cell

Calculator analize

Examen bacteriologic Streptococ grup B - secretie genitala

Streptococcul agalactiae face parte din flora bacteriana normala a tractului genital feminin, tractului respirator superior si digestiv inferior. Colonizarea vaginala arata contaminarea de la nivelul rectului, tractul gastrointestinal fiind principalul rezervor al organismului. Aceasta colonizare este de obicei asimptomatica  sau poate aparea sub forma unei vaginite care dispare dupa tratament.
Rata de colonizare vaginala este de 10-30%, fara diferente semnificative intre femeile insarcinate si cele cu status fiziologic normal.
Transmiterea la nou-nascut se realizeaza vertical in timpul travaliului si este favorizata de: ruptura prematura a membranelor cu 18 ore sau mai mult inaintea nasterii, febra in timpul travaliului si travaliul prematur – inainte de 37 saptamani.
La nou-nascut  streptococii de grup B produc doua tipuri de infectii: timpurii si tardive.
Infectiile timpurii apar incepand de la cateva ore de la nastere pana la 7 zile, iar manifestarile sunt cele ale unei septicemii care se poate asocia cu meningita si pneumonia.
Infectiile tardive apar dupa 7 zile, pana la 3 luni de la nastere, mai frecvent sub forma de meningita.
Prevenirea acestor infectii se poate realiza in majoritatea cazurilor prin chimioprofilaxia intrapartum a femeilor purtatoare de streptococ de grup B.

Interpretarea rezultatelor pentru analiza Examen bacteriologic Streptococ grup B - secretie genitala

Interpretare valori mari:

Un test pozitiv nu diferentiaza intre colonizare si infectie.

Interpretare valori mici:

Un rezultat negativ nu exclude posibilitatea colonizarii sau infectiei; poate aparea ca o consecinta a recoltarii necorespunzatoare : tampoane fara mediu de transport, pacient aflat sub terapie antimicrobiana, nerespectarea conditiilor de transport si stocare (timp si temperatura), nerespectarea conditiilor de recoltare .

Recomandari pentru analiza Examen bacteriologic Streptococ grup B - secretie genitala

Testarea tuturor femeilor in saptamanile de sarcina 35-37 in vederea depistarii portajului vaginal de streptococ de grup B. 

Executant

GRIVITA

©2021 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.