Publicat la: 
26/10/2017

Intarziere lactatie in caz de obezitate

In timp ce studiile de specialitate realizate pana in prezent pe tema obezitatii materne subliniaza aparitia complicatiilor la nastere, un nou studiu, publicat recent in "Journal of Human Lactation", arata ca lactogeneza - procesul productiei de lapte matern - poate suferi intarzieri in randul mamelor ce se confrunta cu problema obezitatii, informeaza webmd.com.

"Alaptarea poate fi dificila pentru toate mamele, insa cele ce sufera de obezitate intampina dificultati suplimentare ce declanseaza potentiale consecinte in randul nou nascutilor. Acestia pot suferi pierderi in greutate in primele saptamani de dupa nastere, prin comparatie cu nou-nascutii mamelor in randul carora lactogeneza debuteaza in termen de trei zile de la nastere," declara Dr. Sophia Jan, directoarea centrului medical Cohen Children's Medical Center din New York.

Noul studiu, condus de profesoara de nutritie Diane Spart de la University of Pennsylvania School of Nursing, a urmarit debutul productiei de lapte matern in randul a 216 mame in perioada post-partum.

Cercetatorii au constatat ca productia de lapte matern are o intarziere de peste trei zile de la momentul nastere in randul a 46% dintre femeile ce sufera de obezitate maternala.

Cu toate acestea, rata creste la aproximativ 58% pentru mamele ce sunt obeze din punct de vedere statistic. Obezitatea porneste de la indicele de masa corporala de peste 30, in randul femeilor cu o inaltime medie de 1,65 m si aproximativ 80 de kilograme, mentioneaza specialistii.

"Intrucat una din patru femei din Statele Unite ale Americii incep perioada sarcinii cu un indice de masa corporala egal sau mai mare de 30, studiul de fata subliniaza nevoia de a aduce in atentia publicului aceasta problema si de a oferi sprijinul de specialitate gravidelor ce se confrunta cu aeasta problema, spre a isi atinge obiectivele personale pentru sanatatea sarcinii," a declarat Dr. Spatz in comunicatul de presa al universitatii.

Noile constatari transmit un semnal de alarma noilor mame pentru a avea grija de greutatea corporala pe timpul sarcinii si anunta mamele ce sufera de obezitate de o posibila intarziere a productiei laptelui matern.

In plus, studiul deschide noi probleme de cercetare pentru a intelege de ce greutatea poate intarzia lactogeneza pentru a gasi noi metode de tratament si interventie, conchide Dr. Jennifer Wu, medic obstretician in cadrul Lenox Hill Hospital din New York.

Specialitate: 

Echipa medicala MedLife - Neonatologie

Medic Primar,...
Olteanu Raluca - Gabriela,Medic Primar
Medic Primar
Grumezescu Eugenia,Medic Specialist
Medic Specialist
Radu Roxana,Medic Specialist
Medic Specialist

Articole similare

Incontinenta urinara, o problema stanjenitoare / Foto: EveryStock Incontinenta urinara termenul folosit pentru pierderea involuntara de urina, o problema stanjenitoare deloc rara, chiar daca se vorbeste destul de putin despre ea. Se poate intampla oricui sa treaca prin aceasta situatie, poate fi trecatoare sau cronica, dar afectiunea este mai...
Acid folic / Foto: Photoxpress Vitamina B9, cunoscuta ca si acid folic, este esentiala in dezvoltarea si functionarea organismului. Deoarece acidul folic are un rol important in cresterea si regenerarea celulelor, acesta este necesar adultilor si vital in cazul sarcinilor. Comenteaza acest subiect pe Forumul MedLive.ro Femeile care au suficient...
Bolile de inima declansate pe fondul consumului de tutun, dieta alimentara din care fac parte alimentele periculoase pentru sanatatea organismului si tulburarile mintale au provocat cel mai mare rau sanatatii oamenilor din intreaga lume, constata studiul The Global Burden of Disease, efectuat o echipa internationala de cercetatori, informeaza...
Irina Popescu, presedintele Asociatiei pentru Nastere Naturala si Alaptare, unul dintre organizatorii evenimentului stiintific international cu dr. Michel Odent ce va avea loc in perioada 28 septembrie - 1 octombrie, a discutat online cu cititorii MedLive despre subiectele abordate in cele 4 zile de eveniment sustinute de dr. Michel Odent,...
Dieta bogata in grasimi, factor de risc in cancerul de colon / Foto: Captura Vimeo Cancerul de colon este cea mai frecventa afectiune dintre cancerele digestive. Prin incidenta si mortalitate, se situeaza pe locul 3 din totalitatea cancerelor atat la femei cat si la barbati. Conform statisticilor, de-a lungul vietii, fiecare dintre noi prezinta...