PEDIATRIE

31 Mai 2012

vitMATINA Jucarii si securitate. Cum alegem jucariile pentru Ziua Copilului

vitMATINA Jucarii si securitate. Cum alegem jucariile pentru Ziua Copilului Jucariile contribuie in mod esential la dezvoltarea copilului. Va prezentam cateva sfaturi in privinta securitatii pe care trebuie sa le aveti in vedere atunci cand cumparati o jucarie pentru copilul dumneavoastra: de unde sa le cumparati, la ce sa fiti atenti si unde va puteti adresa daca sunt probleme de securitate. Alegerea unei jucarii

  • Cumparati intotdeauna jucariile din magazine sau pe site-uri demne de incredere
Aceste magazine acorda atentie jucariilor pe care le vand si accepta in general retururi. Comerciantii necinstiti au tendinta de a nu se interesa de exigentele in materie de sanatate si securitate si sunt susceptibili de a vinde jucarii contra facute. Controlati cu atentie jucariile cumparate online (pe internet), jucariile oferite copiilor sau jucariile second hand.
  • Cititi toate avertismentele si indicatiile de utilizare
Consultati recomandarile relative la varsta si securitate si luati-le in serios. Nu cumparati niciodata o jucarie daca marca CE nu figureaza pe jucarie sau pe ambalaj. Cu toate ca acest marcaj nu este destinat consumatorului, reprezinta un angajament al fabricantului care atesta ca jucaria respecta totalitatea regulilor de securitate din Uniunea Europeana, care sunt printre cele mai stricte din lume.
  • Alegeti jucarii adaptate varstei copilului, capacitatilor si aptitudinilor sale
Jucariile care nu sunt destinate grupei de varsta specifice fiecarui copil sunt susceptibile sa-i raneasca. Asigurati-va de respectarea recomandarilor in privinta varstei in particular simbolul de interdictie pentru copiii intre 0-3 ani si mentiunea nu este adecvat copiilor de mai putin de 36 luni insotite de semnul pericol.
  • Nu cumparati jucarii care detin elemente mici detasabile pentru copii de mai putin 3 ani, care au tendinta de a duce la gura jucariile si deci risca sa se sufoce cu aceste mici elemente
Dupa cumpararea unei jucarii
  • Urmati cu atentie indicatiile de asamblare si utilizare corecta a jucariei Pastrati in loc sigur indicatiile de utilizare si informatiile continute in ambalaj
  • Supravegheati-va copiii atunci cand se joaca Asigurati-va ca utilieaza jucariile asa cum trebuie si ca jucariile sunt adaptate varstei si capacitatilor lor. In cazul anumitor jucarii precum trotinetele, rolele si bicicletele, copilul trebuie sa poarte o casca si alte echipamente de protectie.
  • Verificati din cand in cand starea jucariilor Jucariile stricate sau uzate pot rani copilul si ii pot pune sanatatea si securitatea in pericol. Inlaturati imediat jucariile stricate.
  • Pastrati ambalajele in zone inaccesibile copiilor si pastrati intotdeauna indicatiile de utilizare. Asigurati-va ca copiii nu se joaca cu ambalajele din plastic care are putea prezenta un risc de sufocare.
  • Invatati-va copiii sa ordoneze jucariile in asa fel incat sa evite accidentele Nu lasati jucariile pe scari sau pe jos in locurile de trecere din casa.
Semnalati orice problema de securitate fabricantului sau comerciantului de la care ati cumparat jucaria. Deasemenea pentru oricare dintre problemele amintite va rugam sa va adresati Comisariatelor judetene (a municipiului Bucuresti) pentru Protectia Consumatorilor. Centrul National de Evaluare si Promovare a Starii de Sanatate Comenteaza pe Forum MedLive.ro. Redactia MedLive In fiecare dimineata, vitMATINA va ofera sfaturi clare si concise pentru o viata sanatoasa si armonioasa.Medici PEDIATRIE

CE
Cojocaru Emanuela
Medic specialist
Cojocaru Emanuela
Medic specialist

Doctor Petrescu Olimpia-Mihaela
Petrescu Olimpia-Mihaela
Medic Primar
Petrescu Olimpia-Mihaela
Medic Primar

Doctor Preda Monica
Preda Monica
Medic Primar
Preda Monica
Medic Primar

TM
Todor Mariana
Medic Specialist
Todor Mariana
Medic Specialist

GE
Goidea Eva
Medic Primar
Doctor Iacob Daniela
Iacob Daniela
Medic Primar
Iacob Daniela
Medic Primar

Doctor Preda Brindusa-Catrinel
Preda Brindusa-Catrinel
Medic Specialist
Preda Brindusa-Catrinel
Medic Specialist

Doctor Marianut Zoia
Marianut Zoia
Medic Primar
Marianut Zoia
Medic Primar

Vezi toți medicii

©2024 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.