Cat de sanatoase sunt ouale?

Inca din copilarie stiam ca ouale sunt foarte bune pentru micul dejun, dar devin nesanatoase pe parcursul zilei. Cinci experti in nutritie au fost intrebati de beneficiile consumului de oua la micul dejun.
Fiecare dintre cei cinci experti au notat ca ouale sunt o sursa excelenta de vitamine, precizand ca oul este "alimentul perfect al naturii".
Spre deosebire de alte alimente cu un continut bogat de vitamine, precum varza, ouale nu trebuie combinate cu grasimi pentru a obtine maximul de substante nutritive.
"Ouale sunt o sursa de luteina si zeaxantina, doua carotenoide care protejeaza impotriva stresului, inflamatiei si degenerarea maculara ce apare odata cu inaintarea in varsta", spune Maria Luz Fernandez, profesor la departamentul de nutritie de la Universitatea din Connecticut.
Un ou contine 35% din necesarul de colina, un component cheie pentru functia cognitiva, care protejeaza organismul de boala Alzheimer.
Ouale nu dauneaza sanatatii inimii sau colesterolului, precizeaza expertii.
Sursa: Time
A.C.
Solicită o programare
Aici puteți să solicitați o programare pentru serviciile noastre de oriunde vă aflați, fără telefon și fără vizită în clinică.
Analizele cu bilet de trimitere în decontare cu Casa de Asigurări de Sănătate se recoltează doar în baza unei programări prealabile.
Articole din aceeași categorie

Doua ore intre cina si culcare: recomandat sau nu?
Decalajul de doua ore intre cina si culcare este considerat a fi o practica eficienta pentru sanatate si pentru reducerea riscurilor anumitor boli. Specialistii au condus un nou studiu, prin care au demonstrat ca aceasta pauza de doua ore nu este asociata cu modificari ale nivelului de glucoza din s...

Care este cel mai daunator tip de grasime?
Diabetul de tip doi, dar si alte boli care au legatura cu obezitatea, depind de modul in care organismul stocheaza excesul de energie, potrivit biologului Mary Jane West-Eberhard, de la ”Smithsonian Tropical Research Institute”. Aceasta a emis o teorie conform careia grasimea din interiorul ...

Cel mai bun antioxidant natural se gaseste in cereale
Specialistii de la Penn State au descoperit, printr-un nou studiu, ca un antioxidant natural, gasit in taratele de cereale, ar putea fi utilizat pentru conservarea produselor alimentare pe o perioada mai indelungata, inlocuind antioxidantii sintetici utilizati in prezent de industria alimentara,...