Cat de important este micul dejun?

Oamenii ar trebui sa manance intotdeauna micul dejun pentru a-si pastra inima intr-o stare buna, potrivit cercetatorilor americani. Studiul acestora a inclus 27.000 de oameni si a aratat ca cei care sar peste prima masa a zilei au un risc mult mai mare de a dezvolta probleme cardiace. Echipa de la Harvard School of Public Health a constatat ca ignorarea micului dejun pune o "presiune suplimentara" pe corpul nostru. British Heart Foundation a observat ca un mic dejun sanatos ne ajuta sa rezistam tentatiei dulciurilor inainte de pranz. Barbatii, cu varste intre 45-82 de ani, au fost studiati timp de 16 de ani. In tot acest timp au existat mai mult de 1500 de atacuri de cord sau cazuri de insuficienta cardiaca, ce s-a dovedit a fi fatala. Cu toate acestea, oamenii care au sarit peste micul dejun au avut cu 27% mai multe sanse sa dezvolte probleme cardiace decat cei care si-au inceput ziua cu o masa sanatoasa. Cercetatorii au adaptat studiul si in functie de alte variabile, precum fumatul sau activitatea fizica. "Mesajul este sa mancam dimineata cand ne trezim, de preferat intr-o ora", a explicat unul dintre cercetatori, Dr. Leah Cahill. Victoria Taylor, dietetician la British Heart Foundation a declarat ca "acesti cercetatori se uita doar la barbatii de peste 45 de ani, dar este necesar sa vedem si cercetarile viitoare pentru a confirma daca micul dejun are acelasi impact asupra inimii si la alte grupuri de oameni". "Cee ce stim este ca un mic dejun sanatos poate face acel biscuite de la miezul zilei mai putin tentant si ne ofera oportunitatea de a ne extinde varietatea de alimente din dieta[...] Painea integrala prajita, cerealele sau fructele uscate sunt o modalitate buna de a incepe ziua.", a adaugat aceasta. Sursa: WebMd
Solicită o programare
Aici puteți să solicitați o programare pentru serviciile noastre de oriunde vă aflați, fără telefon și fără vizită în clinică.
Analizele cu bilet de trimitere în decontare cu Casa de Asigurări de Sănătate se recoltează doar în baza unei programări prealabile.
Articole din aceeași categorie

Doua ore intre cina si culcare: recomandat sau nu?
Decalajul de doua ore intre cina si culcare este considerat a fi o practica eficienta pentru sanatate si pentru reducerea riscurilor anumitor boli. Specialistii au condus un nou studiu, prin care au demonstrat ca aceasta pauza de doua ore nu este asociata cu modificari ale nivelului de glucoza din s...

Care este cel mai daunator tip de grasime?
Diabetul de tip doi, dar si alte boli care au legatura cu obezitatea, depind de modul in care organismul stocheaza excesul de energie, potrivit biologului Mary Jane West-Eberhard, de la ”Smithsonian Tropical Research Institute”. Aceasta a emis o teorie conform careia grasimea din interiorul ...

Cel mai bun antioxidant natural se gaseste in cereale
Specialistii de la Penn State au descoperit, printr-un nou studiu, ca un antioxidant natural, gasit in taratele de cereale, ar putea fi utilizat pentru conservarea produselor alimentare pe o perioada mai indelungata, inlocuind antioxidantii sintetici utilizati in prezent de industria alimentara,...