cell

Calculator analize

Examen bacteriologic din lichide de punctie

Se evidentiaza prezenta cavitatilor inchise a unor germeni bacterii sau fungi. Acestea sunt situri normal sterile si germenii pot ajunge aici prin contaminare directa posttraumatic sau iatrogen, prin contiguitate de la procese de vecinatate sau prin metastaze septice in cadrul proceselor septicemice. Clinic se exprima printr-un proces inflamator cu acumulare de lichid in grade variabile. Lichidul poate fi de tip transudat sau exsudat, in acest fel se poate transa o prima suspiciune asupra etiologiei bacteriene sau de alta natura a procesului. Un examen microscopic de frotiuri colorate cu Giemsa sau albastru de metilen este util aratand prezenta leucocitelor PMN sau mononuceate, eventual bacterii si localizarea acestora intra sau extracelulara fungi sau celule tumorale.

Interferente analitice la analiza Examen bacteriologic din lichide de punctie

In suspiciunea de infectie cu bacterii anaerobe sau din genul Mycobacterium sunt necesare conditii specifice. Tratamentul anterior cu antibiotice poate influenta sensibilitatea izolarii

Recomandari pentru analiza Examen bacteriologic din lichide de punctie

Examenul bacteriologic al lichidelor de punctie se recomanda pentru diagnosticul infectiilor bacteriene al cavitatilor seroase.

Executant

GRIVITA

Proba lucru / Pregatire transport

Nu se recomanda transport >2 ore de la recoltare

©2021 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.