cell

Calculator analize

Addis minutat

Leucocitele pot fi prezente in urina, sub un anumit nivel, fara a exista o stare patologica.
Proba ADDIS consta in stabilirea numarului de globule rosii (eritrocite) si de globule albe (leucocite) eliminate in urina pe minut prin numararea elementelor celulare continute in esantionul de urina.
Numarul de elemente celulare gasite se exprima pe mililitru de urina si pe minut.

Proba ADDIS poate stabili si prezenta in urina a celulelor epiteliale, prezenta cilindrilor urinari, prezenta cristalelor, prezenta florei microbiene, ce pot avea o semnificatie clinica.

Interferente analitice la analiza Addis minutat

Limitele metodei  sunt: recoltarea unei cantitati insuficiente de urina si pastrarea  necorespunzatoare a probei , tehnica incorecta de numarare, distributia inegala a elementelor in camera si lipsa de experienta a persoanei care efectueaza examinarea

Recomandari pentru analiza Addis minutat

Proba ADDIS - este un test de laborator folosit pentru a stabili, existenta hematiilor in urina (hematuria), existenta leucocitelor in urina (leucocituria), in cazul diagnosticarii si monitorizarii afectiunilor renale si ale tractului urinar. Rezultatele examinarii urinei - proba Addis - coroborate cu informatiile examenului clinic vor stabili cu precizie diagnosticul.

Informații recoltare

Prima urina de dimineata se arunca; se ingera 250 ml apa plata; se colecteaza toata urina emisa in exact 3 ore de la ingestia apei (colectare in recipient curat); pe perioada colectarii urinei este obligatoriu repausul la pat; dupa terminarea celor 3 ore se masoara urina colectata - se noteaza volumul; din urina astfel colectata se esantioneaza cca 20 ml intr-un recoltor pe care se noteaza volumul de urina din cele 3 ore

Executant

CONSTANTA

©2021 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.