MEDICINA GENERALA

28 Aprilie 2022

Recoltarea de analize la domiciliu - soluție pentru pacienții nedeplasabili

Recoltarea de analize la domiciliu - soluție pentru pacienții nedeplasabili

Conform unor cercetări realizare de Eurostat, ponderea persoanelor în vârstă de 80 de ani sau mai mult, în raport cu populația Uniunii Europene, este estimată să se dubleze până în anul 2080, ajungând la 12,7%. Tocmai de aceea, acordarea îngrijirilor la domiciliu devine o necesitate pentru a-i asigura pacientului tratamentele corespunzătoare fără să fie nevoie de transport la o clinică.

Atunci când un pacient are nevoie de efectuarea unor analize pentru monitorizarea stării de sănătate, este mult mai eficient ca un specialist sau o echipă medicală să se deplaseze la domiciliul acestuia. În prezent, gama de servicii medicale pe care un pacient le poate primi direct la domiciu este foarte largă.

În funcție de starea de sănătate a pacientului, tipul de îngrijire poate varia de la îngrijire medicală simplă până la servicii medicale specializate, cum este în cazul recoltării analizelor medicale. Iar pentru pacienții nedeplasabili și pentru a evita disconfortul provocat pacientului prin deplasare și prin timpul de așteptare, MedLife asigura servicii de deplasare la domiciliu, a cadrelor specializate în recoltarea analizelor medicale.

Avantajele recoltării analizelor medicale la domiciliu

Posibilitatea recoltării analizelor medicale la domiciliu vine la pachet cu mai multe avantaje pentru pacienții imobilizați, printre care:

 • Nesupunerea pacientului la un disconfort creat de transportarea acestuia la unitatea medicală.
 • Eliminarea timpului de așteptare pentru recoltarea probelor pe holurile unității medicale sau în interiorul laboratorului de recoltare.
 • Intimitate în propria locuință
 • Se evită expunerea pacientului la alte riscuri de infectare.
 • Rapiditatea cu care personalul medical va ajunge la pacientul în cauză pentru recoltarea probelor.

Cum decurge recoltarea de analize la domiciliu

Pași în recoltarea probelor la domiciliu:

 • Programarea și stabilirea zilei și a intervalului orar în care personalul medical de specialitate se va deplasa pentru recoltarea analizelor medicale la domiciliul acestuia.
 • Deplasarea personalului medical la domiciliul pacientului în ziua și la ora programării, pentru recoltarea analizelor.
 • Explicarea întregii proceduri și obținerea consimțământului pacientului sau al familiei.
 • Pregătirea fizică a pacientului și așezarea acestuia într-o poziție favorabilă în funcție de tipul analizelor recoltate.
 • Recoltarea probelor, asigurarea că starea pacientului este bună după recoltare și transportul probelor la unitatea medicală.
 • Ulterior se vor distribui rezultatele analizelor, fie pe email, fie în contul online, iar specialistul va interpreta rezultatele, stabilind ulterior tratamentul acolo unde este cazul.

Pentru cine este recomandată recoltarea de analize la domiciliu?

La domiciliu se pot recolta atât analize recomandate de medic cât și analize solicitate de pacient. Toate echipamentele necesare pentru recoltarea analizelor în condiții optime și sigure vor fi puse la dispoziție de către echipa medicală.

Pentru pacienți nedeplasabili

Pacienții nedeplasabili care au nevoie de servicii de recoltarea analizelor medicale la domiciliu pot solicita oricând o programare în acest sens, inclusiv pentru recoltarea analizelor de sânge.

Pentru cine dorește să reducă riscul expunerii la infecțiile sezoniere, inclusiv Covid 19

De asemenea, serviciile medicale la domiciliu sunt recomandate pacienților care nu doresc să se expună unor posibile infecții sezoniere, inclusiv Covid 19.

Se recomandă recoltarea de analize la domiciliul persoanelor care se încadrează în următoarele categorii:

 • Persoane vârsnice, în cazul cărora transportul la o unitate medicală ar fi foarte dificil și anevoios;
 • Persoane din zone rurale sau cu acces dificil la o clinică;
 • Persoane netransportabile, imobilizate, care nu pot fi transportate la spital;
 • Femei însărcinate, aflate în ultimul trimestru de sarcină;
 • Persoane care nu vor să se expună la virusul SARS-CoV-2.

Ce analize medicale pot fi recoltate la domiciliu

Ce analize medicale pot fi recoltate la domiciliu

Datorită echipamentelor de ultimă generație și existența unui personal specializat, în prezent se pot recolta mai multe tipuri de analize medicale direct la domiciliul pacientului:

 • Recoltare analize de laborator: sânge, urinâ, sputa, materii fecale;
 • Recoltare test COVID Ag Rapid;
 • Recoltare test COVID RT - PCR;

Recoltarea se face în condiții de siguranță maximă, personalul medical care se deplasează la domiciliu având grijă ca instrumentarul să fie steril și pacientul să se simtă cât mai confortabil, indiferent de tipul analizei pentru care este necesară recoltarea.

Home Consulting, servicii medicale MedLife accesibile, chiar la domiciliu

MedLife dorește să ofere acces la servicii medicale de înaltă calitate tuturor pacienților săi, indiferent dacă aceștia se prezintă la clinică sau dacă solicită servicii medicale la domiciliu. Pacienții care doresc să se programeze pentru recoltarea analizelor medicale la domiciliu ne pot contactă atât prin e-mail, cât și telefonic la numerele afișate pe site.

Serviciile medicale la domiciliu asigurate de MedLife reprezintă o facilitate accesibilă tuturor pacienților, indiferent că sunt sau nu abonați. Pacienții imobilizați pot să beneficieze de servicii complexe și complete, chiar în confortul casei, acest lucru fiind un real avantaj, indiferent de nevoie.

Solicitarea serviciilor medicale la domiciliu oferite de MedLife în București și Ilfov se poate face în urma unei programări telefonice în Call Center la numărul (021) 9646 sau pe e-mail, la adresa: serviciiladomiciliu@medlife.ro, de luni până vineri, în intervalul orar 09:00 - 17:00.Solicită o programare

Aici puteți să solicitați o programare pentru serviciile noastre de oriunde vă aflați, fără telefon și fără vizită în clinică.

Analizele cu bilet de trimitere în decontare cu Casa de Asigurări de Sănătate se recoltează doar în baza unei programări prealabile.

Pentru programarea la testul PCR SARS-COV-2 vă rugăm să accesați acest link.


Pasul 1

Detaliile PacientuluiPasul 2

Detaliile Programării


©2022 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.