Publicat la: 
1/09/2017

3 Mituri ale frumusetii tenului care sunt, de fapt, adevarate

In epoca stirilor false nu este surprinzator faptul ca exista si sfaturi despre frumusete fictive, care nu dau niciun rezultat. In cazul celor de mai jos situatia este cu totul alta. Iata 3 mituri despre frumusete care sunt de fapt adevarate, conform prevention.com.

1. Anumite tipuri de alimente declanseaza aparitia acneei

De-a lungul timpului, medicii dermatologi au inaintat ideea ca exista o conexiune intre alimentatie si sanatatea pielii, iar in prezent un numar tot mai mare de cercetari demonstreaza ca anumite alimente pot declansa aparitia eruptiilor cutanate. Printre acestea cele mai daunatoare sunt zaharurile rafinate si cerealele prelucrate, intrucat au un indice glicemic crescut, ceea ce inseamna ca se descopun rapid in organism, provocand o crestere a insulinei si a nivelului de zahar din sange. Aceste modificari in organism pot cauza, la randul lor, fluctuatii hormonale, inflamatii, secretia sebumului in exces, infundarea porilor, ceea ce duce la aparitia acneei, conform Dr. Mona Gohara, profesoara de dermatologie in cadrul Yale School of Medicine.

2. Tenul gras are nevoie de hidratare

Sa convingi femeile ce au tenul gras si sunt predispuse la aparitia cosurilor ca au nevoie de crema hidratanta pentru tenul lor este foarte dificil, declara Dr. Gohara, intrucat multe dintre acestea confunda hidratarea cu adaugarea unui strat de grasime fetei si cu singurata ca acesta este lucrul pe care incearca sa il evite. Insa pielea are nevoie sa fie hidratata pentru a isi mentine capacitatea de aparare impotriva elementelor daunatoare din mediul exterior.

Acneea este o afectiune inflamatorie si daca bariera de aparare a tenului nu este intacta, pielea devine din ce in ce mai putin eficienta in combaterea bacteriilor cauzatoare de iritatii. Cea mai simpla modalitate de hidratare a tenului este utilizarea lotiunilor cu acid hialuronic, intrucat are o capacitate superioara de hidratare a pielii, fara a incarca tenul.

3. Dormitul cu fata in sus intarzie aparitia ridurilor

Ar putea alegerea unei pozitii corecte de somn sa impiedice aparitia ridurilor? Expertii sunt de parere ca nu. Pentru acest lucru este responsabila crema de protectie solara, intrucat 90% dintre semnele de imbatranire a pielii sunt cauzate de expunerea la razele UV.

Cu toate acestea, specialistii nu au nicio indoiala ca statul cu fata pe perna ar putea duce la aparitia semnelor temporare, ce se pot transforma in riduri de-a lungul timpului. In acest sens, dormitul pe spate este solutia cea mai buna, iar utilizarea asternuturilor din matase, satin sau alte tesaturi netede sunt recomandate pentru a nu irita tenul.

Autor: G.T.

Specialitate: 

Echipa medicala MedLife - Dermatovenerologie

Medic specialist
Medic Specialist
Medic Primar
Ciobanu Claudia,Medic Specialist
Medic Specialist
  •  
  • 1 of 18