Banner Anticorpi Anti Herpes tip 2 IgG

Anticorpi Anti Herpes tip 2 IgG

Află informații utile despre această analiză:

 • Când este recomandată
 • Care este procedura de recoltare
 • Ce semnifică rezultatele obținute

Informații generale

Testul ce dozează anticorpii anti Herpes tip 2 IgG poate fi recomandat de medicul specialist pentru a diagnostica o infecție cu Herpes simplex. Testul ce măsoară anticorpii de tip IgG nu este singurul test ce poate fi recomandat pentru evaluarea unei infecții.

Virusul Herpex simplex sau HSV face parte din familia Herpesviridae și este un virus ce produce infecții ce pot varia de la stomatite cu manifestări clinice ușoare, până la boli cu transmitere sexuală.

Pentru a lupta cu virusul Herpes simplex de tip 2, organismul produce anticorpi. Este recomandat ca testarea anticorpilor de tip IgG să se realizeze între 4 și 6 săptămâni de la contactul infectant.

Se pot doza și anticorpii de tip IgM, însă aceștia persistă în organism doar în perioada activa sau recentă a infecției, motiv pentru care dozarea anticorpilor herpes IgG poate fi mult mai utilă pentru un diagnostic corect.

Virusul Herpes simplex se prezintă sub două forme:

 • HSV de tip 1, ce afectează, în special, zona feței, producând infecții ale ochiului sau cavității bucale; HSV de tip 1 se poate răspândi prin contactul cu saliva unei persoane infestate;
 • HSV de tip 2, ce produce infecții ale sistemului urogenital, se întâlnește, aproape exclusiv, la adulți și la adolescenții activi sexual cu mai mulți parteneri, fără a se utiliza protecție; infecția cu Herpes simplex de tip 2 reprezintă una dintre cele mai comune boli cu transmitere sexuală.
Probă Anticorpi Anti Herpes tip 2 IgG Medlife

Când este recomandată determinarea anticorpilor anti Herpes tip 2 IgG

Infecția cu Herpes simplex este una dintre cele mai comune afecțiuni virale la nivel global. Medicul specialist poate recomandat dozarea anticorpilor de tip IgG în următoarele situații:

 • test de screening pentru femeile însărcinate, deoarece o infecție poate crește riscul de avort spontan; de asemenea, nou-născutul se poate infecta cu HSV la naștere;
 • persoanelor care au avut contact sexual cu parteneri infectați cu HSV de tip 2;
 • personelor cu simptomatologie specifică unei infecții cu Herpes simplex;
 • persoanelor cu mai mulți parteneri sexuali;
 • persoanelor deja diagnosticate cu HIV sau care prezintă alte boli cu transmitere sexuală.

 

Simptomatologia herpesului vaginal poate include:

 • inflamarea nodulilor limfatici;
 • febră și alte manifestări specifice gripei;
 • răni în zona organelor genitale, feselor sau coapselor;
 • înroșirea sau crăparea pielii în zona organelor genitale.

Procedura recoltare

Determinarea anticorpilor anti Herpes tip 2 IgG nu necesită pregătiri speciale și se realizează dintr-o probă de sânge venos, recoltată într-un vacutainer fără anticoagulant.

Interpretare rezultate

Rezultatele testului* ce dozează anticorpii Anti Herpes tip 2 IgG se prezintă sub formă:

 • Negativ: < 0.9 Index
 • Echivoc: 0.9 - 1.1 Index
 • Pozitiv: > 1.1 Index

* Valorile de referință sunt date de aparatură, de metoda de lucru și de reactivii folosiți și acestea pot să difere de la un laborator la altul.


Interferențe și limite

Dozarea anticorpilor anti Herpes tip 2 IgG nu trebuie utilizat ca unic mod de diagnosticare a infecției cu HSV. Recoltarea probelor mult prea devreme, până la formarea anticorpilor de tip IgG, poate genera rezultate fals negative. Determinarea anticorpilor nu poate face o distincție între afecțiunile genitale și cele nongenitale.

În cazul unui rezultat echivoc, medicul specialist poate recomanda retestarea la un anumit interval de timp.


Valori crescute

Valori crescute ale testului indică un rezultat pozitiv și o infecție cu virusul Herpes simplex. Medicul specialist poate recomanda retestarea la un anumit interval de timp sau realizarea unor teste suplimentare. Rezultatele anticorpilor de tip IgG pot fi corelate și cu serologia de tip IgM.


Valori scăzute

Valori scăzute ale testului indică absența anticorpilor anti Herpes tip 2 IgG și, implicit, a unei infecții în organism. În cazul în care rezultatele testului sunt negative însă simptomatologia unei infecții cu HSV este prezentă, medicul specialist poate recomanda retestarea.

Bibliografie

 1. McQuillan. “Prevalence of Herpes Simplex Virus Type 1 and Type 2 in Persons Aged 14-49: United States, 2015-2016.” NCHS Data Brief, no. 304, 2015, pubmed.ncbi.nlm.nih.gov
 2. STD Facts - Genital Herpes. 2023, www.cdc.gov
 3. Anderson, Alyssa. “What Is a Herpes Simplex Virus Antibodies Test (IgG and IgM HSV)?” WebMD, WebMD, 21 Dec. 2021, www.webmd.com
 4. “Herpes Blood Test - IgG Antibody Screen.” Thesticlinic.com, 2023, www.thesticlinic.com
 5. Administrator. “Anti-HSV-2 IgG | Herpes-Simplex-Virus Typ 2.” Orgentec.com, 2023, www.orgentec.com

Solicită o programare

Alege opțiunea de a te programa online, simplu și rapid, prin intermediul formularului de programare.

femeie fericita care lucreaza folosind mai multe dispozitive pe un birou la domiciliu