Publicat la: 
16/10/2015

3 dintre cele mai frecvente greseli pe care le facem la micul dejun

Micul dejun/ Foto: MorgueFile.com

Mic-dejunul este sursa de energie pentru intreaga zi, asa incat, indiferent cat de aglomerate ar fi diminetile, hrana nu trebuie sa lipseasca din prima parte a zilei, daca vrem sa avem avem un stil de viata sanatos. De asemenea, este important sa stim cum ne luam cel mai bine aportul de energie din alimentele indicate spre a fi consumate dimineata. Iata care sunt 3 dintre cele mai des intalnite greseli pe care le facem la micul dejun.

  • Prima greseala este cea mai grava si anume, sa sarim peste mic-dejun, in ideea ca asa reusim sa consumam mai putine calorii pe durata intregii zile. Ceea ce trebuie sa stim, insa, este ca rezultatul merge in sens invers planului nostru. Cercetatorii del a Imperial College London arata ca oamenii care nu consuma mic-dejun sunt mai predispusi sa consume alimente bogate in calorii de-a lungul zilei si cedeaza mult mai usor in fata tentatiilor culinare pe care, de altfel, planuiau sa le evite. Aceasta tendita duce la acumularea de grasimi si pune in pericol orice plan de urmare a unei diete de slabit.
  • O alta greseala este prepararea unui mic-dejun cu un continut bogat de zahar. Desi ideea de a manca o briosa la cafeaua de dimineata suna apetisant, poate ar fi mai bine sa optam pentru un mic dejun cat mai natural, incercand sa ne luam aportul necesar de zahar din fructe. In conformitate cu American Heart Association, femeile nu ar trebui sa consume mai mult de 6 lingurite de zahar pe zi. Pentru a respecta acest lucru nu trebuie sa evitam dulciurile in totalitate, dar putem, in schimb, sa optam pentru ciocolata amara si indulcitori naturali, precum mierea.
  • O alta greseala des intalnita in zilele noastre este mic-dejunul mult prea sarac in calorii. Fie ca este vorba de lipsa de timp, ori de aceeasi dorita des intalnita de a incerca sa pierdem in greutate, aceasta greseala reflecta lipsa de informare in privinta aportului caloric potrivit pentru mesele din fiecare parte a zilei. Simplu spus, expresia "mananca micul dejun ca un rege, pranzul ca un print, iar cina ca un cersetor" este cea mai importanta lectie pe care trebuie sa o avem in vedere, daca punem accentul pe stilul de viata sanatos. Astfel, cercetatorii israelieni au aratat, in urma unui studiu efectuat recent, ca femeile supraponderale care consuma mai multe calorii la mic-dejun decat la cina, pierd mult mai rapid in greutate, in special din zona taliei, decat cele care respecta un numar de calorii pe zi, dar le consuma intr-un mod dezorganizat.

Sursa: Time G.T.

Comentarii

Stiu principiul conform caruia micul dejun este cea mai importanta masa, dar ce faci cu copiii care nu vor sa manance pentru ca motaie pana trebuie sa iasa pe usa pentru a merge la scoala ??

ii culci mai devreme

Pagini

Echipa medicala MedLife - Medicina de urgenta, Medicina generala

Medic Specialist
Grecov Alexandru Sebastian
Medic Specialist
Frinculescu Simona,Medic Specialist Medicina Generala / Medicina de F
Medic Specialist...
Popescu Valceanu Horatiu,Medic Specialist, Doctor in Medicina
Medic Specialist...
  •  
  • 1 of 13

Articole similare

Efectul yo-yo se produce in urma unei diete drastice / Foto: Photoxpress.com Dupa ce, luni intregi, v-ati chinuit sa mancati mai putin pentru a scadea in greutate, scopul pe care vi l-ati propus se indeplineste. Ati slabit. Din pacate, nu pentru multa vreme, pentru ca infometarea pe care v-ati produs-o va determina sa mancati mai mult de data...
Creierul in timpul meditatiei de concentrare (stanga) si in timpul meditatiei non-directive (dreapta)/ Foto: Norwegian University of Science and Technology Meditatia este o practica comuna care este cunoscuta pentru efectele sale benefice in ceea ce priveste reducerea anxietatii si a stresului, precum si la cresterea bunastarii emotionale....
MedLife, liderul pieţei de servicii medicale private din România îl aduce la Bucureşti pe unul dintre cei mai renumiţi doctori obstetricieni din lume. Doctorul francez Michel Odent, va susţine o conferinţă şi trei zile de workshop, în perioada 28 septembrie – 1 octombrie 2012. Cel care a răspândit ideile sale pe toate cele cinci continente, a...
Dr. Ruxandra Posoiu/ Foto: HotNews.ro Ce favorizeaza aparitia afectiunilor gastrointestinale pe timpul verii? Cum ne protejam impotriva lor? Cum recunoastem toxiinfectia alimentara? Ce simptome specifice prezinta o enterocolita? Care sunt primii pasi de tratament? Dr. Ruxandra Posoiu, medic specialist gastroenterologie, a discutat online cu...
Poluare in Bucuresti / Foto: Agerpres Poluarea generata de traficul rutier poate fi asociata cu o rata mai mare a mortalitatii in randul persoanelor care au supravietuit unui accident vascular cerebral, sugereaza un studiu realizat in Marea Britanie si citat de Reuters. Dr. Ravi Maheswaran, de la Universitatea Sheffield, si colegii sai au...