Liftingul de buză superioară: în ce constă, recomandări

Ce este?
Liftingul de buză superioară este o procedura chirurgicală prin care se obține efectul de ridicare a buzei superioare. Este utilizată pentru a reduce lungimea buzei superioare sau pentru a expune mai mult roșul buzei.
Care sunt beneficiile?
În urma unei proceduri corect efectuate, se pot obține mai multe beneficii. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, forța gravitațională și modificările de la nivelul țeusutului osos, adipos și conjunctiv duc la un aspect alungit al buzei superioare. Alungirea buzei va determina o expunere mai redusa a roșului buzei și prin urmare va crea aspectul de buză subțiată. Astfel, scurtând în ax vertical lungimea buzei superioare, aceste modificări inestetice sunt foarte mult reduse, iar buza superioară va căpăta un aspect mai voluminos și întinerit.
Cum se efectueaza?
Acest procedeu chirurgical este nedureros, întrucât se efectuează cu anestezie locală. Incizia este ascunsă în pliul natural dintre buza superioară și baza nasului, astfel incât cicatricile nu vor fi vizibile. Se excizează excesul tegumentar de la nivelul buzei, cantitatea de țesut excizat diferind foarte mult de la pacient la pacient. După ce este îndepărtat excesul tegumentar, țesuturile subcutanate sunt ancorate și repoziționate cu fire resorbabile, astfel încat efectul de ridicare să fie durabil. Pentru a asigura succesul intervenției, la final, tegumentul este suturat cu fir neresorbabil întrucât forțele de tracțiune la nivelul plăgii sunt mari. Aceste fire vor fi îndepărtate la un interval de 6-7 zile.
Cui se adresează procedeul ?
Pacientul candidat pentru o astfel de procedură chirurgicală are distanța de la nas la roșul buzei mult crescută și buza superioară subțiată, fie că este un aspect genetic sau unul dobândit. De multe ori, pacienții au încercat remedierea acestui aspect de ”buză căzută” prin tratamente cu acid hialuronic, dar au obținut un aspect de buză groasă și foarte nenaturală.
Cât durează efectul?
Efectul de ridicare este imediat și permanent. Cu toate acestea, prin înaintarea în vârstă, țesuturile vor continua să sufere modificări, iar efectul va începe să fie treptat mai puțin vizibil.
Cât durează recuperarea?
Intervenția chirurgicală durează între 40 si 60 de minute, iar după procedura pacientul poate pleca acasă. Imediat după procedură, poate apărea un edem la nivel facial, care de obicei se remite într-un interval de 3-5 zile. La nivelul plăgii se va efectua toaleta zilnică cu ser fiziologic si unguent antibiotic. Pansamentele nu sunt necesare. Remiterea completă a edemului si vindecarea plăgii apare la aproximativ 2 săptămâni, iar maturarea cicatricii durează de la cateva luni până la un an, timp în care pot fi folosite unguent care să ajute procesul de cicatrizare.
Solicită o programare
Aici puteți să solicitați o programare pentru serviciile noastre de oriunde vă aflați, fără telefon și fără vizită în clinică.
Analizele cu bilet de trimitere în decontare cu Casa de Asigurări de Sănătate se recoltează doar în baza unei programări prealabile.
Articole din aceeași categorie

Vergeturile: Ce sunt, de ce apar și cum pot fi tratate?
Vergeturile sunt dungi apărute pe piele după ce aceasta a fost supusă unei întinderi excesive. Mai exact, atunci când stratul mijlociu al pielii este întins foarte tare, fibrele de colagen se rup și astfel apar mici cicatrici pe piele numite vergeturi. Cel mai des apar în timpul sarcinii...

Tratamentul cu Botox (toxina botulinică): tot ce trebuie să știi
Toxina botulinică este o neurotoxină produsă de bacteria Clostridium botulinum și este una dintre cele mai agresive toxine cunoscute până acum. Numită și „otrava miraculoasă”, această neurotoxină poate fi contractată prin ingestia de alimente contaminate sau dacă sporii bact...

Colagen: de ce e important pentru sănătatea organismului uman
Colagenul este definit ca fiind o substanță de origine proteică ce se găsește în organism și are rol în regenerarea celulară (reparare a țesuturilor conjunctive, răspuns imun, procese de întreținere etc.). Cuvântul colagen provine din limba greacă, unde „kola” semnifică l...