Publicat la: 
24/07/2013

Cat de important este micul dejun?

Micul dejun / Foto: Photoxpress.com

Oamenii ar trebui sa manance intotdeauna micul dejun pentru a-si pastra inima intr-o stare buna, potrivit cercetatorilor americani. Studiul acestora a inclus 27.000 de oameni si a aratat ca cei care sar peste prima masa a zilei au un risc mult mai mare de a dezvolta probleme cardiace.

Echipa de la Harvard School of Public Health a constatat ca ignorarea micului dejun pune o "presiune suplimentara" pe corpul nostru. British Heart Foundation a observat ca un mic dejun sanatos ne ajuta sa rezistam tentatiei dulciurilor inainte de pranz.

Barbatii, cu varste intre 45-82 de ani, au fost studiati timp de 16 de ani. In tot acest timp au existat mai mult de 1500 de atacuri de cord sau cazuri de insuficienta cardiaca, ce s-a dovedit a fi fatala.

Cu toate acestea, oamenii care au sarit peste micul dejun au avut cu 27% mai multe sanse sa dezvolte probleme cardiace decat cei care si-au inceput ziua cu o masa sanatoasa. Cercetatorii au adaptat studiul si in functie de alte variabile, precum fumatul sau activitatea fizica.

"Mesajul este sa mancam dimineata cand ne trezim, de preferat intr-o ora", a explicat unul dintre cercetatori, Dr. Leah Cahill.

Victoria Taylor, dietetician la British Heart Foundation a declarat ca "acesti cercetatori se uita doar la barbatii de peste 45 de ani, dar este necesar sa vedem si cercetarile viitoare pentru a confirma daca micul dejun are acelasi impact asupra inimii si la alte grupuri de oameni".

"Cee ce stim este ca un mic dejun sanatos poate face acel biscuite de la miezul zilei mai putin tentant si ne ofera oportunitatea de a ne extinde varietatea de alimente din dieta[...] Painea integrala prajita, cerealele sau fructele uscate sunt o modalitate buna de a incepe ziua.", a adaugat aceasta.

Sursa: WebMd

Specialitate: 

Articole similare

Consumul de lapte la micul dejun scade nivelul de glucoza din sange pe parcursul zilei, conform eurekalert.org. O schimbare a meniului micului dejun poate avea beneficii pentru sanatate, in special in cazul oamenilor care sufera de diabet de tip 2, conform unui nou studiu, publicat in revista ”Dairy Science”. Studiul a fost coordonat de doctorul...
Masa luata la birou / Foto: Flickr.com Viteza care ne guverneaza viata a facut ca timpul dedicat mesei sa se reduca la 39 de minute pe zi. Mancatul a devenit un ritual strict functional, realizat in graba, pentru a reveni cat mai repede la sarcinile pe care le avem de indeplinit la locul de munca. "Mesele rapide" par sa fie mai degraba o...
Oamenii de stiinta au descoperit, printr-un nou studiu, ca persoanele care sar peste micul dejun si care mananca cina chiar inainte de culcare au rezultate mult mai grave dupa un atac de cord. Specialistii au constatat ca persoanele care au aceste obiceiuri alimentare au un risc de patru-cinci ori mai mare de deces in urma unui atac de cord sau in...
Afine/ Foto: MorgueFile Stim deja ca micul dejun ajuta la functionarea normala a metabolismului. Dar, stiati ca unele mese de dimineata impulsioneaza procesul de ardere al grasimilor? Cheia este consumul unui mic dejun bogat in amidon rezistent, care trimite semnale organismului ca trebuie sa utilizeze grasimea pentru producerea energiei....
Daca sarim peste micul dejun in fiecare dimineata, ne creste semnificativ riscul atacului de cord si a accidentului vascular cerebral, arata un nou studiu efectuat de oamenii de stiinta americani in colaborare cu un grup de cercetatori spanioli, informeaza telegraph.co.uk. Datele studiului arata ca adultii care au ratat prima masa a zilei au fost...