Publicat la: 
26/10/2017

Intarziere lactatie in caz de obezitate

In timp ce studiile de specialitate realizate pana in prezent pe tema obezitatii materne subliniaza aparitia complicatiilor la nastere, un nou studiu, publicat recent in "Journal of Human Lactation", arata ca lactogeneza - procesul productiei de lapte matern - poate suferi intarzieri in randul mamelor ce se confrunta cu problema obezitatii, informeaza webmd.com.

"Alaptarea poate fi dificila pentru toate mamele, insa cele ce sufera de obezitate intampina dificultati suplimentare ce declanseaza potentiale consecinte in randul nou nascutilor. Acestia pot suferi pierderi in greutate in primele saptamani de dupa nastere, prin comparatie cu nou-nascutii mamelor in randul carora lactogeneza debuteaza in termen de trei zile de la nastere," declara Dr. Sophia Jan, directoarea centrului medical Cohen Children's Medical Center din New York.

Noul studiu, condus de profesoara de nutritie Diane Spart de la University of Pennsylvania School of Nursing, a urmarit debutul productiei de lapte matern in randul a 216 mame in perioada post-partum.

Cercetatorii au constatat ca productia de lapte matern are o intarziere de peste trei zile de la momentul nastere in randul a 46% dintre femeile ce sufera de obezitate maternala.

Cu toate acestea, rata creste la aproximativ 58% pentru mamele ce sunt obeze din punct de vedere statistic. Obezitatea porneste de la indicele de masa corporala de peste 30, in randul femeilor cu o inaltime medie de 1,65 m si aproximativ 80 de kilograme, mentioneaza specialistii.

"Intrucat una din patru femei din Statele Unite ale Americii incep perioada sarcinii cu un indice de masa corporala egal sau mai mare de 30, studiul de fata subliniaza nevoia de a aduce in atentia publicului aceasta problema si de a oferi sprijinul de specialitate gravidelor ce se confrunta cu aeasta problema, spre a isi atinge obiectivele personale pentru sanatatea sarcinii," a declarat Dr. Spatz in comunicatul de presa al universitatii.

Noile constatari transmit un semnal de alarma noilor mame pentru a avea grija de greutatea corporala pe timpul sarcinii si anunta mamele ce sufera de obezitate de o posibila intarziere a productiei laptelui matern.

In plus, studiul deschide noi probleme de cercetare pentru a intelege de ce greutatea poate intarzia lactogeneza pentru a gasi noi metode de tratament si interventie, conchide Dr. Jennifer Wu, medic obstretician in cadrul Lenox Hill Hospital din New York.

Alte articoleVezi toate articolele

Obezitatea severa poate fi considerata un handicap in cazul in care conditia ingreuneaza viata profesionala a pacientului si acesta este supus unui tratament considerat a fi discriminatoriu, a...
Dispozitiv C.P.A.P./ Foto: Captura Vimeo.com Jumatate dintre persoanele adulte sforaie macar ocazional, iar, daca in comediile americane, astfel de scene sunt amuzante, in viata reala, sforaitul...