Call Center
(021) 9646
Suni din străinătate?
+4021 408 4000
(021) 408 4000
Descoperă locațiile MedLife în care poți efectua o gamă extinsă de analize medicale.
Preț analize
Rezultate analize online
Glosar analize medicale
Glosar afecțiuni medicale
Indicații recoltare
Laboratoare MedLife
Puncte de recoltare MedLife
Alege MedLife pentru investigații de imagistică cu metode avansate de diagnostic.
RMN
Tomografie computerizată
Ecografie
Endoscopie
Mamografie
Osteodensitometrie (DEXA)
Radiologie
Radioterapie
Pregătire pentru investigații
Monitorizare CT post COVID-19
Ai grijă de sănătatea ta și a celor dragi cu abonamentele de sănătate MedLife.
Abonamente corporate
Abonamente IMM
Abonamente individuale de sănătate
Istoria și evoluţia MedLife
Descoperă povestea celui mai mare operator privat de servicii medicale din România.
Centru de cercetare MedLife
Descoperă proiectele centrului de cercetare MedLife creat pentru nevoi și soluții autohtone.
RoMâine
RoMâine îl facem azi, construind o țară mai bună cu Grijă, Respect, Empatie, Încredere și Speranță.
Corporate Social Resposability (C.S.R)
Descoperă strategia de sustenabilitate MedLife.
Newsroom
Citește comunicatele de presă și ultimele știri MedLife și descarcă kitul de presă.
Roseola Infantum este o boală virală care afectează mai ales sugarii și copiii mici, cu vârsta cuprinsă între 3 luni și 3 ani, cu un maximum de incidență între 6 luni și 2 ani.
Această afecțiune este cunoscută și sub denumirea de exantem subit, pseudo-rubeolă, exantem critic, „a șasea boală a copilăriei” sau „febra de 3 zile” și poate apărea pe tot parcursul anului, dar cele mai multe cazuri se întâlnesc primăvara și toamna, afectând în mod egal atât fetele, cât și băieții.
Infecția este contagioasă chiar înainte ca erupția cutanată să se dezvolte și se poate răspândi prin salivă sau alte picături respiratorii atunci când un copil infectat tușește, strănută sau vorbește. Perioada de incubație a Roseola Infantum la copii durează între 5 și 15 zile. Perioada de contagiozitate maximă coincide cu episodul febril, înainte de apariția erupției.
Roseola Infantum este o boală cauzată de virusul herpetic uman de tip 6 sau virusul herpetic uman de tip 7. În general, este o boală foarte ușoară care nu cauzează nicio problemă pe termen lung.
Principalul factor de risc pentru copii sau bebeluși este viața în comunitate, precum: creșă, școală, grădiniță.
Adesea, primul simptom de Roseola Infantum este o stare febrilă ridicată, care începe brusc și poate ajunge la 40 de grade Celsius. Copilul este fierbinte la atingere, poate fi iritabil și supărat. Febra durează, de obicei, de la trei până la patru zile și este adesea urmată de un alt simptom: o erupție cutanată caracteristică ce ne poate ajuta să diagnosticăm Roseola.
Erupția cutanată este similară, ca aspect, cu erupția rubeolică (de aceea se numește „pseudo-rubeolă”), începe pe corp și se extinde pe brațe și picioare. Diferența dintre roseola infantum și rujeolă (o altă boală a copilăriei) este că prima apare mai rar pe față.
Erupția la Roseola Infantum durează câteva zile și este formată din mici pete și umflături roșii-rozalii (erupție maculo-papuloasă) care nu sunt pruriginoase sau dureroase, așa cum se vede în poze.
Pe lângă erupție, Roseola Infantum, la bebeluși și copii, se manifestă cu simptome asemănătoare unei răceli (guturaiul comun), care constau în:
Diagnosticul de Roseola Infantum se pune pe baza examenului clinic și, în special, a erupției cutanate caracteristice observate în cadrul examinării. Nu sunt necesare teste specifice pentru diagnosticarea acestei boli. Uneori însă, copiilor li se vor face teste înainte de apariția erupției cutanate pentru a exclude alte cauze ale febrei mari, nu neapărat pentru a diagnostica Roseola infantum în sine.
Nu există un tratament specific pentru Roseola infantum, majoritatea cazurilor fiind ușoare și autolimitate. Virusul poate dispărea în aproximativ o săptămână, chiar și fără tratament.
Tratamentul de susținere are ca scop reducerea simptomatologiei și constă în:
Erupția nu necesită tratament, deoarece nu este pruriginoasă sau dureroasă. Copiii cu imunitate deficitară pot necesita medicamente antivirale. Antibioticele nu sunt eficiente în infecțiile virale și, ca urmare, nici în tratamentul roseolei.
Roseola infantum este o boală extrem de comună a copilăriei, care rareori cauzează probleme grave. Copiii care au un sistem imunitar slăbit din cauza unor afecțiuni severe, a cancerului sau bolilor autoimune, pot fi expuși riscului de pneumonie sau alte complicații.
După Roseola Infantum, sistemul imunitar își formează apărarea împotriva acesteia. Odată infectați, copiii dezvoltă o imunitate la virus, așa că este puțin probabil să facă boala a doua oară.
Totuși, câteva semne pot alerta părinții și pot urgenta prezentarea la medic:
Nu există un vaccin specific pentru Roseola Infantum.
O bună igienă personală și câteva măsuri generale de prevenție sunt necesare pentru prevenirea îmbolnăvirii:
Un copil care s-a infectat va fi imun la al doilea contact cu virusul, iar Roseola Infantum la adulți apare doar dacă aceștia intră în contact cu virusul. Totuși, cei cu imunitate bună vor face forme ușoare.
Pediatrie și Camera de garda
Call Center - (021) 9646
Pediatrie
Ecografie pediatrica și Pediatrie
Call Center - 0244 510808
Call Center - (025) 7960
Call Center - (026) 4960
Aici puteți să solicitați o programare pentru serviciile noastre de oriunde vă aflați, fără telefon și fără vizită în clinică.
Analizele cu bilet de trimitere în decontare cu Casa de Asigurări de Sănătate se recoltează doar în baza unei programări prealabile.
Pentru stabilirea unei programări necesare pentru efectuarea analizelor medicale, vă rugăm să apelați numărul de Call Center (021) 9646 . Pentru interpretare rezultate analize medicale, vă recomandăm să solicitați o programare la unul dintre medicii noștri.
©2023 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.