Afinele, recomandate pentru protejarea gingiilor

Se stie de multa vreme ca afinele prezinta numeroase avantaje pentru sanatate, iar recent a mai fost pus in evidenta unul: au efect protector impotriva inflamarii gingiilor, scrie portalul passionsante.be, citat de Agerpres.
Este vorba de fapt despre un extract de afine salbatice, testat in laborator impotriva Fusobacteium nucleatum, o bacterie extrem de prezenta in placa dentara si care este asociata cu gingivita - inflamarea gingiilor. Netratata, aceasta evolueaza spre parodontita, care afecteaza tesuturile de sustinere a dintilor, cu un risc real de retragere a gingiilor. Polifenolii din afine, care se gasesc din abundenta in micile fructe, franeaza cresterea acestor bacterii si le impiedica sa formeze un biofilm (o colonie), etapa majora in constructia placii dentare. Cea mai buna metoda preventiva este perierea dintilor de doua ori pe zi si efectuarea unui detartraj o data pe an, fiindca perierea nu inlatura tartrul consolidat. Cercetatorii afirma ca anumite componente ale afinelor salbatice ar putea fi folosite ca principii active ale unei ape de gura, de exemplu. Ei continua cercetarile pentru a stabili cea mai buna metoda de protejare a gingiilor si a cavitatii bucale si recomanda introducerea afinelor in regimul alimentar obisnuit.
A.C.Solicită o programare
Aici puteți să solicitați o programare pentru serviciile noastre de oriunde vă aflați, fără telefon și fără vizită în clinică.
Analizele cu bilet de trimitere în decontare cu Casa de Asigurări de Sănătate se recoltează doar în baza unei programări prealabile.
Articole din aceeași categorie

Doua ore intre cina si culcare: recomandat sau nu?
Decalajul de doua ore intre cina si culcare este considerat a fi o practica eficienta pentru sanatate si pentru reducerea riscurilor anumitor boli. Specialistii au condus un nou studiu, prin care au demonstrat ca aceasta pauza de doua ore nu este asociata cu modificari ale nivelului de glucoza din s...

Care este cel mai daunator tip de grasime?
Diabetul de tip doi, dar si alte boli care au legatura cu obezitatea, depind de modul in care organismul stocheaza excesul de energie, potrivit biologului Mary Jane West-Eberhard, de la ”Smithsonian Tropical Research Institute”. Aceasta a emis o teorie conform careia grasimea din interiorul ...

Cel mai bun antioxidant natural se gaseste in cereale
Specialistii de la Penn State au descoperit, printr-un nou studiu, ca un antioxidant natural, gasit in taratele de cereale, ar putea fi utilizat pentru conservarea produselor alimentare pe o perioada mai indelungata, inlocuind antioxidantii sintetici utilizati in prezent de industria alimentara,...