cell

Calculator analize

Examen citobacteriologic secretie vaginala (ex. Microscopic)

Flora tractului genital feminin variaza in functie de pH-ul si concentratia de estrogeni a mucoasei, aflate in corelatie cu varsta:
-prepubertar si in postmenopauza flora este alcatuita din stafilococi si corinebacterii
-la femeile active sexual flora este alcatuita din: enterobacteriaceae,streptococi,stafilococi,bacterii anaerobe(lactobacili,coci anaerobi,bacili anaerobi nesporulati).
Streptococul hemolitic de grup B(S.agalactiae)prezent in flora vaginala poate fi transmis la nou- nascut.

Interpretarea rezultatelor pentru analiza Examen citobacteriologic secretie vaginala (ex. Microscopic)

Interpretare valori mari:

Evidentierea  infectiilor specifice cauzate mai ales de microorganisme cu transmitere sexuală și nespecifice aparute consecutiv unei perturbari în ecosistemul vaginal.Flora de tip 2: epitelii și lactobacili,rari bacili Gram negativi și PMN.Flora de tip 3 rare epitelii,foarte rari lactobacili,frecventi bacili gram negativi,coci gram negativi și pozitivi,frecvente polimorfonucleare.Flora de tip 4: absenti lactobacili, flora abundenta mixta:cocobacili Gram variabili gardnerella like.

Interpretare valori mici:

Un rezultat negativ sau neconcludent  poate aparea ca o consecinta a prelevarii incorecte sau a unei cantitati reduse de secretie pe lama și nu exclude posibilitatea infectiei.

Interferente analitice la analiza Examen citobacteriologic secretie vaginala (ex. Microscopic)

Modificarile de celularitate includ vârsta și ciclul menstrual.Testul nu se efectueaza în timpul perioadei menstruale deoarece prezenta eritrocitelor pe lama duce la evaluarea eronata  a rezultatului.

Recomandari pentru analiza Examen citobacteriologic secretie vaginala (ex. Microscopic)

Depistarea infectiilor endogene,determinate de microorganismele din flora vaginala normala sau a infectiilor exogene cauzate mai ales de microorganisme cu transmitere sexuala: Neisseria gonorrhoeae, Chlamydia trachomatis,trichomonas vaginalis,candida spp. etc. In absenta unui diagnostic si tratament epitrop precoce,cronicizarea unor astfel de infectii poate expune la complicatii locale sau sistemice.

Executant

GRIVITA

Proba lucru / Pregatire transport

Necesar recoltare : valve si specule sterile, tampon uscat steril,2 lame.Lamele identificate cu cod de bare se trimit la laborator împachetate individual.

©2021 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.