cell

Calculator analize

Addis minutat

Leucocitele pot fi prezente in urina, sub un anumit nivel, fara a exista o stare patologica.
Proba ADDIS consta in stabilirea numarului de globule rosii (eritrocite) si de globule albe (leucocite) eliminate in urina pe minut prin numararea elementelor celulare continute in esantionul de urina.
Numarul de elemente celulare gasite se exprima pe mililitru de urina si pe minut.

Proba ADDIS poate stabili si prezenta in urina a celulelor epiteliale, prezenta cilindrilor urinari, prezenta cristalelor, prezenta florei microbiene, ce pot avea o semnificatie clinica.

Interferente analitice la analiza Addis minutat

Limitele metodei  sunt: recoltarea unei cantitati insuficiente de urina si pastrarea  necorespunzatoare a probei , tehnica incorecta de numarare, distributia inegala a elementelor in camera si lipsa de experienta a persoanei care efectueaza examinarea

Recomandari pentru analiza Addis minutat

Proba ADDIS - este un test de laborator folosit pentru a stabili, existenta hematiilor in urina (hematuria), existenta leucocitelor in urina (leucocituria), in cazul diagnosticarii si monitorizarii afectiunilor renale si ale tractului urinar. Rezultatele examinarii urinei - proba Addis - coroborate cu informatiile examenului clinic vor stabili cu precizie diagnosticul.

Executant

CONSTANTA

©2021 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.