Publicat la: 
26/10/2017

Intarziere lactatie in caz de obezitate

In timp ce studiile de specialitate realizate pana in prezent pe tema obezitatii materne subliniaza aparitia complicatiilor la nastere, un nou studiu, publicat recent in "Journal of Human Lactation", arata ca lactogeneza - procesul productiei de lapte matern - poate suferi intarzieri in randul mamelor ce se confrunta cu problema obezitatii, informeaza webmd.com.

"Alaptarea poate fi dificila pentru toate mamele, insa cele ce sufera de obezitate intampina dificultati suplimentare ce declanseaza potentiale consecinte in randul nou nascutilor. Acestia pot suferi pierderi in greutate in primele saptamani de dupa nastere, prin comparatie cu nou-nascutii mamelor in randul carora lactogeneza debuteaza in termen de trei zile de la nastere," declara Dr. Sophia Jan, directoarea centrului medical Cohen Children's Medical Center din New York.

Noul studiu, condus de profesoara de nutritie Diane Spart de la University of Pennsylvania School of Nursing, a urmarit debutul productiei de lapte matern in randul a 216 mame in perioada post-partum.

Cercetatorii au constatat ca productia de lapte matern are o intarziere de peste trei zile de la momentul nastere in randul a 46% dintre femeile ce sufera de obezitate maternala.

Cu toate acestea, rata creste la aproximativ 58% pentru mamele ce sunt obeze din punct de vedere statistic. Obezitatea porneste de la indicele de masa corporala de peste 30, in randul femeilor cu o inaltime medie de 1,65 m si aproximativ 80 de kilograme, mentioneaza specialistii.

"Intrucat una din patru femei din Statele Unite ale Americii incep perioada sarcinii cu un indice de masa corporala egal sau mai mare de 30, studiul de fata subliniaza nevoia de a aduce in atentia publicului aceasta problema si de a oferi sprijinul de specialitate gravidelor ce se confrunta cu aeasta problema, spre a isi atinge obiectivele personale pentru sanatatea sarcinii," a declarat Dr. Spatz in comunicatul de presa al universitatii.

Noile constatari transmit un semnal de alarma noilor mame pentru a avea grija de greutatea corporala pe timpul sarcinii si anunta mamele ce sufera de obezitate de o posibila intarziere a productiei laptelui matern.

In plus, studiul deschide noi probleme de cercetare pentru a intelege de ce greutatea poate intarzia lactogeneza pentru a gasi noi metode de tratament si interventie, conchide Dr. Jennifer Wu, medic obstretician in cadrul Lenox Hill Hospital din New York.

Specialitate: 

Echipa medicala MedLife - Ecografie pediatrica, Neonatologie, Neurologie pediatrica

Toma Adrian Ioan,Conf. Medic Primar Neonatologie
Conf. Medic...
Medic Primar,...
Cozinov Alexandra, Medic Primar
Medic Primar
Grumezescu Eugenia,Medic Specialist
Medic Specialist

Articole similare

Irina Popescu, presedintele Asociatiei pentru Nastere Naturala si Alaptare si unul dintre organizatorii evenimentului stiintific international cu dr. Michel Odent ce va avea loc in perioada 28 septembrie 1 octombrie la Bucuresti, a povestit, intr-un interviu pentru MedLive.ro, cum i-a schimbat viata dr. Michel Odent, obstetricianul care a marcat...
Specialistii de la Rutgers au descoperit, printr-un nou studiu, ca expunerea la particulele microscopice din aerul poluat limiteaza fluxul sanguin si substantele nutritive care ajung in uter, deteriorand dezvoltarea cardiovasculara fetala. Oamenii de stiinta au observat ca inceputul primului trimestru si sfarsitul celui de-al treilea trimestru au...
Oamenii de stiinta de la Universitatea Rockfeller au identificat un mecanism genetic care poate juca un rol in cel putin 10% dintre cazurile de obezitate. Constatarile, care ar putea ajuta la identificarea persoanelor cu forme de obezitate care se pot trata, vizeaza biologia hormonului leptina, care este produs in celulele grase si care...
In timp ce studiile de specialitate realizate pana in prezent pe tema obezitatii materne subliniaza aparitia complicatiilor la nastere, un nou studiu, publicat recent in "Journal of Human Lactation", arata ca lactogeneza - procesul productiei de lapte matern - poate suferi intarzieri in randul mamelor ce se confrunta cu problema obezitatii,...
Efectul temperaturii apei asupra corpului / Foto: Photoxpress.com Se spune ca apa rece este unul dintre trucurile ce ajuta la arderea rapida a caloriilor accelerand metabolismul. Conform teoriei, temperatura scazuta a apei forteaza organismul sa consume energie pentru a o aduce la temperatura corpului. Astfel apar urmatoarele intrebari:...