Descriere: 

Vigabatrin este un medicament antiepileptic de tip GABA-inhibitor (inhibă descompunerea acidului gama-aminobutiric) și analog structural al GABA, dar nu se leagă de receptorii acestuia.
De obicei, se utilizează în medicația epilepsiei concomitent cu alte tratamente medicamentoase și în monoterapie mai ales la copii, dacă beneficiile depășesc riscul potențial de pierdere a vederii.

Vigabatrin se utilizează si în tratamentul tulburării de panică indusă de colecistokinin-tetrapeptid (CCK-4, un anxiogenic).

Recomandari: 

Este indicat in  controlul medicamentos al deficienței de succinic-semialdehid-dehidrogenază, care este un defect de metabolism al GABA înnăscut manifestându-se prin deficit intelectual, hipotonie, convulsii, tulburări de vorbire și ataxie.

Interval de referinta / um: 
20-160 mcg/ml
Informatii recoltare: 

Stabilirea momentului de recoltare pentru analizele tip TDM (terapeutic drug monitoring) trebuie sa tina cont de timpul de injumatatire si perioada de echilibru specifice fiecarui medicament; pentru monitorizare se recomanda recoltarea la aceeasi ora, inainte de administrarea urmatoarei doze.