COVID-19, de a oferi un moment de conștientizare a pericolului unui eventual burn-out și de a ajuta la construirea unei noi perspective mentale și emoționale. Reconectarea eroului din linia I la sine este necesară atât pentru binele propriu, cât și pentru a găsi energia de a vindeca.

Alături de specialiști psihologi și psihiatrii a fost dezvoltat un plan de abordare sistematică a pacientului și de evaluare a gradului de afectare psihologică în baza unei consultații oferite gratuit. Ulterior, se dorește intervenția personalizată, adaptată nevoilor și dorințelor fiecărei persoane.

Se va asigura atât cadrul de desfășurare a consultației în mediul online, cât și versiunea clasică a terapiei în cabinet, cu un orar flexibil pe durata întregii luni aprilie. Proiectul se poate extinde pentru a veni în întâmpinarea tuturor celor ce doresc să beneficieze de această campanie.

Programările se vor efectua direct în Call Center MedLife Craiova (0251) 960.

Pentru întreaga echipă, această campanie este un răspuns de mulțumire și apreciere față de eforturile  întregului personalul medical și un angajament că împreună #FacemRomâniaBine.

 

Bibliografie

www.heathline.com

www.medscape.com

www. physiciansfoundation.org

 Echipa MedLife de Psihologie

Dr. Gontariu Alina MedLife
Gontariu Alina Georgeta
Medic Specialist
Dr. Gontariu Alina MedLife
Gontariu Alina Georgeta
Medic Specialist

Ecografie 2d și Ginecologie

Petrutescu Brandusa
Petrutescu Brandusa
Medic Primar
Petrutescu Brandusa
Petrutescu Brandusa
Medic Primar

Alergologie

Furtuna Catalin
Furtuna Catalin
Medic Specialist
Furtuna Catalin
Furtuna Catalin
Medic Specialist

Orl

Sandor Cosmina Teodora
Sandor Cosmina Teodora
Medic Specialist
Sandor Cosmina Teodora
Sandor Cosmina Teodora
Medic Specialist

Dermatovenerologie

©2021 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.