cell

Calculator analize

Panel mutatii cancer pulmonar (EGFR, KRAS)

Testul permite identificarea de mutatii in gena EGFR – se secventiaza complet 4 exoni din aceasta gena (exonii 18, 19, 20 si 21) ceea ce permite identificarea tuturor mutatiilor descrise in aceasta gena in cancerul pulmonar.

Aceste mutatii includ mutatii de susceptibilitate la inhibitorii de trozin kinaze (de ex. L858R sau deletii in exonul 19) si mutatii care dau rezistenta la inhibitorii de tirozin kinaze (de ex. T790M). De asemenea in costul analizei intra si stabilirea numarului de copii a genei EGFR (pacientii cu mutatii care raspund la inhibitori de tirozin kinase si au numar mare de copii de EGFR vor avea un raspuns foarte bun la tratament).

De asemenea testul permite identificarea de mutatii in gena KRAS (sunt aceleasi ca si in cazul cancerului colorectal) - mutatiile in KRAS sunt un factor de prognostic negativ in tumorile pulmonare.

Mutatiile in aceste gene permit evaluarea raspunsului la tratament si ajustarea tratamentului.

Interferente analitice la analiza Panel mutatii cancer pulmonar (EGFR, KRAS)

Prelucrarea necorespunzatoare a tesutului inclus in parafina poate duce la fragmentarea excesiva a ADN-ului si respectiv imposibilitatea realizarii analizei

Executant

Grivita

©2021 Acest site este proprietatea Medlife S.A. Toate drepturile rezervate.